İnkılâp Blog

  • Kasım 01, 2022

    ‘‘Sezai Karakoç kimdir?’’ sorusu için asıl adı Ahmet Sezai Karakoç olan Türk şair, yazar, düşünür, siyasetçi ve fikir adamı cevabı verilebilmektedir.1933 yılında dünyaya gelmiş olan Sezai Karakoç, Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı adına birçok önemli eser bırakmıştır.

    Sezai Karakoç hayatı, sezai karakoç edebi kişiliği, sezai karakoç eserleri
  • Ekim 31, 2022

    3 Soru 3 Cevap köşesinin bu haftaki konuğu, "İyi Hissettiren Yazılar" kitabıyla Yiğit Güralp oldu!

    3 soru 3 cevap,
  • Ekim 26, 2022

    Yazar Namık Kemal Biçer’in geçtiğimiz yıl Sayfa 6 Yayınları’ndan çıkan ve kendi hikâyesini anlatan kitabının adı “30. Harfi Arayan Adam”dı. Peki, Namık Kemal Biçer 30. harfi bulabildi mi?

    3 soru 3 cevap, yazar,
  • Ekim 20, 2022

    Con Sinov, Yarının Adamı isimli ilk kitabıyla okuyucularıyla buluşuyor. Bu vesileyle inkilap.com’a özel röportajı sizlerle buluşturuyoruz:

    röportaj, con sinov
  • Ekim 17, 2022

    Türkiye Cumhuriyeti bundan tam 99 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kuruldu. Bu büyük eserin hangi şartlarda var edildiğini ve yıllar içerisinde ne tür değişimlere uğradığını anlatmak içinse pek çok kitap kaleme alındı.

    İşte Cumhuriyet’i anlatan en iyi 10 kitap.

    cumhuriyet, kitap, kitap önerisi,
  • Eylül 20, 2022

    Tarihin belli dönemlerinde hem ülkemizde, hem de dünyada pek çok kitap toplum değelerine aykırı olduğu gerekçesiyle yasaklandı. Yasaklanan bu kitaplar ne satılabildi, ne de yeniden basılmasına izin verildi. Hatta bazı kitaplar sadece yasaklanmakla kalmadı, okuyucusunun da hapse girmesine sebep oldu. Bir dönem yasaklanan kitapların bir kısmını sizler için derledik:
     

    yasak, Kitap
  • Eylül 20, 2022

    Edebiyat ve Müziği birbirlerinden ayrı düşünmek neredeyse imkânsız. Sanatın her dalı birbirleriyle harika bir ahenk içinde hareket eder. Eğer doğru doğru açıdan bakmayı başarabilirseniz birbirinden harika eserler üretebilirsiniz. Bunu fark edebilmiş olan çoğu sanatçı kitapların gücünden yola çıkarak müzik tarihine birbirinden kalıcı şarkılar kazandırdı. İşte romanlardan esinlenerek yazılmış 10 şarkıyı sizler için bir araya getirdik…

    roman, şarkı
  • Eylül 20, 2022 Bloggerlardan Yazılar

    Sonbahar demek battaniye altında kitap okumak demek, yanında sıcak bir kahve demek ve yeni birçok kitap demek. Bu yüzden bugün yeni kitaplarla kuşatılmadan önce okumanız gereken 7 kitapla geldim:

    kitap, blog, blog, yazısı, önerisi,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı