İnkılâp Blog

  • Kasım 06, 2022

    Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve Ulu Önder’i Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 günü, 9’u 5 geçe hayata gözlerini yumdu. Türk ulusunun kalbinde ilelebet yaşamaya devam edecek olan Büyük Atatürk’ü, hakkında yazılmış en güzel on kitapla anıyoruz.

    atatürk'ü anlatan en iyi on kitap, inceleme, atatürk, mustafa kemal atatürk,
  • Kasım 01, 2022

    Sait Faik Abasıyanık, 18 Kasım 1906 Adapazarı doğumludur. Cumhuriyet Döneminde birçok türde eserler vermiştir. Türk hikayeciliğine getirdiği yeniliklerle öncü olan yazar edebiyatımızda önemli bir yere sahip olmaktadır. Şair, romancı ve özellikle hikaye yazarlığı kimliği ile edebiyatımızda yer edinmiştir.

    Sait Faik Abasıyanık hayatı, Sait Faik Abasıyanık edebi kişiliği, Sait Faik Abasıyanık eserleri, Sait Faik Abasıyanık sanat anlayışı,
  • Kasım 01, 2022

    Yakup Kadri Karaosmanoğlu 27 Mart 1889 yılında Kahire’de doğmuş ve edebiyatta birçok türde eserler vermiş yazar, gazeteci ve diplomattır. Cumhuriyet döneminde eserler vermiş olan yazar Milli Edebiyat zevk ve anlayışını sürdüren yazarlardan olmaktadır. Aynı zamanda memleket edebiyatçısıdır.

    Yakup Kadri, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Yakup Kadri Karaosmanoğlu eserleri, Yakup Kadri Karaosmanoğlu edebi kişiliği, Yakup Kadri Karaosmanoğlu hayatı
  • Kasım 01, 2022

    Asıl Adı Mehmet Ziya Gökalp olan Ziya Gökalp 23 Mart 1876 Diyarbakır doğumludur. ‘‘Türk Milliyetçiliğin Babası’’ olarak tanınan yazar, toplumbilimci, şair ve siyasetçidir. Meclis-i Mebusan’ da ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilliği yapmıştır.

    Ziya Gökalp, Ziya Gökalp kimdir, Ziya Gökalp eserleri, Ziya Gökalp edebi kişiliği, Ziya Gökalp hayatı
  • Kasım 01, 2022

    Tevfik Fikret 24 Aralık 1867 yılında İstanbul’da doğmuş, didaktik ve epik şiir türlerinde eserler vermiş şair kimliğiyle ön plana çıkan Türk yazarıdır. Yazarın tarih ve inceleme türlerinde yazıları da bulunmaktadır.

    Tevfik Fikret, Tevfik Fikret kimdir, Tevfik Fikret hayatı, Tevfik Fikret edebi kişiliği, Tevfik Fikret eserleri
  • Kasım 01, 2022

    Ömer Seyfettin 11 Mart 1884’te doğmuştur. Olay hikayesi türünde fazlasıyla esere sahip olan yazar, Türk kısa hikayeciliğinin kurucu ismidir. Edebiyatta Türkçülük akımının kurucularından olan yazar, Türkçede sadeleşmenin savunucuları arasındadır.

    Ömer Seyfettin, Ömer Seyfettin kimdir, Ömer Seyfettin edebi kişiliği, Ömer Seyfettin eserleri, Ömer Seyfettin sanat anlayışı
  • Kasım 01, 2022

    Gerçek adı Ahmet Orhan olan Orhan Veli, Cumhuriyet Dönemi’ nde çeşitli türlerde eserler ortaya koymuş önemli yazarlar arasında yer almaktadır.

    Orhan Veli Kanık, Orhan Veli, Orhan Veli eserleri, Orhan Veli edebi kişiliği, Orhan Veli şiirleri, Orhan Veli kimdir, Orhan Veli hangi dönem yazarıdır
  • Kasım 01, 2022

    Yahya Kemal Beyatlı, 2 Kasım 1884 yılında Üsküp’te doğmuştur. Cumhuriyet Dönemi Türk şiirinin en büyük temsilcilerinden birisi olmaktadır. Divan şiiri ile modern şiir arasında köprü rolü üstlenmiştir. Dört Aruzcu’ dan birisi kabul edilen yazar, şair, siyasetçi ve diplomattır.

    Yahya Kemal hayatı, Yahya Kemal edebi kişiliği, Yahya Kemal Beyatlı, Yahya Kemal siyasi görüşü, Yahya Kemal Nereli
  • Kasım 01, 2022

    Tam adı Abdurrahman Cahit Zarifoğlu olan şair 1 Temmuz 1940 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Babası Niyazi Bey ve annesi Şerife Hanımdır. Şairin çocukluğu babasının hâkim olması sebebiyle Siverek, Maraş ve Ankara'da geçmiştir.

    Cahit Zarifoğlu kimdir, Cahit Zarifoğlu, Cahit Zarifoğlu eserleri, Cahit Zarifoğlu edebi kişiliği, Cahit Zarifoğlu siyasi görüşü
  • Kasım 01, 2022

    Ahmet Hamdi Tanpınar kimdir sorusunun cevabı Türk şair, romancı, deneme yazarı, edebiyat tarihçisi, siyasetçi ve akademisyendir. Ahmet Hamdi Tanpınar 23 Haziran 1901 tarihinde İstanbul’da doğmuştur.

    Ahmet Hamdi Tanpınar, Ahmet Hamdi Tanpınar kimdir, Ahmet Hamdi Tanpınar eserleri, Ahmet Hamdi Tanpınar edebi kişiliği, Ahmet Hamdi Tanpınar sanat anlayışı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı