İnkılâp Blog

  • Kasım 24, 2022

    Fatma Aliye 1862 yılında İstanbul’da doğmuş ve hayatını kadınların toplum içinde var olması için adamış Türk edebiyatının ilk kadın romancısı olmaktadır.

    Fatma Aliye Hayatı, Fatma Aliye Nerelidir, Kadın Hakları ve Fatma Aliye, Fatma Aliye Kaç Yaşında Vefat Etmiştir,
  • Kasım 24, 2022

    Faruk Nafiz Çamlıbel, Türk edebiyatına sayısız eser vermiş şair, öğretmen ve siyasetçidir. 18 Mayıs 1898 yılında İstanbul’da doğmuştur.

    Faruk Nafiz Çamlıbel Hayatı, Faruk Nafiz Çamlıbel Nerelidir, Faruk Nafiz Çamlıbel Sözleri, Faruk Nafiz Çamlıbel Edebi Kişiliği,
  • Kasım 24, 2022

    Elif Şafak 25 Ekim 1971 yılında Fransa’da dünyaya gelmiştir. Aşk, dram, kurgu türlerinde yazan Britanyalı- Türk yazar, akademisyenlik kimliği ile de tanınmaktadır.

    Elif Şafak Hayatı, Elif Şafak Nerelidir, Elif Şafak Kaç Yaşındadır, Elif Şafak’ın İlk Kitabı Hangisidir
  • Kasım 24, 2022

    Cemil Meriç kimdir, Sosyoloji, Tarih, Edebiyat ve Felsefe alanlarında yazılar yazmış, deneme, makale, inceleme, araştırma türünde yazıları ile tanınan düşünür ve yazardır.

    Cemil Meriç Hayatı, Cemil Meriç Nerelidir, Cemil Meriç Edebi Kişiliği, Cemil Meriç Ne Zaman Vefat Etmiştir,
  • Kasım 24, 2022

    Ayşe Kulin modern Türk edebiyatında roman, otobiyografik roman, öykü ve çocuk kitabı türlerinde eserler veren önemli bir yazardır.

    Ayşe Kulin Hayatı, Ayşe Kulin Nerelidir, Ayşe Kulin Kaç Yaşındadır, Ayşe Kulin Edebi Kişiliği
  • Kasım 24, 2022

    Ahmet Ümit, son dönem Türk Edebiyatı’nın polisiye türünde eser veren önemli yazarlarından biridir. Gaziantep de doğup büyüyen yazar, sol görüşünden dolayı çeşitli kavgalara karışmıştır.

    Ahmet Ümit Hayatı, Ahmet Ümit Kaç Yaşındadır, Ahmet Ümit Siyasi Görüşü Nedir, Ahmet Ümit Nerelidir,
  • Kasım 24, 2022

    Ahmet Haşim şiir, deneme, gezi yazısı türünde pek çok eser vermiş, Türk Edebiyatı’nın önde gelen yazarlarından biridir. 1887 yılında Bağdat’ta dünyaya gelmiştir.

    Ahmet Haşim Hayatı, Ahmet Haşim Nerelidir, Ahmet Haşim En Önemli Eserleri, Ahmet Haşim Hangi Dönem Yazarıdır,
  • Kasım 24, 2022

    Ahmed Arif, Türk edebiyatında önemli şiirlere imza atan şair ve gazetecidir. Asıl adı Ahmet Hamdi Önal olan Ahmet Arif 23 Nisan 1927 yılında Diyarbakır’da doğmuştur.

    Ahmed Arif Hayatı, Ahmed Arif Nerelidir, Ahmed Arif Hangi Dönem Yazarıdır, Ahmed Arif'in Edebiyat İçin Önemi Nedir, Ahmed Arif'in İlk Eseri Nedir
  • Kasım 24, 2022

    Abdülhak Hamit Tarhan 1852 yılında İstanbul’da doğmuştur. Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde ve Cumhuriyet Türkiye'sinin ilk yıllarında eserler kaleme alan yazar modern edebiyatın doğuşunda önemli olan isimler arasında yer almaktadır.

    Abdülhak Hamit Tarhan Hayatı, Abdülhak Hamit Tarhan Nerelidir, Abdülhak Hamit Tarhan Hangi Dönem Yazarıdır, Abdülhak Hamit Tarhan Mezarı Nerededir,
  • Kasım 24, 2022

    Kendince ‘’Kahramanların’’ Hikâyesi: OXI

     

    Yazar Ahmet Ziya Yıldırım’ın ilk romanı olan OXI, geçtiğimiz günlerde İnkılâp Kitabevi’nden çıktı. Yıldırım, ‘’kendince kahramanları’’ sır perdesinin arasından gerçeklerle yüzleştiriyor.

    röportaj, OXI, Ahmet Ziya Yıldırım
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı