3 Soru 3 Cevap: Sezin Karameşe

3 Soru 3 Cevap: Sezin Karameşe
  • Sizi yıllardır Youtube kanalınızdan izliyoruz. Büyük bir hayran kitleniz var ve onlarla arkadaş gibisiniz. Bu aslında bir karakter özelliği mi, sizi biraz tanıyabilir miyiz? Ekrandaki Sezin’le gerçek Sezin arasında bir fark var mı?

Açıkçası çok bir fark yok, bence izleyici de bunu fark ettiği için beni kendisine arkadaş gibi görüyor. Sosyal medyada samimiyet insanların önem verdiği bir kavram, bunu hissettikleri herkese aileden biriymiş gibi davranıyorlar. Bende de onu fark ettiklerini düşünüyorum ve düşünmenin ötesinde görüyorum da. İlk günden beri olduğum gibi davranıp kendi karakterimi yansıtmaya çalışıyorum. Belki tek fark olarak kamera önünde günlük hayatımda olduğumdan biraz daha enerjik görünüyor olabilirim, karşı tarafın seyir zevkini arttırmak için. Günün çoğu zamanında videolarımdaki kadar mutlu ve enerjik olmayabiliyorum. Onun dışında yaptığım espriler, güldüğüm ve üzüldüğüm şeyler, sevdiğim ve sevmediğim ürünler, yapmaktan keyif aldığım aktiviteler gibi özelliklerim tamamen doğal.

  • Kanalda spiritüel konulara da değiniyorsunuz. Çok satan ilk romanınız Otuz Yedi’de de son romanınız On Dün Önceki Kız’da da böyle bir konu işlemiştiniz. Bu konulara olan merakınız nasıl başladı?

Ortaokuldayken spiritüel olaylara çok ilgiliydim. Sanırım bir roman okumuştum, hâlâ kütüphanemde duruyor ama ismini hatırlayamıyorum. Onu okuduktan sonra merakım artmış, araştırmaya başlamıştım. Astral seyahat, telekinezi, telepati gibi daha önce hiç duymadığım konular hakkında derinlemesine araştırma yapmaya ve hatta kendi kendime denemeye kalkmıştım. Daha sonra yaşım büyüdükçe bu konulara ilgim azaldı ama YouTube kanalı açma sürecimde bu mecranın açığını bulmaya çalışıyordum ve bu tür konular hakkında video yapan hiçbir kanal olmadığını fark ettim. Eskiden benim ilgimi çektiyse başka insanların da çekeceğini düşündüm ve öyle de oldu. Daha sonra kanal konseptimi değiştirdim fakat yine de bu tarz konuların değinildiği filmler izleyip kitaplar okumayı seviyorum. Günlük hayatla spiritüel konuların birleşimi hikayeler benim de ilgimi çekiyor.

  • Kitaplarınızda ilk dikkati çeken şey kurgu. Apayrı bir dünya yaratıyor, tansiyonu yüksek bir olay örgüsü oluşturuyor ve sonunda şaşırtmayı seviyorsunuz. Peki yeni kitapta okuru nasıl sürprizler bekliyor?

Sanırım benim tarzım artık bu, yani yazmak istediğim konsept hep bu olacak gibi görünüyor. Düz bir aşk romanı veya polisiye yazmak beni daha çok zorlar gibi hissediyorum, içinde mutlaka bir bilim kurgu ögesi barındırmak zorunda. Yine sonu sürprizli, bir önceki kitaptan çok daha yüksekte olacak şekilde yazmaya devam edeceğim. Belki gerçekten hayatıma girmiş insanları da konu alarak bir sürpriz hazırlayabilirim.

Etiketler: 3soru 3 cevap, sezin karameşe
Haziran 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı