“Bütün hayvanlar eşittir ama bazı hayvanlar diğerlerinden daha eşittir.” Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik uğruna başlatılan bir Ayaklanma’nın oportünist emellerle totaliter bir yönetime evrilen alegorik hikâyesi. Politik dehası ve keskin kalemiyle dünyayı sarsan İngiliz yazar George Orwell, 1984’le alt ettiği totaliter rejimlere Hayvan Çiftliği’nde kara mizahıyla meydan okuyor. Asla sadece “reel sosyalizm” eleştirisi olarak görülemeyecek elinizdeki eser, tüm zamanlara hükmeden kurgusuyla her türlü despotik yönetimi ustaca hicvediyor. Sömürüsüz bir gelecek umuduyla çiftlik sahibi Bay Jones’a başkaldıran hayvanlar, önderliği sahiplenen domuzların giderek zalimleşen egemenliğinde baltalanmış bir devrimin ağır sonuçlarına tanıklık ediyor. İlk kez 1945 yılında yayımlanan ve bugün hâlâ bir yerlerde sürmekte olan adaletsiz yönetimlere gözdağı veren Hayvan Çiftliği, bu kez Zülfü Livaneli’nin özel seçkisi içerisinde ve onun önsözüyle okurla buluşurken bu eşsiz kitaplığa siyasi bir derinlik kazandırıyor.

 

Yayın Direktörü Gülşen İşeri

Editör Ezgi Hotalak

Kapak Tasarım Emir Tali

Sayfa Tasarım Beyzanur Karabulut Koç

Sayfa Sayısı 104

Tür Çağdaş Dünya Edebiyatı

₺42,00

“Karanlığın olmadığı yerde tekrar buluşacağız.” Orada karanlık yok çünkü orada batacak olan bir güneş yok. Geçmişin, gerçeğin ve sevginin olmadığı; savaşla barışın, özgürlükle esaretin, cehaletle gücün birbirine karıştığı bir dünya. Evliliklerin Parti iktidarını güçlendirmek için yapıldığı, çocukların bu iktidarı sürekli kılmak adına casus olarak yetiştirildiği bir dünya. Winston Smith, işte böyle bir dünyada, Büyük Birader’in onu izleyen gözleri ardında gördükleriyle dayatılanlar arasında hakikati ararken kendini totaliter rejimin pençelerinde, “karanlığın olmadığı yerde” buluveriyor. “Eğer umut varsa işçidedir” diyen Smith bedenine yapılan tüm işkencelere rağmen dayanabildiği son ana kadar ikiyle ikinin dört ettiğini engizitörlere haykırmaktan geri durmuyor. Bağlamından koparılıp sığ bir düşünceyle sosyalizm eleştirisi olarak sunulmaya çalışılsa da 1984 “reel sosyalizm”den Nazi Almanya’sına kadar her türlü totaliter rejime karşı bir başkaldırı niteliğindedir. İlk kez 1949’da yayımlanan ve dünya edebiyatının mihenk taşlarından biri olan 1984, bu kez Zülfü Livaneli’nin özel seçkisi içerisinde ve onun önsözüyle okurla buluşuyor.

 

Yayın Direktörü Gülşen İşeri

Editör Ezgi Hotalak

Son Okuma Saliha Ulusoy Ilık

Kapak Tasarım Emir Tali

Sayfa Tasarım Beyzanur Karabulut Koç

Sayfa Sayısı 336

Tür Çağdaş Dünya Edebiyatı

₺98,00

George Orwell bir filozof, bir kâhin yazar. Henüz 1940’lı yıllarda dünyanın bugün alacağı şekli şemaili sezmiş, görmüş ve yazmıştır. Onu kült bir yazar haline getiren biraz da bu emsalsiz öngörüsü, samimi dili ve daima ezilenlerden yana tavır almasındandır. Bu kitapta yazarın çeşitli kitaplarından özenle seçilmiş altı çizili satırlar yer almaktadır. Bu daha başlangıç...

 

Yayın Direktörü Gülşen İşeri

Yayıma Hazırlayan Faruk Kaya

Düzelti Saliha Ulusoy Ilık

Kapak ve Sayfa Tasarım metin üstündağ

Sayfa Sayısı 96

₺70,00

“Karanlığın olmadığı yerde tekrar buluşacağız.”

Orada karanlık yok çünkü orada batacak olan bir güneş yok.

Geçmişin, gerçeğin ve sevginin olmadığı; savaşla barışın, özgürlükle esaretin, cehaletle gücün birbirine karıştığı bir dünya. Evliliklerin Parti iktidarını güçlendirmek için yapıldığı, çocukların bu iktidarı sürekli kılmak adına casus olarak yetiştirildiği bir dünya. Winston Smith, işte böyle bir dünyada, Büyük Birader’in onu izleyen gözleri ardında gördükleriyle dayatılanlar arasında hakikati ararken kendini totaliter rejimin pençelerinde, “karanlığın olmadığı yerde” buluveriyor. “Eğer umut varsa işçidedir” diyen Smith bedenine yapılan tüm işkencelere rağmen dayanabildiği son ana kadar ikiyle ikinin dört ettiğini engizitörlere haykırmaktan geri durmuyor.

Bağlamından koparılıp sığ bir düşünceyle sosyalizm eleştirisi olarak sunulmaya çalışılsa da 1984 “reel sosyalizm” den Nazi Almanyası’na kadar her türlü totaliter rejime karşı bir başkaldırı niteliğindedir.

Ve politik dehasıyla 1948 yılından geleceğe seslenen İngiliz edebiyatının güçlü kalemi George Orwell, yarattığı bu distopik romanla 21. yüzyılda hâlâ halkları uyarmaktadır: “Karşı konulmadığı takdirde totalitarizm kazanır. ”

₺64,68
“Bütün hayvanlar eşittir ama bazı hayvanlar diğerlerinden daha eşittir.” Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik uğruna başlatılan bir ayaklanmanın oportünist emellerle totaliter bir yönetime evrilen alegorik hikâyesi. Politik dehası ve keskin kalemiyle dünyayı sarsan İngiliz yazar George Orwell 1984’le meydan okuduğu totaliter rejimleri Hayvan Çiftliği’nde adeta orantısız bir güçle alt ediyor. Asla sadece “reel sosyalizm” eleştirisi olarak görülemeyecek bu başyapıt, tüm zamanlara hükmeden kurgusuyla her türlü despotik yönetimi ustaca hicvediyor. Sömürüsüz bir gelecek umuduyla çiftlik sahibi Bay Jones’a başkaldıran hayvanlar, önderliği sahiplenen domuzların giderek zalimleşen egemenliğinde baltalanmış bir devrimin ağır sonuçlarına tanıklık ediyor."

Editör: Kadriye Kızıl
Yayıma Hazırlayan: Gilas Coşkun ve Meriç Rende
Sayfa Tasarımı: Ayça Ateş
Sayfa Sayısı: 104
Ebat: 12,5 x 21 cm
Kağıt / İç Baskı: Siyah Beyaz 52 gr.
Cilt Kapak: American Bristol 230 gr.
₺31,92
George Orwell'in diktatörlük hakkındaki bu keskin hicviyesi, tersine dönen bir devrimin, ve esas doktrinin bozulmasında atılan her adımı haklı göstermek için ustalıkla ileri sürülen mazeretlerin öyküsüdür.


Sayfa Sayısı : 0
Basım Tarihi : Yok 1998
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 3. Hamur
Dili : Türkçe
₺9,33
Tükendi

1984

1984 yılını bir distopya olarak betimleyen George Orwell, baskıcı bir yönetimin sansürcü yaklaşımlarını; insanların köleleştirilmesi, robotlaştırılması gibi temalarla harmanlar. Siyasal ve sosyolojik denklemde sistemin istemediği oluşumların yasaklandığı, muhalif kesimin pasifinize veya yok edildiği, özgürlüğün dolayısıyla bireyselleşmenin bedelinin çok ağır ödetildiği totalitarizmi; sansür ve propaganda gibi kavramlar üzerinden hayal gücünün beklenHayvan Çiftliğiilmedik iniş çıkışları ile birlikte okuyucuya sunuyor.

Hayvan Çiftliği

Manor Çiftliği’nde yaşam, hayvanlar için çok zor ve ağırdır. Bir gün ihtiyar Majör, onlara Hayvanların özgür olduğu, çiftliği yönetebildikleri ve sadece kendileri için çalıştıkları bir rüyadan bahseder ve isyan fikrinin tohumlarını hayvanların zihinlerinde yeşertir. Hayvanlar, isyan bayrağını açtıkları gün; çiftliğin sahibi olan insanları çiftlikten kovarak yönetime geçerler. Atık tüm hayvanlar özgürdür, mutludur ve bundan böyle açlık, soğuk, çok çalışma nedir bilmeyeceklerdir. Ancak bu durum çok sürmez; domuzlar çiftliğin yönetimini devralır ve zaman içinde isyanın ilkelerine karşı hareket etmeye ve hatta isyan düşüncesini yok etmeye çalışırlar. Böylece tüm hayvanların dört gözle beklediği o güzel günler sonsuza dek yok olur. Çünkü artık tek bir ilke geçerlidir.


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 394
Ağırlık : 394
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺60,00
Tükendi

1984 yılını bir distopya olarak betimleyen George Orwell, baskıcı bir yönetimin sansürcü yaklaşımlarını; insanların köleleştirilmesi, robotlaştırılması gibi temalarla harmanlar. Siyasal ve sosyolojik denklemde sistemin istemediği oluşumların yasaklandığı, muhalif kesimin pasifinize veya yok edildiği, özgürlüğün dolayısıyla bireyselleşmenin bedelinin çok ağır ödetildiği totalitarizmi; sansür ve propaganda gibi kavramlar üzerinden hayal gücünün beklenilmedik iniş çıkışları ile birlikte okuyucuya sunuyor.


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 290
Ağırlık : 320
En / Boy : 14 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺39,00
Tükendi

Manor Çiftliği’nde yaşam, hayvanlar için çok zor ve ağırdır. Bir gün ihtiyar Majör, onlara Hayvanların özgür olduğu, çiftliği yönetebildikleri ve sadece kendileri için çalıştıkları bir rüyadan bahseder ve isyan fikrinin tohumlarını hayvanların zihinlerinde yeşertir. Hayvanlar, isyan bayrağını açtıkları gün; çiftliğin sahibi olan insanları çiftlikten kovarak yönetime geçerler.

Atık tüm hayvanlar özgürdür, mutludur ve bundan böyle açlık, soğuk, çok çalışma nedir bilmeyeceklerdir. Ancak bu durum çok sürmez; domuzlar çiftliğin yönetimini devralır ve zaman içinde isyanın ilkelerine karşı hareket etmeye ve hatta isyan düşüncesini yok etmeye çalışırlar. Böylece tüm hayvanların dört gözle beklediği o güzel günler sonsuza dek yok olur. Çünkü artık tek bir ilke geçerlidir.


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 104
Ağırlık : 150
En / Boy : 14 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺25,50
Tükendi

“Popüler inanışın aksine geçmiş, şimdiki zamandan daha hareketli değildi. Öyle görünüyorsa, bunun nedeni, geriye dönüp baktığınızda, yıllar içinde olan şeylerin iç içe geçmesi ve anılarınızın çok azının size gerçekten bakir gelmesidir.” diyor George Orwell. Yazar; dünün, bugünün ve geleceğin hafızasında gezinirken kitaplardan dünyalar kurup sigaranın üzerinde ip cambazı gibi yürümenin planlarını yapıyor.


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 128
Ağırlık : 128
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺55,00
1

George Orwell Kitapları

George Orwell Kimdir?

Gerçek adı Eric Arthur Blair olan ve George Orwell takma ismiyle tanınan yazar 20.yy İngiliz edebiyatının öncü isimleri arasında yer almaktadır. 25 Haziran 1903 yılında Hindistan’da dünyaya gelen yazar romancı, gazeteci ve eleştirmen kimlikleri ile tanınmaktadır. İngiliz asıllı yazarın annesi Fransız, babası ise Hindistan’da gümrük görevlisi olarak çalışan bir İngiliz olmaktadır.

Aristokrat bir ortamda büyüyen George Orwell, 1911 yılında İngiltere’de bulunan ve Katolik okulu olan St Cyprian’s’ta öğrenim görmeye başlamıştır. Daha sonra sadece soyluların gidebildiği İngiltere’nin eski ve elit okulu Eton Kolejini burslu okuyarak öğrenimini tamamlamıştır. Eton Kolejindeki öğrenimini tamamladıktan sonra üniversite eğitimine başlamayan yazar Burma’daki polis teşkilatında görev yapmaya başlamıştır. Görev yapmış olduğu memuriyet yıllarında bizzat şahit olduğu acımasız uygulamalar emperyalizme karşı duyduğu öfkenin katlanarak artmasına sebep olmuştur.

Kendisini Sosyalist olarak tanımlayan yazar, gazete muhabiri olarak izlediği İspanya iç savaşında Franco’ya karşı savaşan Cumhuriyetçi milislere katılmıştır. Teğmenliğe kadar yükselen yazar savaş sırasında bir keskin nişancı tarafından gırtlağından vurularak ağır yaralanmıştır. Yaşadığı bu hadiseden sonra cephe gerisine gönderilen George Orwell savaş deneyimlerinden sonra tutucu bir görüş benimsemiştir.

BBC kanalının Hindistan yayınları bölümünün başına konulan yazar 1943 yılında ise Tribune gazetesinde edebiyat sayfasının başına getirilmiştir. George Orwell eserleri içerisinde yazarın en çok okunan kitapları arasında yer alan Hayvan Çiftliği adlı eserinde Rus devrimi ve Stalin’in devrime olan ihaneti konu edilmiştir. Yazarın en önemli eserleri arasında yer alan bir diğer eseri 1949 yılında yazmış olduğu Bin Dokuz Yüz Seksen Dört adlı eseri olmaktadır. Edebiyat tarihinin en çok okunan kitapları arasında yer alan 1984 adlı eserde, baskıcı liderlerin kurduğu totaliter düzeni konu alan yazar insanların hırslarına olan eleştirisini dile getirmiştir.

1945 yılında yayımlanan Hayvan Çiftliği adlı eser ile oldukça geniş kitlede ün kazanması sonucu maddi sıkıntılarından kurtulsa da yoksulluk yıllarında tutulduğu Verem hastalığı sebebiyle 1950 yılında 47 yaşında iken Londra’da vefat etmiştir.

George Orwell Eserleri

Eric Arthur Blair kitapları George Orwell takma ismiyle yayımlanmıştır. Kitaplarını kaleme alırken kendi kurallarından kesinlikle ödün vermeyen yazar eserlerinde gereksiz kelimelerden uzak durmuştur. Eserlerinde daha önce kullanılmış mecazları kullanmama konusunda çok titiz davranan yazar eserlerinde kısa cümleler kullanmıştır. Büyük bir üne sahip olan yazarın kaleme aldığı eserlerin isimleri şu şekilde listelenmektedir:

 
  • Paris ve Londra'da Beş Parasız
  • Burma Günleri
  • Papazın Kızı
  • Zambak Solmasın veya Aspidistra
  • Wigan İskelesi Yolu
  • Katalonya'ya Selam
  • Daralma veya Boğulmamak İçin
  • Balinanın Karnında
  • Hayvan Çiftliği
  • Bin Dokuz Yüz Seksen Dört
  • Neden Yazıyorum
  • Bir İdam
  • Aspidistra
  • Karakurbağası Üzerine Kuruntular
  • Günlükler-1 (Ölümünden sonra günlüklerinden derlenerek oluşmuştur.)
  • Bir Fili Vurma
 

George Orwell'ın Beğeni Toplayan Kitapları

Okurlarının yazarın hayatına dair en çok merak ettiği soruların başında gelen George Orwell kaç kitabı var? sorusu gelmektedir. 46 yaşında iken vefat eden yazar ardında 10 kitap ve sayısız makale bırakanlar edebiyat dünyasına ismini yazdıran yazarlar arasında yer almaktadır. Farklı yayınevleri tarafından basılan ve okurlar tarafından büyük beğeni toplayan George Orwell kitapları şu şekilde listelenmektedir:

 
  • Paris ve Londra'da Beş Parasız
  • Burma Günleri
  • Papazın Kızı
  • Zambak Solmasın veya Aspidistra
  • Wigan İskelesi Yolu
  • Katalonya'ya Selam
  • Daralma veya Boğulmamak İçin
  • Balinanın Karnında
  • Hayvan Çiftliği
  • Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (1949 yılında yazılan eser George Orwell son kitabı olmaktadır.)
  • Neden Yazıyorum
  • Bir İdam
  • Aspidistra
  • Karakurbağası Üzerine Kuruntular
  • Politika ve İngilizce
 
George Orwell En İyi Kitapları

Döneminde yazmış olduğu eserler ile oldukça ilgi gören yazar son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiştir. Özellikle George Orwell 1984 ve Hayvan Çiftliği eserleri ile çok satan ve çok okunan listelerinde uzun süre boyunca kalabilmeyi başarmıştır. Yazarın okurlar tarafından beğenilen ve çok okunan en iyi kitapları şu şekilde sıralanmaktadır:

 
  • Hayvan Çiftliği: Fabl tarzında yazılan eser siyasi bir hiciv romanı olmaktadır.Retro Hugo Ödülünü kazanan roman mecazi bir dille kaleme alınmıştır.
  • 1984: Politik bir roman olan eserde hikaye ütopik bir dünyada geçmektedir.
  • Paris ve Londra’da Beş Parasız: Beş parasız hayatta kalma mücadelesini okurları ile paylaştığı eseri yazarın hayatına ışık tutmaktadır.
  • Boğulmamak İçin: İronik mizah anlayışı ile kaleme alınan eser George Orwell’in hayat hikayesini anlatmaktadır.
  • Wigan İskelesi Yolu: Her dönem çok satanlar listesinde yerini koruyan eserde İngiltere’nin kuzeyinde yaşanan sosyal ve tarihsel olaylar tüm gerçekliği ile yansıtılmıştır.
  • Balınanın Karnında: Üç bölümden oluşan eser deneme türünde yazılmıştır.
  • Selam Olsun Katolonya’ya: Yazarın İspanya savaşlarındaki tecrübelerini anlatmak için kaleme aldığı eseri olmaktadır.
 

George Orwell Kitap Fiyatları

George Orwell döneminde de günümüzde de geniş okur kitlesine sahip yazarlar arasına adını yazdırmayı başarmış yazarlar arasında yer almaktadır. Çok satanlar listesinde her dönem eserlerine rastlanan yazarın kitapları farklı yayınevleri tarafından basılarak okurlara sunulmaktadır. Farklı fiyat aralıkları ile satışa sunulan kitapların etiket değerini yayınevinin popülerliği, baskıda kullanılan kağıdın kalitesi, kitap kapağının kalınlığı, kitabın sayfa sayısı gibi etkenler belirlemektedir. Okurlar kitap fiyatlarına kitap satış mağazalarından ulaşabildikleri gibi internette bulunan kitap satış sitelerinden aradıkları kitabın ismini George Orwell 1984 kitap fiyat gibi arama yaparak da ulaşabilmektedir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı