“BİR KİTAP OKUDUM, HAYATIM DEĞİŞTİ!” DİYEBİLMEK İÇİN: LEYLA’YI BULMAK

Leyla'yı Bulmak Blog Yazısı

İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda yerini alan Leyla’yı Bulmak; temelinde Leyla ve Yusuf’un kendi varlıklarını, yaşamlarının ötesini, beyinlerinin gücünü ve benliklerini keşfetme yolculuklarından bahsederken, okurlarını akıl almaz sürükleyicilikte bir kurgunun içine hapsediyor. Kurgusunun sürükleyiciliğinin yanında, oldukça da ilham veren bir roman.

“Bu kitapta samimiyetle özünle temas etmeyi, yardımı ve gücünü ondan almayı, bunun seni nasıl huzurlu ve emin kıldığını göreceksin.”

Leyla, 30’lu yaşlarına kadar aykırı, kendini beğenmiş, kibirli, duygusuz, soğuk ve hem kendine hem de etrafına aşırı bir öfke ile yaklaşan, oldukça şımarık ve insanlara saygısı olmayan bir kadındır. Ona ölesiye âşık sevgilisi Barış’ın, ayrılıklarının hemen ardından geçirdiği trafik kazasından sonra hayatını kaybetmesi, Leyla’nın hayata dair birçok şeyi sorgulamasına yol açar. 2019’da yaşanan bu kaza, Leyla’nın hayatını değiştirdiği gibi Barış’ın ameliyatını yapan Cerrah Yusuf’un da hayatını değiştirecektir.

Leyla ve Yusuf, tanıştıktan sonra kendilerini öylesine çetrefilli bir olaylar silsilesinin içinde buluyorlar ki, sayfaları çevirirken sabırsızlanmamak okur için imkânsız hale geliyor. Ve ana karakterlerimizin yaşadıkları, hissettikleri o kadar bizden ve içimizden… Okuyucu ister istemez her sayfada kendine yakın hissettiği bir cümle ile karşılaşıyor.

“Şimdi buradasın ya, işte şu an ustaca yaşamayı öğren. Bunu yapmayı öğrenirsen hayatını kendin kurgular ve kurguladığın hayatın efendisi olursun.”

 “Kendi bilinçaltımızı yönetmek ve ona isteklerimiz doğrultusunda yön vermek mümkün olabilir mi?” sorusu zihinlerimizde yankılanırken, bunu nasıl başarabileceğimizi gösteren bir kitap Leyla’yı Bulmak. Serpil Coşan’ın kendi deneyimlerinden ve şahit olduğu gerçek hikâyelerden esinlenerek kaleme aldığı kitap, akıcı ve özgün bir üslupla birleşince, ortaya inanılmaz etkileyicilikte bir roman çıkmış.

“Düşmek, kalkmak içindir. Karanlık ne kadar karanlıksa, o kadar çıkarırsın aydınlığın keyfini. Bu zaten senin en derinliklerinin bildiği bir sır.”

Aşk, dostluk, aile bağlarının önemi, travmaların gücü, vicdan, ihanet, varlık ve hiçlik, yaşam ötesi, beynin gücü gibi kavramlardan yola çıkarak kurgulanan kitap, okuruna oldukça keyifli bir okuma sunarken, birçok açıdan sorgulamayı da öğretiyor. Şüphesiz, “Bir kitap okudum, hayatım değişti” cümlesini hak eden sayılı kitaplar arasına girecektir.

***

Serpil Coşan, kendi dönüşümü için 1989 yılında başladığı araştırmaları ve kendine has yöntemleri, insanların bilinçaltlarını temizlemek ve hayatlarını dönüştürmelerinde onlara yol göstermek için kullanan ünlü ve başarılı bir bütünsel dönüşüm danışmanı. Yaptığı seanslar, atölyeler, eğitimler ve kamplar sayesinde beynin yaratım potansiyelini kullanmayı ve kendi hayatının efendisi olmayı öğretmeye, dönüşüm sürecinde kesin ve net sonuçlar almaya 19 yıldır devam ediyor. Kitap sektörüne ise ilk kitabı Leyla’yı Bulmak ile adım atan çiçeği burnunda yazar, bu kadar güzel ve akıcı, zengin alt metinlere sahip ve edebi yönü ağır basan bir roman kaleme alma cesaretini göstermesiyle daha ilk günlerde yoğun ilgiyle karşılanmaya başladı bile.  

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

Etiketler: İnceleme, Leyla'yı Bulmak, Serpil Coşan
Haziran 02, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı