İnkılâp Blog

  • Kasım 25, 2022

    Berlin’de dünyaya gelen Şermin Yaşar reklam yazarlığı deneyimlerinden sonra Çocuk Edebiyatı dalında eserler kaleme almış yazardır.

    Şermin Yaşar Hayatı, Şermin Yaşar Edebi Kişiliği, Şermin Yaşar Eserleri
  • Kasım 25, 2022

    Refik Halit Karay, Anadolu yaşamını anlatan öyküleri ile tanınmaktadır. Romancı, öykü yazarı ve gazetecidir. Kurtuluş savaşına karşı tutumu ile vatan haini damgası yemiş ve yıllarca sürgün edilmiş bir yazardır.

    Refik Halit Karay Hayatı, Refik Halit Karay Edebi Kişiliği, Refik Halit Karay Eserleri
  • Kasım 25, 2022

    Peyami Safa Türk edebiyatında psikolojik roman türünde eserleri ile tanınan yazardır. Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı yazarlarından olan Peyami Safa’nın zorlu bir hayat yaşamıştır.

    Peyami Safa Hayatı, Peyami Safa Edebi Kişiliği, Peyami Safa Eserleri
  • Kasım 25, 2022

    Orhan Kemal 1914 yılında Adana’da doğmuş ve Cumhuriyet Döneminde toplumsal gerçekçi roman türünün öncü isimlerinden olan yazarlardandır.

    Orhan Kemal Hayatı, Orhan Kemal Edebi Kişiliği, Orhan Kemal Eserleri
  • Kasım 25, 2022

    Murathan Mungan 1955 tarihinde dünyaya gelmiştir. Türk edebiyatında birçok türde eserler veren yazar daha çok hikayeleri, şiirleri ve oyunları ile tanınmaktadır.

    Murathan Mungan Hayatı, Murathan Mungan Edebi Kişiliği, Murathan Mungan Eserleri
  • Kasım 25, 2022

    Mehmet Akif Ersoy, Türk halkı tarafından İstiklal Marşı’nın yazarı olarak bilinmektedir. Türk edebiyatının usta sanatçılarından biri olan Mehmet Akif yazdığı eserler ile edebiyat tarihine katkı sağlamıştır.

    Mehmet Akif Ersoy Hayatı, Mehmet Akif Ersoy Eserleri , Mehmet Akif Ersoy’un Şiir Anlayışı
  • Kasım 25, 2022

    Gerçek adı İsmail Kemalettin Demir olan Kemal Tahir, 1910 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Cumhuriyet Döneminde roman, hikaye, şiir, senaryo gibi çeşitli türlerde eserler veren ve Türk edebiyatının en üretken romancılarından biri olan  yazar senarist, gazeteci, çevirmen, doktor, redaktör, fikir adamı kimlikleri ile de tanınmaktadır. 

    Kemal Tahir Hayatı, Kemal Tahir Edebi Kişiliği, Kemal Tahir Eserleri
  • Kasım 24, 2022

    Jack London 1876 yılında dünyaya gelen Amerikalı gazeteci ve roman yazarıdır. Dünya ticari dergi romanının öncüsü olan Jack London yazarlık mesleğinden yüksek gelirler elde edebilen Amerikalıların ilklerinden olmaktadır. 

    Jack London Hayatı, Jack London Edebi Kişiliği, Jack London En Önemli Eserleri
  • Kasım 24, 2022

    İskender Pala 8 Haziran 1958 yılında Uşak’ta doğmuştur. Türkoloji bölümünü bitirerek bu yolda ilerleyen yazar, Eski Türk Edebiyatı üzerine araştırmalar ve incelemeler yapmıştır.

    İskender Pala Hayatı, İskender Pala Kaç Yaşındadır, İskender Pala Edebi Kişiliği
  • Kasım 24, 2022

    1960 yılında Yozgat’ta doğan İhsan Oktay Anar 1995 yılında yayımladığı yirmiden fazla dile çevrilen Puslu Kıtalar Atlası romanı ile adını duyurmuştur. İhsan Oktay Anar Türk roman ve hikaye yazarıdır. Roman ve hikaye yazarlığının yanında öğretim görevlisi kimliği ile de tanınmaktadır. 

    İIhsan Oktay Anar Hayatı, İhsan Oktay Anar Nerelidir, İhsan Oktay Anar Edebi Kişiliği, İhsan Oktay Anar Evlilik Hayatı,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı