İnkılâp Blog

  • Kasım 01, 2022

    Beyza Alkoç 15 Şubat 1996 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan beri farklı türde eserler vermeye başlamıştır.

    Beyza Alkoç, Beyza Alkoç kitapları, Beyza Alkoç eserleri
  • Kasım 01, 2022

    Oğuz Atay kimdir sorusunun cevabı Oğuz Atay önemli eserleri ve edebi kişiliği ile Türk edebiyatının bir dönemine damga vurmuş roman, öykü ve oyun yazarıdır. 

    Oğuz Atay, Oğuz Atay eserleri, Oğuz Atay edebi kişiliği
  • Kasım 01, 2022

    Can Yücel (21 Ağustos 1926, İstanbul- 12 Ağustos 1999, İzmir) modern Türk edebiyatında önemli eserler vermiş olan Türk yazar, çevirmen, spiker, rehber ve şairdir. Can Yücel babası kimdir sorusunu merak edenler Türkiye’de bir dönem Milli Eğitim Bakanlığı yapmış olan Hasan Ali Yücel’in Can Yücel babası olduğunu öğrenecektir.

    Can Yücel, Can Yücel hayatı, Can Yücel eserleri, Can Yücel edebi kişiliği
  • Kasım 01, 2022

    Asıl adı Mehmet Nusret olan yazar 20 Aralık 1915 yılında İstanbul’da doğmuştur. Yazar Aziz Nesin takma adıyla eserler vermiştir. Mizah, kısa öykü, roman, şiir, tiyatro türlerinde birçok eserİ bulunmaktadır.

    Aziz Nesin, Aziz Nesin hayatı, Aziz Nesin edebi kişiliği, Aziz Nesin eserleri
  • Kasım 01, 2022

    Yaşar Kemal, 91 yıllık yaşamına sayısız roman, şiir, hikâye, çocuk romanı, söyleşi, makale, derleme ve röportaj sığdırmış ayrıca bütün bunlarla beraber birçok ödüle layık görülmüş Kürt asıllı Türk yazar, şair, senarist, aktivist ve gazeteci unvanlarına sahiptir.

    Yaşar Kemal hayatı, Yaşar Kemal, Yaşar Kemal eserleri, Yaşar Kemal edebi kişiliği
  • Kasım 01, 2022

    Halide Edip Adıvar, Cumhuriyet Döneminde roman, hikaye, anı, tiyatro şiir gibi birçok türde eserler vermiştir. Milli Edebiyat zevk ve anlayışını sürdüren yazarlar arasında olan Halide Edip Adıvar biyografisi içinde çağının tanığı, öncüsü ve memleket edebiyatçısı olarak anılmaktadır.

    Halide Edip Adıvar, Halide Edip hayatı, Halide Edip edebi kişiliği
  • Kasım 01, 2022

    Özdemir Asaf, asıl adı resmi kayıtlarda Halit Özdemir Arun olarak geçen şair, çevirmen, yazar ve yayımcıdır. Cumhuriyet Dönemi Türk şairlerinden biri olan Asaf, çeşit eserleri ile edebiyat dünyasında seçkin bir yere sahip olmuştur.

    Özdemir Asaf, Özdemir Asaf eserleri, Özdemir Asaf şiirleri, Özdemir Asaf edebi kişiliği
  • Kasım 01, 2022

    Cahit Sıtkı Tarancı 4 Ekim 1910 yılında Diyarbakır’da doğmuştur ve gerçek adı Hüseyin Cahit Tarancı olmaktadır. Diyarbakır’ın köklü ailesinden Bekir Sıtkı Bey ve Arife Hanım’ın altı çocuğundan en büyüğü olarak dünyaya gelmiştir.

    Cahit Sıtkı Tarancı hayatı, Cahit Sıtkı eserleri, Cahit Sıtkı şiirleri, Cahit Sıtkı edebi kişiliği
  • Kasım 01, 2022

    Sabahattin Ali, 41 yıllık kısa hayatına önemli eserler sığdırmış Toplumcu Gerçekçi Türk şair ve yazarıdır. Sabahattin Ali kimdir kısaca için edebiyat dünyasında ayrı bir yere sahip kült bir kalemdir yorumu da yapılmaktadır.

    Sabahattin Ali hayatı, Sabahattin Ali eserleri, Sabahattin Ali edebi kişiliği
  • Kasım 01, 2022

    Necip Fazıl Kısakürek, Ahmet Necip ismiyle de bilinen Cumhuriyet Döneminde birçok türde eserler vermiş, çocukluğunu dönemin hakimlerinden olan dedesinin konağında geçirmiş, Üstat ve Kaldırımlar Şairi olarak da tanınan, Türk şair, İslamcı ideolog ve düşünürdür.

    Necip Fazıl hayatı, Necip Fazıl eserleri, Necip Fazıl şiirleri
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı