3 Soru 3 Cevap: Yiğit Güralp

3 Soru 3 Cevap Yiğit Güraalp

3 Soru 3 Cevap köşesinin bu haftaki konuğu, "İyi Hissettiren Yazılar" isimli ilk kitabıyla Yiğit Güralp oldu! Bu mini röportajı sizinle buluşturmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz:

 

Bize biraz İyi Hissettiren Yazılar kitabından bahseder misiniz?

Seve seve. Biliyorsunuz dünya son birkaç yıldır usa sığmaz bir çemberin içinden geçiyor. Ülkemizdeki iz düşümleri daha da sert. Adaletsizlik, namussuzluk, omurgasızlık, kısacası her türlü kötülük yağmur gibi üstümüze yağarken, iyiliğe, tebessüme, doğruluğa olan ihtiyaç da tıpkı işleme alınmayı bekleyen evraklar gibi üst üste yığılarak bekliyor. Ben bu beklentiye cevap vermek, bu istekleri artık işleme almak için yola çıktım. Aslında ilk kitabım tüm bu olanlarla ilgili sert bir eleştiri kitabı olacaktı. Ama onu ikinci sıraya erteledim. Önce insanları biraz olsun iyi hissettirmek, onlara umut vermek bu sayede biraz tebessüm ettirmek istedim. Keza çok yorulduk. Mücadeleye devam edebilmek için arada geniş bir nefes almaya ihtiyacımız var.

 

Okurlar bu kitapta ne bulacak?

“İyi Hissettiren Yazılar” iyiye dair her şeyi tümüyle unutturup tamamen elimizden almasınlar diye onlara sıkı sıkı sarılıyor diyebiliriz. Bu bir kişisel gelişim kitabı değil zaten bu benim mesleğim de değil, ben sinemacıyım. Haliyle okuyanlar da görecek çok sıra dışı bir aile ve çalışma yaşantım oldu, haliyle bu tecrübelerin içinde çok renkli anılar ve çıkarımlar var. Ve bunların tamamı gerçek. Bunların hepsi mümkün diyebilmek için bunları anlatıyorum. Sinema ve müzik dünyasının içinde bulunduğum için filmlerden, şarkılardan, ülkeye iyi şeyler hissettirmiş ölümsüz isimlerin anektodlarından sıkça referanslar veriyorum. Kısacası okuru, gülümsemenin, normalliğin sokaklarında bir gezintiye çıkarıyorum.

 

Son birkaç yılda dediğiniz gibi çok fazla şey yaşadık. Sizce tüm bu olumsuzluklardan sıyrılmanın bir yolu var mı? Yoksa içine düştüğümüz bu duygu durumdan sıyrılmak imkansız mı?

Hiçbir hayat mücadelesi kolay değil. Hele bu coğrafyada, bizim insanımız için hiç kolay değil. Yaşam denen bu debdebeyi sürdürürken işlerin tümüyle yolunda gitmesi de mümkün değil asla insanlara hayal ürünü pembe gözlükler dağıtmak istemem. Ama bütün bunları nasıl karşılayıp, ele aldığımız, yaşananları nasıl göğüsleyip, buradan sağ çıkmak için nasıl bir bakış açısına sahip olmalıyız, işte bu önemli, bunu konuşabiliriz, çünkü bu acımasız hayata karşı aldığımız tavırla şiddeti dönüştürmek ve savaşı daha az hasarla atlatmak mümkün.

Etiketler: 3 soru 3 cevap,
Ekim 31, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı