Sonbaharda Okunacak 7 Kitap!

Kitap, kitaplar

"Ah sonbahar… Sizin için serin hava, dökülen yaprakları çağrıştırıyor olabilir ama benim için kesinlikle kitaplardan başka bir anlam ifade etmiyor. En azından henüz."

Sonbahar demek battaniye altında kitap okumak demek, yanında sıcak bir kahve demek ve yeni birçok kitap demek. Bu yüzden bugün yeni kitaplarla kuşatılmadan önce okumanız gereken 7 kitapla geldim:

 

 

Gece Yarısı Kütüphanesi

Tam bir sonbahar kitabı!

Nora’nın yaşadığı içsel yolculuğun etkilemeyeceği kimse yok. Ölüm ve yaşam arasındaki o mühim farkın en somut kanıtı olan bu kitap etrafımızda şekillenen hayatı, gündelik telaşeler içinde vazgeçtiğimiz çoğu şeyi ustaca hatırlatan ve bunu yaparken akıcı diliyle sizi asla yormayan bir kitap!

 

 

Okumaya başlamadan önce yanınızda bolca peçete bulundurduğunuzdan emin olun J

 

 

 

Uykusuzluk

Ah benim en ama en favori King kitabım. Eğer içinizde hala Stephen King okumaya nereden başlayacağına emin olmayan biri kalmışsa Uykusuzluk bunun için biçilmiş kaftan.

 

Ralph’in uykusuzluğu ile gelen sanrıları ve ardından gelişen olaylar silsilesi King’in usta diliyle başka bir biçime bürünüyor. Okurken tüyleriniz ürperecek ve kendinizi yutkunurken bulacaksınız. Unutmayın; Uzun zamandır baskısı olmayan bu kitap şimdi yenilenen kapağı ve içeriğiyle sizi çepeçevre sarmaya hazırlanıyor.

 

 

 

 

Ya Yarın Yoksa

Ah Lena! Bu kitapta “Gece Yarısı Kütüphanesi” gibi hayatın önemini anlatan muazzam bir kitap!

Bu sefer genç bir kadının yaşadığı travmatik olayları ve ardından da bu travmaların ardından yeniden yolunu bulmaya çalıştığını okuduğumuz “Ya Yarın Yoksa” genç, yetişkin tüm okurları etkileyecek. Kitabın dili oldukça akıcı ama aynı zamanda sizi kalbinizden yakalayacak kadar duygusal.

 

Peçetelerinizi hazırlamayı unutmayın çünkü “Ya Yarın Yoksa” gözyaşlarınızı dökmeye hazır!

 

 

 

 

Bülbülü Öldürmek

“Bülbülü Öldürmek” kitabı için söylenecek çok fazla söz yok. 1961 Pulitzer Ödüllü bu kitap masumiyetin, çocuk olmanın ve en önemlisi doğru yolda ilerlemenin ne demek olduğunu anlatan rehber bir kitap!

 

 

 

 

 

 

Konstantiniyye Oteli

Zülfü Livaneli’nin bence en iyi kitaplarından bir tanesi. Bir otel ve binlerce hayat…

 

“Konstantiniyye Oteli” okurların iç dünyasına sızma ve gizledikleri duyguları ortaya çıkarma konusunda uzman. Livaneli’nin usta dili ve kalemi bence tartışmaya kapalı bir konu! Şimdi düzenlenen baskısıyla daha kusursuz ve çarpıcı!

 

 

 

 

 

 

Her Kalp Kırılır

İşte sonbaharın aşk dolu kitabı! “Her Kalp Kırılır” Beyah ve Samson arasındaki duygu yüklü ilişki, ardından gelen büyük kalp kırıklıklarından etkilenmeyecek birinin olduğunu düşünmüyorum!

 

 

 

 

 

 

Punk 57

Bu listedeki favori kitabım ne diye soracak olursanız işe karşınızda; Punk 57!

 

Mektup aşkı ile başlayan hikâyenin ilerleyişi ve içinden çıkılmaz bir hal alışı o kadar güzeldi ki size anlatamam. Her sayfasını iç çeke çeke okuduğum, sonunda ise gerçekten gözümden dökülen yaşlar…

“Punk 57” kesinlikle battaniye altında elinizde kahveyle okuyacağınız ve uzun süre romantik dünyasından çıkmayacağınız başarılı bir kitap.

 

Sonkahvebukucu'den sevgilerle...

 

 

 

Etiketler: kitap, blog, blog, yazısı, önerisi,
Eylül 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı