3 Soru 3 Cevap: Namık Kemal Biçer

3 soru 3 cevap

Bize biraz “Pink Namık”tan bahseder misiniz?

Bir kasabada başlayan hayatım, küçücük bir büfeyi pembeye boyayıp adını Pink koymam ile yepyeni bir yola girdi. Pink Namık, halkın, bende kişileştirdiği sevilen bir dosta dönüştü. Ben içine başarısızlıklarım, yeniden ayağa kalkışlarım, umutlarım ve sevgilerimi karıştırarak belki yüz bininci kez keşfettiğim kokteylleri içtenlikle ikram ettikçe Pink Namık büyüdü.

Pink Namık, benim değil, onların, halkın eseridir.

Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok organizasyonun içinde olan Pink Namık, şimdi benden bağımsız, yağmurla dans ederek yaşamını sürdürüyor. Ben artık onun yaratıcısı değil, okuyucusu oldum.

Okur, “30. Harfi Arayan Adam”da Neler Bulacak?

“30. Harfi Arayan Adam” olarak aradığımı bulma amacıyla yola çıkmadım. Bu yolculuk kendi irademle başlamadığı gibi kendi irademle de sona ermeyecektir. Çünkü arayış hali yaşamdır.

Bazı yolculuklar, sarp dağları aşarak yapılmış; sonunda yeni coğrafyalar bulunmuştur. Bazı yolculuklar gökyüzüne doğru yapılmış yeni gezegenler bulunmuştur. Ben, “Pink Namık” olarak, yolculukların en zorunu yaptım: Kendi içime doğru bir yolculuk. Bu yol beni huzura götürdü.

Eğer acı vermiyorsa o yol bir yere çıkmaz.

Bir çok insan kendisinin çekilen bütün acıların merkezinde olduğunu zanneder. Ben, insanlığın çektiği ortak acıların bir parçasıyım. Her okur bende, kendi acısından bir parça görür. Acının oluşturduğu duygusal akrabalık, okuru kitaba yaklaştırır. Okur satırlarda, artık yazanın değil, kendinin hayatından parçalar bulur.

Birçok arayışın sonunda, yol beni, bir sabah kapımda icra memurları, uykusuz geceler, sevdiğim eşyaların sürüklenerek taşınması, horlanma ve aşağılanmaya çıkardı.

Arayış, her şeyimi ama her şeyimi aldı. Fakat hayal kurma servetimi asla bırakmadım. Hayal kurma duygusunu kaybetmediğim için hiçbir şeyimi kaybetmiş sayılmam. Yolum hayal kurmaya çıksın, bütün maddi servetler isteyenin olsun.

30. harfi buldunuz mu? Yoksa aramaya devam mı ediyorsunuz?

30. harfi aramak için yola çıktım. En büyük korkum onu bulmaktır. Çünkü onu bulmak düş kırıklığı olabilir.  

30. harf, insanlığı aradığı ölümsüzlüktür, Lokman Hekim’in reçetesi, Gılgamış’ın yolculuğu, Simurg’un arayışıdır.

Destanı ister yazılsın isterse hiç kimsenin fark etmediği bir şey olsun. 30. harf herkesin yaşamında önüne koyduğu hedeftir.

30. harf her insanın ışığıyla aydınlandığı kutup yıldızıdır.

30. harfi aramak yaşamın ta kendisidir.

Etiketler: 3 soru 3 cevap, yazar,
Ekim 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı