Çok Satan Romanlardan Esinlenerek Yazılmış 4 Şarkı

Çok Satan Romanlardan Esinlenerek Yazılmış 4 Şarkı

 

Edebiyat ve Müziği birbirlerinden ayrı düşünmek neredeyse imkânsız. Sanatın her dalı birbirleriyle harika bir ahenk içinde hareket eder. Eğer doğru doğru açıdan bakmayı başarabilirseniz birbirinden harika eserler üretebilirsiniz. Bunu fark edebilmiş olan çoğu sanatçı kitapların gücünden yola çıkarak müzik tarihine birbirinden kalıcı şarkılar kazandırdı. İşte romanlardan esinlenerek yazılmış 10 şarkıyı sizler için bir araya getirdik…

 

 

1. Ramones - Pet Sematary

 

 

Ramones'in 1989'da çıkan Brain Drain adlı albümünde yer alan “Pet Sematary”, Stephen King'in aynı isimli ünlü romanı “Hayvan Mezarlığından” ilham alınarak yazıldı.

 

2. Jefferson Airplane - White Rabbit 

Grace Slick'in kaleme aldığı "White Rabbit", Lewis Caroll'un çok sevilen romanı Alice Harikalar Diyarı'ndan ilham alınarak yazılmıştır.

 

3. Kate Bush - Wuthering Heights

 

Kate Bush'in kaleme aldığı "Wuthering Heights", Emily Brontë'nin çok sevilen romanı Uğultulu Tepelerden ilham alınarak yazılmıştır.

 

4. Iron Maiden - Brave New World

Grubun en sevilen parçlarından biri olan Brave New World Aldous Huxley'nin distopyası Cesur Yeni Dünya'dan ilham alınmış olup, aynı zamanda grubun 2000 yılında çıkan albümününde ismidir.

 

Etiketler: roman, şarkı
Eylül 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı