Zümra Atalay Kimdir?

zumra-atalay

 

Zümra Atalay hayatını merak eden birçok kişi tarafından ‘Zümra Atalay Kimdir?’, ‘Doç dr Zümra Atalay kimdir?’ soruları sıklıkla sorulmaktadır. Prof. Dr. Zümra Atalay MEF Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü öğretim üyesidir. Mindfulness eğitmeni olan Atalay, 2014 yılında Mindfulness İnstitute Türkiye’yi kurmuştur. Temel çalışma alanı bilinçli farkındalık, bilinçli farkındalık temelli terapiler, şefkat ve şefkat temelli terapilerdir. 

Zümra Atalay Mindfulness temelli stres azaltma programı ( MBSR), Mindfulness temelli bilişsel terapi ( MBCT), işyerlerinde kullanılan Search İnside Yourself (SIY), okullar için b.foundations ve Mindfulness temelli şefkatli yaşam (MBCL), eğitici eğitmenidir. 8 ülkede eğitim veren IMA’nın Uluslararası eğitmenidir. Mindfulness teriminin yaygınlaşmasına ve gelişmesine öncülük eden Zümra Atalay EAMBA’nın aktif üyesidir.

 

Zümra Atalay Hayatı

Zümra Atalay biyografi, Zümra Atalay nerelidir?, Zümra Atalay kaç yaşında?, Zümra Atalay ne mezunu?, Zümra Atalay evli mi? gibi sorular Atalay’ın hayatına dair merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Zümra Atalay doğum tarihi 11 Ekim 1979’dur. Ankara doğumlu olan Atalay, MEF Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü öğretim üyesidir. Mindfulness eğitmenidir. Temel çalışma alanı bilinçli farkındalık, bilinçli farkındalık temelli terapiler, şefkat ve şefkat temelli terapilerdir. Doktora tezini de bu iki konu üzerine yapmıştır. TÜBİTAK bursu ile misafir öğretim üyesi olarak bulunduğu Rochester Üniversitesi Psikoloji bölümünde ‘Mindfulness ve Psikolojik İhtiyaçlar’ üzerine bir proje yapmıştır. Büyük başarılara imza atan Zümra Atalay’ın bu konu ile ilgili Uluslararası indekslerde taranan ve ulusal hakemli dergilerde makaleleri, TÜBİTAK projeleri, ulusal ve uluslararası kongrelerde bildirimleri, yüksek lisans ve doktora düzeyinde vermiş olduğu dersleri bulunmaktadır.

 

Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı (MBSR), Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi (MBCT), iş yerlerinde kullanılan Search İnside Yourself (SIY), Okullar için b.foundations ve Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam (MBCL) Eğitici Eğitmenidir. EAMBA kurulduğundan beri aktif üyesidir. Üniversitede verdiği derslerin ve akademik çalışmaların yanı sıra Mindfulness İnstitute bünyesinde düzenli aralıklarla MBSR ve MBCT grup çalışmaları yurt içi ve yurt dışından alanında uzman kişiler ile çeşitli alanlara yönelik mindfulness eğitimleri ve eğitici eğitmenlikleri düzenlemektedir. Ayrıca kurumlara yönelik eğitimler ve bireysel terapi seansları vermektedir. Psikolog Zümra Atalay alanıyla alakalı yazdığı kitaplarıyla da büyük ilgi görmüştür. 

 

Zümra Atalay Kaç Yaşında?

11 Ekim 1979 Ankara doğumlu olan Prof. Dr. Zümra Atalay 43 yaşındadır.

 

Zümra Atalay Doğum Tarihi 

Zümra Atalay 11.10.1979 doğumludur.

 

Zümra Atalay Nerelidir?

Zümra Atalay hakkında merak edilen sorulardan biride nereli olduğudur. Atalay, Ankara’da dünyaya gelmiştir.

 

Zümra Atalay Evli mi?

Zümra Atalay’ın Ilgaz isminde bir kızı olduğu bilinmesine rağmen şuan evli olup olmadığına dair net bir bilgi bulunmamaktadır.

 

Zümra Atalay Hangi Okullarda Eğitim Almıştır?

Lisans: 2000 yılı Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi 

Yüksek Lisans: 2007 yılı Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Doktora / S.Yeterlik / Tıpta uzmanlık: 2011 yılı Selçuk Üniversitesi Eğitim Bilimleri - Psikolojik Danışma Ve Rehberlik

 

Zümra Atalay Mesleği Nedir?

MEF Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü öğretim üyesi ve bölüm başkanıdır. Temel çalışma alanı bilinçli farkındalık (mindfulness), bilinçli farkındalık temelli terapiler, şefkat ve şefkat temelli terepilerdir.

 

Zümra Atalay ve Mindfulness İnstitute

Zümra Atalay; Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı (MBSR), Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi (MBCT), Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam (MBCL) eğitici eğitmeni, iş yerlerinde kullanılan Search İnside Yourself (SIY) ve okullar için .b foundations eğitmenidir. EAMBA (European Association of Mindfulness Based Approaches) kurulduğundan beri aktif üyesidir. Üniversitede verdiği derslerin ve akademik çalışmaların yanı sıra Mindfulness İnstitute bünyesinde düzenli aralıklarla MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction Program) ve MBCT (Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi) grup çalışmaları, yurt içi ve yurt dışından alanında uzman kişiler ile çeşitli alanlara yönelik mindfulness ve eğitici eğitimleri düzenlemektedir. Türkiye Mindfulness Eğitmenleri Derneği kurucu üyesi ve başkanıdır.

 

Zümra Atalay Kitapları 

Zümra Atalay kitapları;

 
  • Mindfulness Bilinçli Farkındalık: Bir yaşam biçimi ve anlayışı olarak “mindfulness”, insan yaşamına değer katmaktadır. İnsanların acılarına ve yaralarına dokunacak bir anlayış geliştirmesi “mindfulness” kavramını daha anlamlı hale getirmiştir. Günümüz psikoterapistine en önemli katkılardan biri de “mindfulness” temelli terapilerin geliştirilmesi ve uygulanmaya başlamasıdır.Tüm dünyada sayısız araştırmalarla etkinliği saptanan bu yöntem ülkemizde de yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu kitap “mindfulness”kavramını her yönüyle ele almaktadır. Benzer kitapların aksine, bu kitap sadece kişisel görüşlere değil, kavramın bilimsel temellerine de yer vermektedir. Bilimsel araştırmaların ve teorilerin gösterdiği yönde bir anlatım dikkati çekmektedir. “Mildfulness” kavramını anlatmak, anlamak zordur. Ama bu kitapta kullanılan dilin herkese hitap ettiğini söylemek mümkündür. Net ve anlaşılır ifadelerle anlatım dili dikkat çekmektedir.
  • Mindfulness Çocuklar İçin Bilinçli Farkındalık: Mindfulness felsefesini genel olarak özetleyecek olursak, anı tam olarak deneyimleme ve anı yakalama farkındalığı kazandırma amacı gütmektedir. Bu önemli yetileri çocuklara kazandırmak amacıyla yazılmış olan bu kitap, onların eğitim hayatında, arkadaş çevresinde daha başarılı ve hayata karşı daha etken bireyler olarak yetiştirilmesini hedeflemektedir. Özellikle eğitim alanında çocuklarda görülen dikkat dağınıklığı günümüzün en önemli sorunlarından biridir. Bilinçli farkındalığın amacı anı yakalamak ve farkındalığı arttırmak olduğu düşünüldüğünde ne kadar önemli olduğu bu kitapta okuyucuya sunulmuştur. Kitapta değinilen bir başka husus ise, çocukların sosyal hayatta arkadaşlarıyla olan iletişiminde daha derinden etkileşim kurma yollarını okuyucu kitlesine sunmaktadır.
  • Şefkat-Zorlayıcı Duygu Ve Durumlarla Yaşayabilme Sanatı: Mindfulness öğretisi bize acıyla korkuyla ve özellikle modern zamanlarda stresle karşılaştığımızda onu görmezden gelmekten ziyade tam manasıyla deneyimlemeyi telkin etmektedir. Örnek vermek gerekirse yapmakta kötü olduğumuzu düşündüğümüz bir eylemi gerçekleştirirken yaşadığımız kaygı ve stresi görmezden gelerek mücadele etmek yerine o anda yaşadığımız hisleri tam manasıyla deneyimlemek ve kendimizle empati kurmayı bize telkin eder. İşte bu duyguyu başarabilmek için yazarımız bize şefkat duygusuna odaklanmamızı söylemektedir. Yazara göre şefkat duygusu anı yaşamanın bilinçli farkındalık oluşturmanın kilit duygusudur. Şefkat duygusuyla acıyı kabul eder ve acıya rağmen insan hayatına devam etmektedir. Yazarın ifadesiyle, kendisine şefkat duygusuyla empati kurabilen insan gene ayni metotla çevresine empati kurarak yardımcı olabilmektedir.
  • Şefkat Korkaklara Göre Değil: Yazarın odaklandığı mindfulness öğretisinin kilit noktalarından en  önemlisi, acıları kabullenmek ve onlara karşı şefkatle yaklaşmayı içermektedir. Bu öğretinin temel noktası insanın önce kendisine sonra dışarıya karşı nezaket çerçevesinde bir duruşla hayatının tüm yönlendirmesini eline almasını içermektedir. Psikiyatrist Dr. Erik Van den Brink ve mindfulness eğitmeni First Koster İle beraber verdiği Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam Eğitim Programı'nın 8 oturumundan çevrilen notlardan oluşmaktadır. İnsanın karşılaştığı sorunlarla kaçarak değil tam manasıyla deneyimleyerek mücadele etmesini, geçmişteki ve gelecekteki kaygılardan soyutlanmasını, hem acıya hem de insanın kendisine şefkatle yaklaşmasını önermektedir.
 

Zümra Atalay İlk Kitabı

Zümra Atalay’ın ilk kitabı Mindfulness Bilinçli Farkındalık isimli kitabıdır.

Zümra Atalay Son Kitabı 

Zümra Atalay’ın son kitabı “Şefkat Korkaklara Göre Değil” isimli kitabıdır.

 

 


 
Etiketler: Zümra Atalay Hayatı, Zümra Atalay Kaç Yaşında?, Zümra Atalay Hangi Okullarda Eğitim Almıştır?, Zümra Atalay Kitapları
Aralık 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı