Zeynep Sey Kimdir?

zeynep-sey

 

Zeynep Sey ilk olarak 16 yaşında dijital bir platforma hikâyelerini aktaran ve 18 yaşında ilk kitabı basılan Türk genç roman serilerinin yazarı olarak belirtilmektedir. Zeynep Sey kitapları basılmadan önce ilk kaleme aldığı “Solucan” hikâyesini sosyal medya aracılığı ile paylaştığı ve bu sayede büyük bir takipçi kitlesine ulaştığı da kaynaklarda yer almaktadır. “Solucan Serisi”, “Kayıp Serisi”, “Kimse Gerçek Değil” ve “Kazanırsak Kaybederiz Serisi” yapıtları 2015 ile 2022 yılları arasında yazarlık serüveni sayesinde okurları ile buluşmaktadır. 

 

Zeynep Sey Hayatı

Zeynep Sey hayatı incelendiği zaman ise yazarın, 24 Eylül 1997 doğumlu olduğu ve Denizli’de yaşadığı öğrenilmektedir. Asıl adı Zeynep Seyhan olan yazarın, “Sey” kısaltmasını kullandığı ve “Solucan” yapıtındaki olayların da buna gönderme olarak Adana/Seyhan’da geçtiği belirtilmiştir. Yazarın annesi Filiz Seyhan’ın, Zeynep Sey’i yazarlık konusunda destekleyip önünü açtığı da kaynaklarda yer almaktadır. Sey’in,  üç kardeşin en büyüğü ve diğer kardeşlerinin erkek olduğu belirtilmesinin yanında ortanca kardeşinin adının Kürşat Seyhan’dır detayı göze çarpmaktadır. 

Genç yazar Zeynep Sey için 1.75 boyunda ve lise eğitimini özel bir kurumda aldığı da söylenmektedir. 2013 yılından itibaren yazamaya başlayan yazarın ilk hikayesi “Solucan” sosyal medya paylaşımları ile birçok kişinin ilgisini çektiği bilinmektedir. Yazar “Solucan” ı yazarken annesinin desteğini görmüş ve “Solucan” hikâyesini kitaplaştırılarak “Solucan Serisi”ni meydana getirmiştir. Bu seri Umut, Acı, Veda ve İz kitaplarından oluşmaktadır. Bu serinin ardından “Karaktersiz Serisi”nin ilk kitabı “Siyahın Buruk Tebessümü” okurlarla buluştuğu ve aynı serinin ikinci kitabı olan “Mavinin Küçük Vedası” ile o dönem yazarın 6 adet kitabının raflarda yer aldığının bilgisi iletilmektedir. 

Genç okuyucuların kitaplarını takip ettiği Zeynep Sey’in, İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde okuduğu ve 2 adet kitap serisinden sonra 2020 yılında “Kimse Gerçek Değildir” eserini piyasalara sürdüğü gözlenmektedir. Ardından 2011 senesinde “Kazanırsak Kaybederiz Serisi”nin ilk kitabı “Çevrimiçi” okuyuculara aktarıldığı ve 2022 senesinde de yine aynı serinin “Yazıyor” isimli yapıtının basıldığı bilinmektedir. Yazarın yapıtlarına setler halinde veya tek eser olarak kitap dükkânlarında ve e-ticaret sitelerinde kolayca ulaşılmaktadır. 

 

Zeynep Sey Kaç Yaşında?

Zeynep Sey kaç yaşında?” sorusu için yazarın 1997 doğumlu olması nedeniyle 25 yaşında olduğu bilgisine ulaşılmaktadır. 

 

Zeynep Sey Nereli?

Denizli’de yaşadığı belirtilen Zeynep Sey’in nereli olduğu hakkında herhangi bir kaynağa ulaşılmamaktadır. 

 

Zeynep Sey Ne Mezunu?

Yazar Sey, İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde okumaktadır. 

 

Zeynep Sey Kaç Kitabı Var?

Zeynep Seyin kitapları incelendiğinde ortalama 10’a yakın eserinin olduğu fark edilmektedir. Yapıtlarının arasında bulunan 3 adet Zeynep Kitap serisi, “Solucan Serisi”, “Kayıp Serisi” ve “Kazanırsak Kaybederiz Serisi” yanında “Kimse Gerçek Değil” kitabı da uzmanlarca okuyucularda ilgi uyandırdığı vurgulanmaktadır.  

 

Zeynep Sey İlk Kitabı

Zeynep Sey’in ilk kitabı hakkında, okurlarıyla buluştuğu wattpad platformunda yer alan Zeynep Sey Solucan hikâyesini 2013 yılında annesinin desteği ile yazmaya başladığı ve 2015 yılında da “Solucan I- Umut” kitabı dijital platformdan basılı hale seri şeklinde taşındığı yazılmaktadır. Aşk, edebiyat türündeki “Solucan Serisi”nin ilk kitabı olan “Umut” eseri, Nehir karakterinin “Sana âşık olmama izin verir misin?” sorusuyla okuyucularda heyecan yarattığı bilgisi verilmektedir. Ve serinin bu ilk kitabından sonra ilgili diğer eserlerin beklendiği kitap satış noktalarında iletilmektedir. “Umut” kitabının konusu hakkında da okurlar, ailesinden yeterli ilgiyi göremeyen Nehir’in yaşadığı tüm acılarını unutmak için Kıvanç’ a yönelttiği soru ile olay örgüsünün başladığı açıklamasını yapmaktadır. Zeynep Sey “Acı” kitabını serinin ikincisi, “Veda”yı serinin üçüncüsü ve son olarak “İz” kitabını da senin dördüncüsü sıralamasıyla kitapseverlerle buluşturmaktadır. 

 

Zeynep Sey Son Kitabı

Genç yazar Zeynep Sey’in son eseri hakkında kaynaklar incelendiğinde, 2022 yılında kitap raflarında yerini alan “Kazanırsak Kaybederiz Serisi”nin 2. Kitabı olan “Yazıyor” dur bilgisine ulaşılmaktadır. Genç yazar “Yazıyor” kitabının tanıtım bültenin de ise şu ifadelere yer vermektedir “Birer maske taktık yüzümüze, hiç düşmeyecek sandık. Ün ve para uğruna gidebileceğimiz yere kadar gittik.” Cümlesinden sonra “Bir mektup, popülerlik merdiveninde son basamağa çıkmak isteyen gizemli bir kişi ve çözülmeyi bekleyen sırlar! Fame Evi, her geçen gün biraz daha acımasızlaşır…” şeklinde devam etmektedir. 

Zeynep Sey Kitapları

Zeynep Sey’in kitapları sıralanmak istenirse aşağıdaki bilgiler yerinde olmaktadır. 

  • Zeynep Sey Solucan Serisi (2015) 

I. Kitap Umut Zeynep Sey (Kasım 2015)

II. Kitap Acı Zeynep Sey (Mart 2016)

III. Kitap Veda Zeynep Sey, Solucan 3 Zeynep Sey (Kasım 2016)

IV. Kitap İz Zeynep Sey (Şubat 2018)

  • Zeynep Sey Kayıp Serisi, kaynaklarda Zeynep Sey Karaktersiz Serisi (2019) olarak da geçmektedir.

I. Kitap Mavinin Küçük Vedası Zeynep Şey (Şubat 2019)

II. Kitap Zeynep Sey Siyahın Buruk Tebessümü (Kasım 2019)

  • Zeynep Sey Kimse Gerçek Değil (Mart 2020)
  • Zeynep Sey Kazanırsak Kaybederiz Serisi (2021-2022)

I. Kitap Kazanırsak Kaybederiz Çevrimiçi

II. Kitap Kazanırsak Kaybederiz 2 Yazıyor (Mayıs 2022)

 

Zeynep Sey Hangi Türde Kitaplar Yazmıştır?

Zeynep Sey’in kitaplarının gençler arasında fazlasıyla popüler olduğu kitap satış noktalarından öğrenilmektedir. Genç neslin severek takip ettiği belirtilen Zeynep Sey’in yapıtları için kurgusal kişilerin ve öğelerin ön plana çıktığı, gerçek hayatta yaşanan birçok konunun yazarın yorumlaması ile aktarıldığı da bilinmektedir. Zeynep Sey’in kitapları gençlik edebiyatı kategorisi altında roman türü ile okuyucularıyla buluşmaktadır. 

Örneğin “Solucan Serisi”nin 3. kitabı olan Zeynep Sey Veda yapıtında “İnsan mükemmeli ararken hayatındaki dengelerin tamamen alt üst olacağını tahmin etmez. Bu süreçte tanıştığı yeni olgular, şimdiye kadar hiç fark etmediği yönlerini gösterse de hayatın, zamanla sonu monotonluğa giden yollara sokar insanı.” ve “Çünkü bazen gitmek gerekir, tekrar dönmek ve yepyeni bir başlangıca adım atabilmek için.” gibi çıkarımlara da yer vermektedir. Zeynep Sey’in “Kayıp Serisi”nde konu olarak, Türkiye’nin genç ve ünlü yazarı Ezgi’yi ele alınmaktadır. Bir trafik kazası geçiren serini karakteri, 6 ay komada kalmakta ve gözlerini açtığında da son yılını hatırlamamaktadır. Okurlara göre ilginç çıkarımların bulunduğu kitapta karakter Ezgi’nin, yaşadıklarından sonra zihninde kendisi hariç iki sesi duymaya başladığı da belirtilmektedir. 

 

Zeynep Sey Kitaplarının Okuma Sırası

Yazarın yapıtları incelendiği zaman okuma sırasının “Solucan I Umut” kitabı ile başladığı ve bu serinin “Acı”, “Veda” ve “İz” kitapları ile devam ettiği görülmektedir. “Kayıp Serisi”nde de “Mavinin Küçük Vedası” ve “Siyahın Buruk Tebessümü” sıralamaları göze çarpmaktadır. Yazarın 2021 ve 2022 yıllarında kaleme aldığı son eserleri ise “Kazanırsak Kaybederiz Serisi” ile okuyucularına ulaşmakta ve serinin sırasının ilk olarak “Çevrimiçi” ve ardından “Yazıyor” şeklinde olduğu fark edilmektedir. 

 

Zeynep Sey En Çok Okunan Kitabı

Uzmanlar Zeynep Sey’in kitaplarının hepsinin okuyucular tarafından ilgiyle karşılandığını ve bunun yanında “Kimse Gerçek Değil” ve “Solucan Serisi” nin en çok okunan kitapları arasında yer aldığı da vurgulanmaktadır.  Hatta verilen bilgiler arasında seriyi yakından takip eden kitapseverlerin “Solucan 5 Zeynep Sey tarafından yazılacak mı?” sorusuna sıklıkla rastlandığı bilgisi de iletilmektedir.


 
Etiketler: Zeynep Sey Hayatı, Zeynep Sey Kaç Yaşında?, Zeynep Sey İlk Kitabı, Zeynep Sey Kitapları, Zeynep Sey Kaç Kitabı Var?
Aralık 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı