Sena Nur Işık Kimdir?

sena-nur-isik

 

“Sena Nur Işık kimdir*” sorusu için Türk genç, bilim kurgu ve fantastik roman yazarı, kitap üzerine blog yazarı ve booktuber, ilk kitabı “Asel” henüz yazar 23 yaşında iken kaleme almıştır bilgilerine ulaşılmaktadır. Sena Nur ışık kitapları okuyucu ile buluşma sırası ise ilk olarak “Asel” sonrasında seri kitapları olan ve basım tarihlerine göre “Yıldızların Laneti”, “Güllerin İhaneti”, “Lanetin Tarihi” şeklinde belirtilmektedir. Farklı sosyal medya platformlarında “Kitaplar ve Sözleri” ismiyle yüz binden fazla takipçiye ulaştığı vurgulanmaktadır. Kitap çevrelerince 2021 yılının en çok okunan ve ilgi gören yazarları arasında Sena Nur Işık adının geçtiği ve Sena Nur Işık’ın wattpad'te popüler olduğu da eklenmektedir. 

 

Sena Nur Işık Hayatı

Yazar Sena Nur Işık’ın hayatı incelendiğinde 17 Ocak 1998 senesinde İstanbul’da doğduğu gözlenmektedir. Yazarın Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm mezunu olduğu ve İstanbul’da yaşadığı öğrenilmektedir. Sayın Işık’ın şu sıralar İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nde öğrenim gördüğü de ifade edilmektedir. Sena Nur Işık’ın kitap sevgisinin lise dönemlerine dayandığı ve bu sevgiyi herkese yaymak amacıyla 2014’te kitaplar üzerine bir blog sayfası açtığının altı çizilmektedir. Sena Nur Işık’ın günümüzde farklı sosyal medya platformlarında “Kitaplar ve Sözleri” adıyla yer alan sayfalarının yüz binden fazla takipçi sahibi olduğu bilinmektedir.

Yazarlık dünyasına “Asel” kitabıyla giriş yapan Sayın Işık’ın kitap platformu Wattpad’de tanınır olması yanında aktif kullanıcı statüsü taşıdığı da söylenmektedir. Sena Nur Işık’ın birçok yazar ile tanışıp söyleşi yaptığı bilgileri de kaynaklarda yer almaktadır. Yazar Işık “Asel” kitabından kısa süre sonra bilim kurgu ve fantastik türünde okuyucularla buluşan üçleme serisi eserleri “Yıldızların Laneti”, “Güllerin İhaneti”, “”Lanetin Tarihi” yine aynı sırası ile okuyucularına sunduğu okunmaktadır. Sena Nur Işık kitap önerileri içeren booktuber kanalında kitap tanıtımları ile ilgili 400’ün üzerinde videosu da olduğu öğrenilmektedir. Sayın Işık kendini “Okuyan, öğreten, araştıran, düşünen bir birey” olarak tanımlamaktadır. 

 

Sena Nur Işık Kaç Yaşındadır?

Sena Nur Işık kaç yaşında?” sorusu için 1998 doğumlu yazarın 25 yaşında olduğu belirtilmektedir. 

 

Sena Nur Işık Nerede Doğmuştur?

Sena Nur Işık’ın İstanbul’da doğduğu bilgisine ulaşılmaktadır.

 

Sena Nur Işık Nerelidir?

İstanbul’da doğduğu öğrenilen Sena Nur Işık’ın aslen nereli olduğuna dair herhangi bir bilgiye ulaşılmamaktadır.

 

Sena Nur Işık Eğitim Hayatı

Yazar Sayın Işık’ın Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’’nden mezun olduğu belirtilmektedir. Sena Nur Işık için şu sıralarda İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nde devam ettiği eklenmektedir. 

 

Sena Nur Işık Eserleri

Sena Nur Işık’ın kaleme aldığı 4 adet eseri bulunmaktadır. Kronolojik sırasıyla kitapları aşağıda yer almaktadır.

  • Sena Nur Işık Asel – Ocak 2021
  • Yıldızların Laneti – Eylül 2021 
  • Güllerin İhaneti – Nisan 2022
  • Lanetin Tarihi – 2022

Sena Nur Işık’ın kitapları hakkında okur yorumlarında ilk izledim olarak dış görünüşleri için kullanılan ifadeler göze çarpmaktadır. Yazarın kendisinin de bu konu hakkında yaptığı yorumlara rastlanmakta ve ciltli basılan 4 kitabın da kitap şömizleri göze çarpmaktadır. Her bir kitabının iç ve dış kitap şömizlerinin kitapların içeriklerine göre dizayn edildiği eklenmektedir. Seri kitap niteliği taşıyan 3’lemeye ait kitap şömizlerinin yazarın yorumuna dayanarak kitaptaki sembollere dayandığı da eklenmektedir. Yazar Sena Nur Işık özellikle ilk kitabı olan “Asel”in kitap şömizinden bahsederken iç şömizinin kitaptaki bütün alıntıları kapsadığını ve bir poster niteliği taşıdığını vurgulamaktadır. Yazar Işık ciltli kitaplarının şömiz içi ve dışı detaylarını ayrı bir yere koyduğunu da belirtmektedir. 

Yazar Sayın Işık’ın “Asel” kitabından bahsedilmek istenirse yazarın kendi web sitesindeki sözlerin aktarılması uygun olmaktadır. Bu sözler ise “Cennetteki ırmağı kirleten her kötülüğe… Hiç kimsenin duymak istemediği o ismi gururla söyledim: Asel. Asel yaşadığı ihanetlerin sorumlularıyla yüzleşebilmek için tüm cesaretini toplayarak okula geri döner. İnsanların suçlayıcı bakışları, geçmişin günahlarına karışınca her geçen gün daha da zorlaşır. Geçmiş kalbini dikenlerle sararken biri onun çiçek açabileceğine inanır. Yeni filizlenen hisleriyle birlikte içindeki öfkenin ateşi gittikçe harlanmaktadır. Asel son kez geçmişiyle karşı karşıya geldiğinde, güvendiği hiç kimse sandığı kadar masum değildir.” biçiminde yer almaktadır. Işık’ın yazarlığa ilk adımı atmasını sağlayan dram roman türündeki “Asel”in özellikle genç okurların dikkatini çektiği de bilirkişi çevrelerince eklenmektedir. 

Sena Nur Işık’’ın ikinci kitabı olan “Yıldızların Laneti” bir üçlemenin ilk eseri statüsünü taşımaktadır. Sayın Işık’ın seri kitaplarının ilki olan “Yıldızların Laneti” kitap açıklaması “Sen sadece yıldızların laneti değilsin. Sen bir kara deliksin.” ifadeleri ile başlamaktadır. Bilim kurgu ve fantastik kitap türünde piyasalarda yer alan bu seri için okurlar yepyeni bir dünya ve yepyeni kavramlar yaratıldığını belirtmektedir. Kurgusu, anlatımı, hayal gücü, sade dili, benzersiz karakterleri açısından fark edildiği de kitap çevreleri tarafından değerlendirilmektedir. Yazar Sena Nur Işık’ın üçlemenin ilk kitabına yansıttığı “Sirus İmparatorluğu”, ve bu İmparatorluğun tek varisi olan “Prenses Victoria Sirus”, “İmparator Richard Sirus”, İmparatorluk dışında bulunan “Hamal Birliği” ve “Young Taşı” gibi unsurların kitap açıklamasında yerini aldığı gözlenmektedir. 

Yazar Işık’ın 3. kitabı ve serinin 2. yapıtı olan “Güllerin İhaneti”nin açıklaması da “Burada güller, aşkı değil ihaneti simgeler.” cümlesi ile başlangıcı yapmaktadır. 312 sayfa olarak yazarın kaleme aldığı bu eserin özeti şu şekilde devam etmektedir “Sirius Halkı! Atalarımın yüzyıllar önce kurmuş olduğu Sirius İmparatorluğu’nun başına geçtiğim ilk günden itibaren bu ülkeyi onurumla yönetiyorum. Refah ve huzur içinde olan ülkemiz, tanrıların çocuklarımızı lanetlemesiyle birlikte yıllardır bir kâbus yaşıyor. Çocuklarımızı bu lanetten kurtarmak ve ülkemizi tekrar huzura kavuşturmak için verdiğimiz mücadelede İmparatorluğumuzun tek varisi ve prensesi olan kızım Victoria Sirius, kaçırıldı. Alexander Brown, varisimizi geri getirmek için yaptığı çalışmalar sırasında kendilerine Hamal Birliği adı veren bir örgütün izlerine rastladı.” üçleme içinde ilk kitap olan “Yıldızların Laneti”nin devamı niteliği gösteren “Güllerin İhaneti” yine yazar Işık’ın yarattığı fantastik yeni dünyadaki maceraları aktarmaktadır. 

Sena Nur Işık’ın 4. kitabı ve serinin 3. eseri şeklinde piyasalarda yer alan “Lanetin Tarihi” de diğer seri kitapları gibi edebiyat, roman, bilim kurgu ve fantastik türlerinde sıralanmaktadır. “Lanetin Tarihi” kitabı incelendiğinde açıklaması için “Yasaklanan bilgiler azınlığın doğrusu, çoğunluğun yalanı, bir kralın ise sırrıdır.” cümlesinin kullanıldığı okunmaktadır. Yapıtta anlatılan Sirus İmparatorluğu Kütüphanesi’nin yasaklı kitaplar bölümünde olduğu ifade edilen “Lanetin Tarihi” eser içinde bir tarih kitabıdır tanımına sahip olmaktadır. Işık’ın son yapıtının adını taşıyan fantastik dünyanın tarih kitabının “Magnus Owen” adlı karakter tarafından kaleme alındığı da eser içinde yazılmaktadır. Bu çerçevede kitabın açıklamasının içerisinde şu ifadelere yer verildiği fark edilmektedir. “…Owen yaşananları, görgü tanıklarının deneyimleri, yapılan araştırmalar ve topladığı kanıtlarla zenginleştirirken Yıldızların Savaşı, katliamlar ve kehanetler gibi konulara da ışık tutmuştur…” 

 

Sena Nur Işık İlk Kitabı Nedir?

Yazar Sena Nur Işık’ın ilk kitabının “Asel” adlı eseri olduğu kaynaklardan öğrenilmektedir. Yazarın ilk kitabının basım tarihinin Ocak 2021’dir bilgisine de ulaşılmaktadır. 

Etiketler: Sena Nur Işık Kimdir?, Sena Nur Işık Hayatı, Sena Nur Işık Eserleri
Şubat 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı