Seda Diker Kimdir?

seda-diker

Seda Diker, bilinçaltı uzmanı ve tantra eğitmeni olarak tanınmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışında eğitimler alarak uzman olan Seda Diker bilinçaltı konusunda oldukça önemli işlere imza atmıştır. Belirli bir dönem yurt dışında Seda Diker, burada kanser hastalarına, stres yönetimi, ağrı ile başa çıkabilme gücü uyku sıkıntılarını giderme gibi problemlerine yönelik çeşitli rahatlatma terapileri uygulamıştır. Aynı zamanda yazar olarak da birçok kitap yazan ünlü isim geniş okuyucu kitlesi tarafından beğeni ile karşılanmıştır. 

 

Seda Diker Hayatı

Seda Diker hayatı takipçileri ve okurları tarafından merak edilmektedir. İstanbul’da doğup büyüyen yazar, Robert Kolejinde eğitim almıştır. Üniversiteyi ise Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünde tamamlamıştır. Dokuz yıl bankacılık alanında çalışmalar yaptıktan sonra farklı alanlara yönelmiştir. Hipnoterapi bu alanların başında gelmektedir.  Seda Diker bilinçaltı eğitimi alarak kendini geliştirmiştir. Hipnoterapi ise kişinin bilinçaltına inerek orada yer alan unsurları açığa çıkarmaya çalışan bir tekniktir. Seda Diker terapi eğitiminden sonra yurt dışına giderek aynı alanda farklı çalışmalar ve eğitimlere katılarak kişisel gelişimine katkıda bulunmuştur.

Yurt dışında kaldığı dönemde çeşitli hastanelerde kanser tedavisi gören hastalara ve tüp bebek tedavisi gören kişilere bilinçaltı yöntemleri ile katkıda bulunmuştur. Seda Diker ünlü psikolog Dr. Joe Dispenza’nın Türkiye’de yetki verdiği tek danışman olarak ün kazanmıştır. Düşünce ve duyguların sosyal, psikolojik pek çok alanı etkilediğini düşünen uzman eğitmen pek çok sektörde çalışan kişilere eğitim vermiştir. Hedefe doğru yürüyebilmek için neler yapılacağı, düzgün adım atma eğilimleri gibi konularda yetkinliği oldukça fazladır. 2016 yılında Birleşmiş Milletler Kadınları Güçlendirme Masası Türkiye Temsilcisi olarak seçilmiş ve önemli başarılara imza atmıştır.

 

Seda Diker Kaç Yaşında?

Duygu ve İletişim Mentoru olarak tanınan, 1967 doğumlu Seda Diker 56 yaşındadır. 

 

Seda Diker Doğum Tarihi Nedir?

1967 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 

 

Seda Diker Eşi Kimdir?

Seda Diker’in eşi veteriner hekim Ömer Diker’dir. Üniversiteden mezun olduktan hemen sonra Seda Diker eşi Ömer Bey ile evlenmiştir. 

 

Seda Diker Mesleği Nedir?

Seda Diker Boğaziçi Üniversitesinde ekonomi okumuştur. Dokuz yıl bankacılık yaptıktan sonra istifa edip ailesi ile birlikte yurtdışına yerleşmiştir. 2004 – 2007 yılları arasında New York Awareness Center’de ilk hipnoz eğitimini almıştır. Bu eğitimden sonra yurt dışında kanserli hastalar ile çalışmaya başlamıştır. Türkiye’de ise hipnoz ve regresyon terapisi alanında uzman olarak çalışmaya başlayan Seda Diker bilinçaltı konusunda sayılı uzmanlardan biri haline gelmiştir. Meditasyon ve enerji Şifacılığı eğitimleri de alarak bu alanlarda sayısız insana fayda sağlamıştır. 

 

Seda Diker Hangi Gazetede Yazmıştır?

Seda Diker hayatı boyunca farklı kaynaklarda öğrenmiş olduğu bilgileri meraklılara sunmuştur. Televizyon programlarına konuk olarak almış olduğu eğitimler ve uzmanlığı olan hipnoz konusunda ayrıntılı bilgiler vermiştir. Ayrıca dört yıl Sabah Gazetesinde köşe yazarlığı da yaparak geniş okur kitlesine ulaşmıştır. 

 

Seda Diker Eğitim Hayatı

Seda Diker 1967 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Eğitimine Robert Kolejinde başlayarak devam ettirmiştir. Lisans eğitimi ise Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünde tamamlamıştır. Okuduğu bölüm dışında günümüzde popülerliğini kazandığı hipnoz ve regresyon konularında ise yurt dışında çeşitli eğitimler alarak kendini geliştirmiştir.New York’da yaşadığı dönemde klinik hipnoz alanında National Guild of Hypnotists’den eğitim alarak mezun olmuştur. 

 

Seda Diker'in Kaç Kitabı Vardır?

Seda Diker kitapları genellikle insanın duygu ve davranışları üzerine yazılmış eserlerdir. Bu kapsamda yazılmış 10 adet kitabı okurların beğenisini kazanmıştır. 

 

Seda Diker Kitapları

Seda Diker kitapları farklı uzmanlık alanlarına yönelik yazılmıştır. Bilinçaltı, hipnoz, regresyon gibi alanlarda uzman olan yazar yazmış olduğu bu kitaplar sayesinde okurlarının pek çok konuda bilgi sahibi olmasına katkı sağlamıştır. Seda Diker terapi sırasında yaşamış olduğu deneyimlerden yola çıkarak kaleme aldığı eserleri son yıllarda dikkat çeken kitapları arasında yerini almıştır. Ayrıca Spiritüel Roman, bu roman kendi türünde ilk olma özelliği gösterdiği için oldukça ilgi görmüştür. Bu roman hipnoz ve geçmiş yaşam öykülerini konu edinmiştir.  Seda Diker kitap sırası ise şu şekildedir: 

 
  • Tanrıça Kadınlar: Kadınlar için yazılmış bir kitaptır. Kadınların rahim gücünü nasıl harekete geçirebileceğini gerçek yaşanmış öykülerle ele alınmıştır. 
  • Artık Anne Olmak İstiyorum: Seda Diker anne olmak istiyorum adlı kitabı, bebek isteyen anne adaylarının okuması gereken bir kitaptır. Özellikle bebek sahibi olmak isteyip de olamayanlar için yazılmıştır. Bebek isteklerinde insan duygularının ve ruhunun desteğe ihtiyacı olduğu üzerinde durulmuştur. 
  • Aşkın Galibi: Aşka ve huzura kavuşmanın hikayesini Seda Diker Aşkın Galibi adlı kitabında anlatmıştır. Bu kitap Şeyh Galip ve Beyhan Sultan’ın aşkından yola çıkarak ilahi aşkın detaylarının anlatıldığı bir eserdir. 
  • Bereket: Seda Diker Bereket kitabında yaradana teslimiyet ve olumlama gibi yöntemlerin etkileri anlatılmaktadır. Bereketin unutulmuş ritüelleri de bu kitapta okurlar ile buluşturulmuştur. 
  • Haydi, Kavuş Artık: Gücün parada, savaşta ya da herhangi bir duygu da değil de İlahi güçte olduğunu anlatan Seda diker kitapları arasında yerini almıştır. 
  • Duygu Simyacısı: Bu kitabın özgürlük kitabı olduğu yazar tarafından vurgulanmıştır. Gerçek özgürlüğe ulaşabilmek için duygu ve düşüncelerin nasıl harekete geçirilmesi gerektiği hakkında bilgilerin yer aldığı kitaptır.
  • Şeytan Tüyü Var Sende: Seda diker bu kitapta insanların hoşlandığı insanlarda ve kendinde gerçek sevgiye dair oluşturmak istediği güzel duyguları öğretmeyi amaçlamıştır. Duygu oluşturma sanatında kullanılan oyunların örnekleri de kitap içerisinde yer almıştır. 
  • Haz: Seda diker Haz kitabında ise haz duygusu üzerinde durmuştur. Toplum olarak bastırılmış duyguların nelere yol açabileceği çözüm yolları ile anlatılmıştır. Çözümün yasaklarla değil doğruların öğrenilmesi ile gerçekleşebileceği anlatılmış, kontrollü cinsel deneyimin sağlıklı toplum olmanın gücüne ulaştırabileceği vurgulanmıştır.
  • Aslında Ayrılık da Yoktur: Bu kitapta bilinçaltında yatan olumsuz duygulara sıkça yer verilmiştir. Bu duygular arasında aldatılmak, terk edilmek, yalnız kalmak, değersizlik, yok sayılmak yer almaktadır. Yazar bu duygulardan uzaklaşmayı egonun ilişkilerdeki etkisinden kurtarmayı ve gerçek sevgiye ulaşmayı anlatmaktadır.
  • Aslında Giden Erkek Yoktur: Yazar bu kitapta kadın erkek ilişkilerinde keşfedilmemiş duyguları açığa çıkarmayı amaçlamıştır. Seda Diker kitaplarından "Aslında Giden Erkek Yoktur" geniş okur kitlesine ulaşması ile de dikkat çekmiştir. İlişkileri aşka dönüştürmeni, doğru eş seçmenin, sevilen kişi ile ruhsal, bedensel ve duygusal bağın kurulması hakkında ayrıntılı bilgiler verilmektedir. Bu yüzden ikili ilişkilerde okuyuculara ışık tutan kitaplar arasında gösterilmiştir. 
  • Ben’i Ararken: Farklı yöntemler ile hakikat yolculuğu hakkında fikir sahibi olunmasını sağlayan bir eserdir. Ayrıca aranılan daimi mutluluğun hakikatte olduğu vurgulanmış ve bu yolda yapılacaklar anlatılmıştır. 

 
Etiketler: Seda Diker Kimdir?, Seda Diker Hayatı, Seda Diker Kitapları
Şubat 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı