Öznur Yıldırım Kimdir?

oznur-yildirim

Öznur Yıldırım 1997 yılı Edirne doğumlu genç bir yazar olmaktadır. Küçük yaşta kurduğu hayallerinin peşinden giderek gerçekleşmesinin büyük gururunu yaşayan yazar oldukça geniş okur kitlesine sahip olmaktadır. Asker bir babaya sahip olan yazar bu sebeple Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunma imkanına sahip olmuştur. Şu an Ankara’da ikametgah eden genç yazın hayatına daha birçok eser bırakmayı hayal etmektedir. 

 

Öznur Yıldırım Hayatı

Öznur Yıldırım 13 Şubat 1997 yılında Edirne’de dünyaya gelmiştir. Doğma büyüme Edirneli olan genç yazar babasının asker olmasından dolayı Türkiye’de birçok ilde ikametgah etmiştir. Şuan Ankara’da oturan Öznur Yıldırım’ın küçüklükten beri hayali iyi bir yazar olmaktır. 15 yaşında kurguladığı Yabancı- Şahmeran romanı ile adını duyuran yazar bu sayede çocukluk hayalini gerçekleştirmiştir. Yazmaya verdiği değeri ‘‘Yazmaya verdiğim değeri anlatabilecek güçlü tabirler bulamıyorum. Yazmak benim parçam, öfkem, nefretim, sevincim ve neşem. Ve bunlar olmadan her insan eksik olur.’’ sözleriyle  açık bir şekilde ifade eden Öznur Yıldırım romanlarını yazmadan önce olay örgüsünü kafasında tasarlamaktadır. Aynı zamanda belirli bir sıraya koymadan yazarken hislerine ve ruh haline göre hikaye bölümlerini şekillendirdiğini de ifade etmektedir.  

Öznur Yıldırım kendisini duru ve yalın bir insan olarak tanımlamaktadır. Yazar kitap okumayı, kahve içmeyi ve müzik dinlemeyi olmazsa olmazları arasında saymaktadır. Öznur Yıldırım dünyaca ünlü wattpad sitesinin yazın hayatına kazandırdığı yazarlardan birisi olmaktadır. Türkiye’nin en çok okunan genç yazarı olarak bilinen Öznur Yıldırım hayal kurmayı ve o hayallerle yaşamayı seven bir çocuk olduğunu ifade etmiştir. 11 yaşında yazmayı keşfettiğini söyleyen yazar kalemi hayallerinin bir aracı olarak görmüştür. O zamanlar sürecin farkında olmadığını ifade eden yazar girdiği yolun hayatını kökünden değiştirdiğini belirtmiştir. 

Odasında yer alan romanların sayısının artması gelecekte ne görmek istediğimide şekillendirdi diye ifade eden Öznur Özdemir kitap çıkarma ve insanlara ulaşma isteğinin o dönemde şekillendiğini söylemiştir. Kendine olan inancını hiç yitirmediğini söyleyen yazar ben yazdım, insanlar okumaya başladı sözleriyle bu azmini dile getirmiştir. İlk başta üç beş kişi ile başlayan okur sayısı zamanla milyonları bulan okur sayısı yazar azmini ve inancını körüklemiştir. 

Yabancı serisini 3 kitap olarak planladığını ifade eden yazar uzun yazmayı sevdiğini ve belki seriye dördüncü bir kitap ekleyebileceğini belirtmiştir. Genellikle genç bir okur kitlesine sahip olan yazar yetişkin okurlardan aldığı takdir sayesinde başarısına olan inancının artmasını sağladığını dile getirmiştir. Yazar başarısına 2014 yılında katıldığı yarışmada ‘‘Morbidezza’’ adlı kısa öyküsüyle Türkiye birinciliğini eklemiştir. Yazar Uçurtma Avcısı ve Uyumsuz adlı romanları en çok sevdiği kitaplar olarak ifade eden yazar en sevdiği rengin siyah, en sevdiği şarkı türünün de post- rock olduğunu belirtmiştir. 

 

Öznur Yıldırım Kaç Yaşında?

1997 doğumlu olan genç yazar Öznur Yıldırım şu an 26 yaşında olmaktadır. 

 

Öznur Yıldırım Doğum Tarihi Nedir?

Öznur Yıldırım 13 Şubat 1997 yılında dünyaya gelmiştir.

 

Öznur Yıldırım Nerede Doğdu?

Öznur Yıldırım Edirne’de dünyaya gelmiştir.

 

Öznur Yıldırım Nerelidir?

Öznur Yıldırım doğma büyüme ve aslen Edirnelidir.


 

Öznur Yıldırım Ne Mezunudur?

Öznur Yıldırım eğitim hayatı hakkında bilgiye kaynaklardan ulaşılamamaktadır.

 

Öznur Yıldırım Nerede Yaşamaktadır?

Bir asker kızı olduğu için birçok şehirde yaşama fırsatı bulan Öznur Yıldırım şu an Ankara’da ikametgah etmektedir. 

 

Öznur Yıldırım Nasıl Ünlü Oldu?

Roman, hikaye, öykü gibi yazı türleri paylaşılarak yazarlık hayalı kuran kişilerin yazılarının birçok kişi tarafından duyurulmasına yardımcı olan dünyaca ünlü Wattpad internet sitesinin çıkardığı yazarlardan birisi olan Öznur Yıldırım küçüklükten beri yazı yazmayı çok sevmektedir. Öznur Yıldırım wattpad üzerinden yayınlayarak 15 yaşında kurguladığı Yabancı- Şahmeran adlı romanı ile tanınmıştır. Yazar milyonlarca kişi tarafından okunan romanı sonrasında bastırarak küçüklük hayalini gerçekleştirmiştir. 

Ankara'da ikamet eden yazar Yabancı kitap serisi ile yazarlık kariyerine devam etmektedir. Yıldırım, 2014 yılında katıldığı bir yarışmada ‘‘Morbidezza’’ adlı kısa öyküsüyle Türkiye birinciliğini kazanarak yazın alanındaki yeteneğini bir kez daha ispatlamıştır.

 

Öznur Yıldırım Kitapları

Genç yaşta olmasına rağmen 2 tane eser yayınlayan Öznur Yıldırım’ın kitapları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Öznur Yıldırım Yabancı Şahmeran
  • Öznur Yıldırım Veyl 
 

Öznur Yıldırım Kaç Kitabı Vardır?

Küçük yaştan itibaren yazar olmak için hayal kuran Öznur Yıldırım’ın Yabancı-şahmeran ve Yabancı- Veyl isimlerinde 2 tane romanı bulunmaktadır. 

Yazarın ilk kitabı olan Şahmeran'a  kaldığı yerden devam eden "Yabancı Veyl" yazarın usta anlatımı dikkat çekmektedir. Merak uyandırıcı unsurları ve güçlü hikayeciliği ile eserlerinde kitapseverlerin beklentilerini karşılayan yazar okuyucuyu içerisine çeken olay örgüsü ve kurgusu ile ön plana çıkmaktadır. Romanları anlatımında okuyucuya hissettirilen birçok duygu ile birlikte sürükleyici yönü ile kitapseverlerden büyük beğeni toplamaktadır. Yazarın romanları çok satan kitaplar arasında üst sıralarda yer almaktadır. Serinin üçüncü kitabının gelip gelmeyeceği okuyucular tarafından oldukça merak edilmektedir. Merak unsurunun ön planda tutulduğu Yabancı serisinin ikinci romanı "Yabancı Veyl"  akıcı üsluba sahip olması ile okurlardan tam not almıştır.

 

Öznur Yıldırım İlk Kitabı Hangisidir?

Genç yazarın 15 yaşında kurguladığı ilk kitabı ‘‘Yabancı- Şahmeran’’ adlı eseri olmaktadır.

Etiketler: Öznur Yıldırım Kimdir?, Öznur Yıldırım Hayatı, Öznur Yıldırım Kitapları
Şubat 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı