Ozan Bahar Kimdir?

ozan-bahar

1971 yılında Mersin’in Silifke ilçesinde dünyaya gelen Ozan Bahar, evli ve 1 çocuk babasıdır. 1992 yılında asker olarak başladığı iş hayatına geçirdiği kazadan sonra felç kalmasından dolayı akademisyen olarak devam etmek zorunda kalan Ozan Bahar azmi ile birçok kişiye umut ışığı ve örnek olmuştur. Gazi Ozan Bahar akademisyen olarak görev yaptığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde çeşitli alanlarda derslere girmiştir. Ozan Bahar ilk tekerlekli sandalye kullanan dekan sıfatıyla ‘‘Engelleri Aşanlar’’ ödülünü Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştır. Öğretim görevi mesleğinin yanında son zamanlarda yazarlık kimliği ile de tanınan Ozan Bahar eserleri ile birçok okursevere ulaşmıştır. 

 

Ozan Bahar Hayatı

Ozan Bahar kimdir kısaca hayatından bahsedilirse aslen Mersinli olan Prof. Dr. Ozan Bahar hayatı zorluklarla ve mücadelelerle geçmiş bir gazidir. 1971 yılında Silifke’de dünyaya gelen Ozan Bahar evli ve 1 çocuk babasıdır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir mensubu olarak hayatına devam etmeye karar veren Ozan Bahar bu sebeple liseden sonra Kara Harp Okulunda üniversite hayatına başlamıştır. 1992 yılında Kara Harp Okulundan Jandarma Teğmen olarak mezun olan Ozan Bahar, 1992 ve 1993 yıllarında İstanbul Tuzla Piyade Okulunda eğitim almaya devam etmiştir. Daha sonra Foça’da bulunan Jandarma Komando Okulunda komando eğitimi almıştır. Jandarma Subay Temel Kursunu 1993-1994 yıllarında birincilikle bitirmiştir. 

İlk görev yeri olarak Diyarbakır’ın Silvan ilçesine atanan Ozan Bahar 1995 ve 1996 yıllarında Ergani Jandarma Bölük Komutanlığında görev yapmıştır. Bu görev yerinden sonra Muğla İl Jandarma Komutanlığı İl Merkez Bölük Komutanı olarak atanan Ozan Bahar 2 Ekim 1996 yılında Muğla Menteşe’de görev dönüşü trafik kazası geçirmiştir. Kaza sonucu belden aşağısı felç olan Profesör Ozan Bahar 1 yıl Ankara’da bulunan Gülhane Tıp Akademisinde tedavi görmüştür. Bu süreçte en büyük destekçisi Menteşe Sabri Acarsoy İlkokulunda müdür yardımcılığı yapan eşi Hesna Bahar olmuştur. Bundan sonraki hayatını tekerlekli sandalye ile devam ettirmek zorunda kalan Ozan Bahar hayatı kısaca incelendiğinde azim ve mücadelelerle dolu olduğu görülmektedir. 

Eşinden büyük destek alan gazi 1998 yılında evinin karşısında bulunan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Oldukça azimli ve başarılı olan Ozan Bahar 2000 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2000 yılında yine aynı üniversitede doktora eğitimine başlamış ve 2005 yılında bu eğitimini başarı ile tamamlamıştır. 2002 yılında yüzbaşı rütbesi ile askerlik görevinden malulen emekli olmuştur. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin açmış olduğu sınavlara girerek kazanan Ozan Bahar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. 2006 yılında yardımcı doçent, 2007 yılında doçentlik, 2013 yılında ise profesörlük unvanına sahip olmuştur. Üniversitenin çeşitli birimlerinde çalışma fırsatı bulan gazi 2014-2018 yılları arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Dekan olarak görev yapmıştır. 4 Aralık 2017 yılında Ozan Bahar’a Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dekanlığının 3. yılında ilk bedensel engelli tekerlekli sandalye kullanan Dekan sıfatı ile ‘‘Engelleri Aşanlar’’ ödülüne verilmiştir. Kaynak dili İngilizce olan Ozan Bahar şu an halen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır. 

1996 yılında geçirdiği kazadan sonra kimliğini kaybettiğine inandığını dile getiren Ozan Bahar kimsenin aramadığını ve kapısını çalmadığını dile getirmiştir. Çalışmaktan ve sosyal hayattan kopan gazi hayatı tribünlerden seyrettiğini ifade etmiştir. Bu süreçte eşinin desteğini fazlasıyla aldığını söyleyen Ozan Bahar eşi sayesinde tekrardan hayata tutunmuş ve 2 yıllık süreçte kaybettiği kimliğini akademik başarı ile geri kazandığını dile getirmiştir. Çevresinde yaşayanların isteği üzerine hayat hikayesini Vazgeçme adlı eserinde ölümsüzleştirmiştir. Azmi ile birçok kişiye örnek olan Ozan Bahar düzenlenen söyleşi ve konferanslarda konuşmalar yaparak kendi gibi psikolojik çöküntü yaşayan kişilere umut ışığı yaymıştır.

 

Ozan Bahar Kaç Yaşında?

1971 yılında doğan Ozan Bahar şuan 52 yaşında olmaktadır.

 

Ozan Bahar Nerelidir?

Ozan Bahar aslen Mersinlidir.

 

Ozan Bahar Eğitim Hayatı

Ozan Bahar hayatı kısaca araştırıldığında ilk ve ortaöğretimi hakkında bilgilere rastlanmaz iken 1988 yılında Kara Harp Okuluna başladığı ve 1992 yılında mezun olduğu bilinmektedir. Askeri hayatına geçirdiği trafik kazası ile zorunda bırakmak zorunda kalan Ozan Bahar 1998 yılında Yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 1988-2000 yılları arasında Yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlayan Ozan Bahar, 2000-2005 yılları arasında ise Doktora eğitimini tamamlamıştır. 2006 yılında yardımcı doçent olan Ozan Bahar 2007 yılında doçent olarak eğitimini tamamlamıştır. 2013 yılında profesörlük unvanı almayı başaran Ozan Bahar 2014-2018 yılları arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı olarak eğitimine ve araştırmalarına devam etmiştir.

 

Ozan Bahar Eşi Kimdir?

Ozan Bahar’ın eşi en büyük destekçim dediği Hesna Bahar’dır.

 

Ozan Bahar Akademik Kariyeri

Ozan Bahar 1992 yılında Kara Harp Okulundan mezun olup Diyarbakır Ergani Jandarma Komando Bölük Komutanlığı’nda göreve başlamıştır. Daha sonra yüzbaşı rütbesi ile Muğla İl Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Bölük Komutanlığı görevine atanmıştır. 1996 yılında geçirdiği trafik kazası sebebiyle belden aşağısı felç olan Ozan Bahar 2002 yılında Jandarma yüzbaşı görevinden malulen emekli olmuştur.

Ozan Bahar emekli olduktan sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ana Bilim Dalı’nda Yüksek lisansa başlamıştır. Yüksek lisansını başarıyla tamamlayan Ozan Bahar 2005 yılında doktor, 2006 yılında yardımcı doçent, 2007 yılında doçent ve 2013 yılında profesör unvanını almıştır. Başarısıyla kendisinden söz ettiren Ozan Bahar üniversite yönetimi tarafından 2014 yılında Turizm Fakültesine dekan olarak atanmıştır. 


Ozan Bahar’ın Kaç Kitabı Vardır?

Ozan Bahar Kitapları hakkında inceleme yapıldığında yazarının sadece kendisi olduğu ve ortak yazarlar ile kaleme aldığı eserler ile karşılaşılmaktadır. Ozan Bahar’ın yazarının sadece kendi olduğu Vazgeçme: Bedenin Ayağa Kalkamıyorsa Ruhunu Uçur ve Nasıl Mutlu Olurum isimlerinde 2 adet kitabı bulunmaktadır.


Ozan Bahar Kitapları

Ozan Bahar birçok alanda sağladığı başarıyı yazın hayatında da yakalamıştır. Yazar kimliğine de sahip olan Ozan Bahar kitapları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • 2019 yılında yayımladığı eseri Vazgeçme: Bedenin Ayağa Kalkamıyorsa Ruhunu Uçur
  • Ozan Bahar Vazgeçme eserinde kendi hayatı üzerinden okurlarına zorluklar karşısında yılmaması gerektiğini ve hayat kişiye ne getirirse getirsin devam ettiğini aşılamak istemiştir.
  • 2022 yılında yayımladığı eseri Nasıl Mutlu Olurum

Ozan Bahar Hangi Alanlarda Ders Vermektedir?

Ozan Bahar görev yaptığı üniversitede çeşitli derslerde eğitim vererek öğrencilerini eğitmektedir. Ozan Bahar’ın ders verdiği alanlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Makro İktisat
  • Makro Ekonomi
  • Turizm Ekonomisi
  • Uluslararası Rekabet Stratejileri
  • Makro İktisat II
  • Uluslararası Turizm ve Rek. Ed.
  • Makro İktisat I
 

Ozan Bahar Hangi Üniversitede Çalışmaktadır?

Ozan Bahar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde görev yapmaktadır. 

Etiketler: Ozan Bahar Kimdir?, Ozan Bahar Hayatı, Ozan Bahar Kitapları
Şubat 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı