Nihat Sırdar Kimdir?

nihat-sirdar

 

Nihat Sırdar kimdir?”e yanıt arayan kişilerin Boşnak asıllı İstanbul doğumlu Türk radyo programcısı, köşe ve kitap yazarı, “İyi uykular Türkiye”, “Sivrisinek Dedin de Aklıma Geldi” ve “Bütün Kazlar Toplandık” ismindeki sahne gösterilerinin sahibidir bilgilerine ulaştığı gözlenmektedir. Bunun yanında 2004 yılından itibaren Sunay Akın ile yaptığı sahne gösterisine uzun zaman devam ettiği bilinmektedir. Radyo programlarına 1993 senesinde başlayan Nihat Sırdar, “Nihat’la Curcuna” ve “Nihatla Sivrisinek” hazırlayıp sunmuş ve sabah saatlerinde yayınlanan radyo programı sonrasında “Nihatla Muhabbet” adıyla devam etmiştir. Günümüzde Sırdar, kurucuları arasında yer aldığı Kafa Radyo da programlarını gerçekleştirmekte ve sabit bir yer dışında yayın otobüsüyle ülkenin farklı noktalarında yayınlarını sürdürmektedir.

 

 

Nihat Sırdar Hayatı

19 Ekim 1976 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelen Nihat Sırdar’ın annesinin adı Kıymet Sırdar, babasının adı Mehmet Necati Sırdar ve kardeşinin adı da Atilla Sırdar bilgilerine ulaşılmaktadır. Nihat Sırdar ilk ve orta öğretimlerinden sonra Meslek Lisesi makine ressamlığı bölümünden mezun olmuştur. Mesleği olan makine ressamlığı yerine radyo programcısı olmayı seçen Sırdar, dönemin Best FM genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı ile iş görüşmesi neticesinde 1993 senesinde radyo programcılığına başladığı belirtilmektedir. O seneden itibaren 12 yıl boyunca Best FM’de, 8 yılda Alem FM’ de “Nihat’la Curcuna” ve “Nihat’la Sivrisinek” programlarını hem hazırlamış hem de radyo başındaki dinleyiciler için mikrofona geçtiği vurgulanmaktadır.

Nihat Sırdar daha sonra programının adını “Nihat’la Muhabbet” diye değiştirmiş ve 4 Ekim 2013 tarihinde Alem FM’deki son yayını ile dinleyicilerine sunmuştur. Daha sonra 21 Ekim 2013 tarihinde Show Radyo’da çalışmaya başladığı ve 6 yıl boyunca programlarını bu çatı altında gerçekleştirdiği de yazılmaktadır. 2019’da Show Radyo’daki görevini tamamlamıştır. Sonrasında geçiş yaptığı ve 13 Şubat 2019’da Güçlü Mete, Candaş Tolga Işık’la birlikte kurucuları arasında olduğu Kafa Radyo’da günümüzde de programlarını her sabah ve akşam sunmaya devam ettiği bilinmektedir. 

Nihat Sırdar radyo programcılığı kimliği yanında yazarlık unvanı ile de kendinden bahsettirmektedir. Sırdar Vatan, Takvim ve Akşam gazetelerinde köşe yazarlığı yapmış ve 2016 “Otuz Beş’i Beklerken”, 2018 “Severek Dinliyoruz”, 2022 “Babalar ve Oğullar” yayın tarihli kitaplarını da kitapçı raflarında yerlerini almaktadır. Bir de Sırdar, kuruluşundan itibaren Kafa dergisine de yazılarını yazmakta ve Gazete Pencere’de de köşe yazarlığına devam etmektedir. Bütün bunlar yanında Nihat Sırdar, 2000 yılından beri de “İyi Uykular Türkiye”, “Sivrisinek Dedin de Aklıma Geldi” ve “Bütün Kazlar Toplandık” adlı sahne gösterileri ile de dikkat çekmektedir. Radyo programcısı Nihat Dizdar’ın, 1000’den fazla kez sahneye çıktığı ve güncel olarak da çıkmaya devam ettiği vurgulanmaktadır. Ayrıca, 2004 yılında Sunay Akın ile beraber bir sahne programı hazırladıkları ve gösterinin de devam ettiği duyurulmaktadır.  

Nihat Sırdar son yıllarda da birçok kişinin ilgisini çeken sabah ve akşam radyo programlarını stüdyo dışından da sürdürmektedir. Yurtiçinde sıklıkla yayın otobüsü içinden, yurtdışında ise taşınabilir gösterim donanımıyla Sivrisinek ile çeşitli yayınlarına değinilmektedir. Radyo programcısı Sırdar Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Ankara’dan Konya’ya yolda hareket halindeyken yayın otobüsü içinden canlı radyo yayını ile programını gerçekleştirdiği söylenmektedir. Nihat Sırdar, programlarında ilan etmiş olduğu hashtagler ile sosyal medya mecralarında ilk sıralarda yer aldığı vurgulanmaktadır. 2022 Şubat ayında bir süre programlarına ara veren Nihat Sırdar, sosyal medya hesabından dinleyicilerine bir ameliyat geçirdiğini duyurmuştur. 

 

Nihat Sırdar Kaç Yaşında?

Nihat Sırdar 1976 doğumludur ve 46 yaşındadır.

 

Nihat Sırdar Doğum Tarihi

Nihat Sırdar’ın biyografisi incelendiğinde doğum tarihinin 19 Ekim 1976 olduğu öğrenilmektedir.  

 

Nihat Sırdar Nereli?

Boşnak asıllı olduğu belirtilen Nihat Sırdar’ın, İstanbul Fatih Kocamustafapaşalıdır bilgisine erişilmektedir. 

 

 

Nihat Sırdar Babası Kimdir?

Nihat Sırdar’ın babasının Mehmet Necati Sırdar’dır. 

 

 

Nihat Sırdar Eşi Kimdir?

Nihat Sırdar evli mi?” hakkında yapılan aramalarda Nihat Sırdar eşi ile 2002 yılından beri evli ve eşinin Mehveş Sırdar olduğu belirtilmektedir. Kaynaklarda Nihat Sırdar eşi ve çocuğu hakkında detaylı bilgiler yer almamaktadır.


Nihat Sırdar Hangi Okullarda Eğitim Almıştır?

Nihat Sırdar için kaynaklar tarandığı zaman Meslek Lisesinde Makine Ressamlığı bölümünde okuduğu öğrenilmekte fakat hangi okullarda eğitim aldığı hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılmamaktadır.  

 

 

Nihat Sırdar Kaç Yıllık Radyocudur?

Nihat Sırdar 1993 yılından itibaren radyo programlarına başlamıştır ve 30 yıldık radyocudur. 

 

 

Nihat Sırdar Hangi Gazetelerde Köşe Yazarlığı Yapmıştır?

Radyo programcısı Nihat Sırdar Vatan, Takvim ve Akşam gazetelerine köşe yazarlığı kimliği ile de tanınmaktadır. 

 

 

Nihat Sırdar Sunduğu Radyo Programının Adı Nedir?

Bilirkişilerce Türkiye yayın tarihinin en uzun soluklu sabah programı olarak geçen “Nihat’la Muhabbet” ve akşam radyo programları içinde yer alan “Nihat’la Sivrisinek” Nihat Sırdar’ın Kafa Radyo’da sunduğu programlarının adıdır vurgusu yapılmaktadır. 

 

 

Nihat Sırdar Hangi Radyolarda Çalışmıştır?

Nihat Sırdar ilk olarak 1993 senesinden 12 yıl boyunca Best FM’de yayın yaptığı ve daha sonra 8 yıl Alem FM, 6 yıl boyunca da Show Radyo aracılıyla dinleyicileri ile buluştuğu bilinmektedir. Günümüzde de 2019 yılından itibaren Kafa Radyo’da program yaptığı bilgileri edinilmektedir. 

 

 

Nihat Sırdar'ın Yaptığı Gösteriler Nelerdir?

Radyo programcısı Nihat Sırdar, radyo dışında yaptığı gösteriler ile de tanınmaktadır. 2000 yılından beri 1000’den fazla kez sahne aldığı ve bunun yanında gösterilerine devam ettiği belirtilmektedir. Nihat Sırdar’ın gösterilerinin isimleri ise aşağıda belirtilmektedir.

  • İyi Uykular Türkiye,
  • Sivrisinek Dedin de Aklıma Geldi,
  • Bütün Kızlar Toplandık.

Nihat Sırdar, “Sivrisinek Dedin de Aklıma Geldi” gösterisini 2004 yılından beri Sunay Akın ile beraber sahnelemektedir. Bu gösteride tanınan ikili, tarihten ve günümüzden derledikleri ilgi çekici olayları mizahi bir dille izleyenlere sunduğu vurgulanmaktadır. 

 

 

Nihat Sırdar Kitapları

Radyo şovmenin kaleme aldığı kitaplar aşağıda yer almaktadır.

  • Otuz Beş’i Beklerken (2016)
  • Severek Dinliyoruz (2018)
  • Babalar ve Oğullar (2022)

 

 

Nihat Sırdar Son Kitabı

Eserleri arasında Nihat Sırdar son kitabı “Babalar ve Oğullar” ile kelimelerin dünyasına seslenmektedir.  Sırdar’ın bu yapıtında bireysel anlatımlardan yola çıkılarak, topluma yönelen bir bakış oluşturduğu belirtilmektedir. Kitabın yayın direktörü Mehmet Bozkurt, editörü ise Gökçe Şenoğlu bilgisi verilirken kitap hakkında Nihat Sırdar’da “Hayat her gün hiç olmayacakmış gibi gelen şeyler gösteriyor herkese. Bana düşeni de görüyor, yaşıyor, anlatıyor ve yazıyorum kendimce” bilgilerini vermektedir. 

Okuyucular Nihat Sırdar son kitabı hakkında “Babalar ve Oğullar” da tarihi geçmişlere dayanan, bitmez tükenmez baba ve oğul çekişmelere, bazen uzaktan uzağa sevgilere, bazen de kocaman sarılmaların eşlik ettiği aile ilişkilerine kendi çerçevesinden baktığını ifade etmektedir. Yazarın kendi hayatından yola çıkarak kaleme aldığını belirttiği bu kitabında, bir Türkiye panoramasını okurlarına aktarıldığının altı çizilmektedir. 

 

 

Nihat Sırdar Aldığı Ödüller?

Kaynaklar tarafından defalarca “en iyi radyocu” ve “radio programları” dalında ödüller aldığı belirtilen Nihat Sırdar’ın, aşağıda bilgelerine ulaşılan ödüllerine yer verilmektedir. 

  • Yılın Radyo Şovmeni Ödülü – Şişli Belediyesi Sihirli Mikrofon Ödülleri (2013)
  • Yılın En İyi Radyo Programı Ödülü – 6. Arel Medya Ödülleri (2021)





 
Etiketler: Nihat Sırdar Hayatı, Nihat Sırdar Kaç Yaşında?, Nihat Sırdar Eşi Kimdir?, Nihat Sırdar Kitapları
Aralık 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı