Melissa Mey Kimdir?

melissa-mey

Melissa Mey fotoğrafları ile ön plana çıkmış bir sanatçıdır. Marmara Üniversitesi güzel sanatlar fakültesi Resim ve heykel anabilim dalından mezun olmuştur. Sanatçı yüksek lisans eğitimi de Marmara Üniversitesinde tamamlamıştır. Küçük yaşlarda başlayan fotoğraf çekme merakı sanatçının eşsiz güzellikte çekim yapmasına imkân sunmuştur. gezip görmeyi yaşam tarzı haline getirmiş sanatçı Küçük Prens tenimde adlı bir proje kapsamında kitap oluşturmuştur. Ayrıca yazar olarak da okurları ile buluşturduğu kitapları bulunmaktadır. 

 

 

Melissa Mey Hayatı

Melissa Mey kimdir sorusu sevenleri tarafından çeşitli arama motorlarında araştırılmaktadır. Melissa Mey ünlü fotoğraf sanatçısı olarak bilinmektedir. 9 yaşında edindiği fotoğraf makinesi ile çeşitli çekimler yapmıştır. Bu şekilde başlayan fotoğraf merakı Melissa Mey’i sanata yöneltmiştir. Melissa Mey biyografi araştırmalarında fotoğrafları ile ön plana çıktığı görülmektedir. Fotoğraf sanatçısı, sanat tarihçisi ve gezgin olarak kendini tanımlamaktadır. Gezip gördüğü alanları fotoğraflarıyla ölümsüzleştirmiştir. Eğitimini de sanat alanında tamamlayan yazar akademisyen olarak da önemli görevler üstlenmiştir. 

Marmara Üniversitesi resim ana bilim dalını ve yan dal olarak da heykel alanından mezun olmuştur. Aynı üniversitede Yüksek lisans eğitimini 17. Yüzyıl Hollanda resminde kullanılan semboller tezi ile tamamlamıştır. Melissa Mey hayatı genel olarak sanatla iç içe geçmiştir. Resim ve fotoğraf tutkusundan dolayı Avrupa’da yapılan çeşitli fotoğraf yarışmalarına davet edilmiştir. Bu davetlerden birinde Özel Göz ödülüne layık görülmüştür. Bu olaydan sonra Türkiye’de profesyonel anlamda fotoğrafçılık kariyerine başlamıştır. İlk kişisel sergisini 2011 yılında açarak sanatseverler ile buluşturmuştur. Türkiye’de resimsel grafitilerin ilk örnekleri Melissa Mey tarafından gösterilmiştir. Bu alanda Şehir İzleri adını verdiği sergisini açmıştır.

Melissa Mey fotoğrafları ile üne kavuştuktan sonra eserleri, çeşitli müzayedelerde ve çeşitli resim sergilerinde yer almıştır. 2010 yılında hayli yüksek fiyata satılan bir fotoğrafının gelirini Konya Ereğli’de Kız Yurdu yapımı için bağışlayarak destek olmuştur. 2016 yılında İnkılap Yayınevi aracılığı ile çıkan Küçük Prens Tenimde adlı fotoğraflı kitabının gelirini de bu yurt için bağışlamıştır. Bu kitap başlangıçta bir proje için oluşturulduysa da dünyada pek çok kitaba ilham kaynağı olması bakımından önemli bir yere sahiptir. Bu kitap 2019 yılında Almanya’da üç ay boyunca sergiye çıkmıştır.

 

 

Melissa Mey Eğitim Hayatı

Sanatçı Melissa Mey lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim ana bilim dalında tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini ise aynı şekilde Marmara Üniversitesinde tamamlayan yazar. Maltepe Üniversitesinde doktora eğitimine başlamıştır. Akademisyen olarak da bu üniversitede görevini yürütmektedir. 

 

 

Melissa Mey Meslek Hayatı

Melissa Mey fotoğrafçı, sanat tarihçisi ve akademisyen olarak önemli başarılara imza atmıştır. Melissa Mey hayatı içerisinde fotoğrafçılık kariyeri önemli bir yere sahiptir. Melissa Mey yılın belirli bir bölümünü Floransa’da geçirmektedir. Sanatçı Maltepe Üniversitesi ve konservatuvarında Sanat Tarihi ve büyük bestecilerin başyapıtları derslerini vermektedir. Bu üniversitede sinema alanında doktora eğitimine devam eden sanatçının fotoğrafçılık alanında da önemli başarıları bulunmaktadır. Açmış olduğu kişisel sergilerin gelirleri ile Konya’da bir kız yurdunun yapılmasına katkı sağlamıştır. 

 

 

Melissa Mey Kitapları

Gezmeyi ve fotoğraf çekmeyi yaşam felsefesi haline getirmiş sanatçı çekmiş olduğu fotoğrafları kitap haline getirmiştir. Türkiye’de bu alanda ilke imza atmış yazar yabancı yazarlara da örnek olmuştur. Bu kapsamda oluşturduğu küçük prens tenimde adlı eseri okurlar tarafından beğenilmiştir. Yazar Melissa Mey dil öğreten hikayeler adlı eseri de eğitici kitaplar arasında yerini almıştır. Sanatçının yazmış olduğu bu kitaplar ve içerikleri şu şekilde ifade edilebilir:

  • Küçük Prens Tenimde: Yakın çevresi tarafından Küçük Prens koleksiyoncusu olarak bilinen yazar dünyanın her diline çevrilmiş Küçük Prens kitaplarını incelemiştir. Küçük Prens Tenimde adlı eseri bir proje kapsamında oluşturulmuş fotoğraflı bir eserdir. Diğer koleksiyonculara örnek teşkil eden bu eser, Almanya’da üç ay boyunca sergilenmiştir. 2016 yılında İnkılap Kitabevinden çıkan Küçük Prens Tenimde eseri küçük Prens hikâyesini içinde yaşayanlara özel oluşturulmuştur. Dünya çapında en fazla farklı dile çevrilen kitaplar biri de Küçük Prens'tir. Melissa Mey her farklı dilde resmedilen Küçük Prensin fotoğraflarını alıp, tek bir kitapta toplamıştır. Farklı ünlü isimlerinde yer aldığı bu proje kitabı 2016 yılında sevenleri ile buluşturulmuştur. 
 
  • Dil Öğreten Hikâyeler: Dil öğrenmek isteyenlere katkı sağlamak için yazılmış bir eserdir. Melissa Mey Dil Öğreten Hikâyeler eserinde 27 hikâye yer almaktadır. Başlangıç, orta ve ileri seviye şeklinde ilerletilmiş kitap içeriği yalın cümlelerle desteklenmiştir. Öğrenilen dilin ne kadar anlaşıldığı bu hikâyeler sayesinde daha iyi bir şekilde anlatılmak istenmiştir. Yazar herkesin daha iyi anlayabilmesi için bu kitapta tüm hikayelerin Türkçesine de yer vermiştir. Bu eser İngilizce, İspanyolca ve Almanca olarak üç farklı dilde okurları için sunulmuştur. 
 
  • Salai: 15 konu başlığının yer aldığı eser Türkçe ve İngilizce bilip unutulan şeylere dair aforizmalardan oluşmaktadır. Aforizma özdeyiş anlamına gelen sözleri ifade etmektedir. Bu kitapta yazar ve sanatçı kimliği ile kendini yansıtmıştır. Her bir sözün anlatıldığı sayfada bu sözle ilgili çizimlerine yer vermiştir. 

 

 

Melissa Mey Ödülleri

Resim alanında davet edildiği yurt dışı seyahatlerinde fotoğrafçılık yanı dikkat çekmiştir. Fotoğrafları ile uluslararası bir fotoğraf yarışmasına davet edilerek bu yarışmada Özel Göz Ödülüne layık görülmüştür. 

 

 

Melissa Mey Destek Verdiği Projeler

Melissa Mey sanatı hayatının her alanına katmıştır. Gerek mesleki olarak gerek özel yaşantısı ile sanatla sürekli iç içe olmuştur. Lisans eğitimini de bu alanda tamamlayan yazar halen daha sanatla ilgili üniversitelerde ders vermektedir. Gezip görmeyi kendine yaşam felsefesi haline getirmiş Melissa Mey her gittiği ülkede çektiği fotoğrafları ile de ön plana çıkmıştır. Çekmiş olduğu fotoğrafları ve resimleri ile ilgili çeşitli kişisel sergiler açmıştır. Bu sergilerin gelirlerini ise okul yapan derneklere bağışlamıştır. Bu projelerden biri de Konya’da yapılan Baba Beni Okula Gönder Kız Öğrenci Yurdu yapımına destek olmasıdır. 

Etiketler: Melissa Mey hayatı, Melissa Mey kitapları, Melissa Mey nereli
Mart 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı