Maral Atmaca Kimdir?

meral-atmaca

Meral atmaca Türk gençlik, fantastik ve bilimkurgu kitap serisi yazarı olarak tanınmaktadır. Meral atmaca kitapları arasında yer alan “Yarasalar” ve “Ötanazi Okulu” serileri genç arasında okunma oranı yüksek kitaplar arasına girmektedir. İlk olarak “Yarasalar” serisine ait eserlerinin kitabevleri e-ticaret sitelerinde yer aldığı ve okurların büyük ilgisini kazandığı da eklenmektedir. “Yarasalar” serisi “Yarasalar I-II-III-IV” kitapları ile 4 adet kitaptan oluşurken daha sonra “Ötanazi Okulu” serisinin okurları aksiyon dolu bir dünyaya ve aydınlatmayı bekleyen karanlık dehlizlere çağırdığı açıklanmaktadır. “Ötanazi Okulu” serisi “Ötanazi Okulu I-II-III” 3 adet kitaptan meydana gelmektedir. Ayrıca sosyal kitap platformu olan wattpad sitesinde de Maral Atmaca’nın “Saka ve Sanrı” ile “Medusanın Ölü Kumları” hikayeleri olduğu öğrenilmektedir. 

 

Maral Atmaca Hayatı

Meral Atmaca hayatı hakkında araştırma yapıldığı zaman yazarın, kimliğini ve yaşamını sır gibi gizlediği görülmektedir. 4 çocuk annesi ve ev hanımı olduğu öğrenilen Sayın Atmaca’nın, Aksaray doğumlu olduğu ve yaşamını İstanbul’da sürdürdüğü öğrenilmektedir. 

 

Maral Atmaca Nereli?

Meral atmaca nereli?” sorusu için Aksaray doğumlu olduğu ve Sayın Atmacanın İstanbul’da yaşadığı belirtilmektedir.

 

Maral Atmaca Kaç Yaşında?

Meral atmaca kaç yaşında?” konusunu merak edenler internet arama motorları üzerinde araştırma yapmaktadır. Kitapevlerine ve ilgili diğer yerlere ait e-ticaret sitelerinden bu konuyla ilgili herhangi bir bilgiye ulaşılamamaktadır.

 

Maral Atmaca Ne Zaman Doğdu?

Yapılan araştırmalarda Maral Atmaca’nın ne zaman doğduğuna dair bir ayrıntıya yer verilmediği görülmektedir.

 

Maral Atmaca Nerede Yaşıyor?

Aksaray doğumlu olan yazar Maral Atmaca’nın İstanbul’da yaşadığı bilinmektedir..

 

Maral Atmaca Kitapları

Maral Atmaca’nın “Yarasalar” ve “Ötanazi Okulu” kitap serileri bulunmaktadır. Yazar Maral Atmaca’nın kitapları hakkındaki ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

  • Yarasalar 1 05.02.2021, 448 sayfa
  • Yarasalar 2- 14.06.2021, 448 sayfa
  • Yarasalar 3 – 20.08.2021, 432 sayfa
  • Yarasalar 4 – 04.11.2021, 400 sayfa
  • Ötanazi Okulu 1 – 17.05.2022, 352 sayfa
  • Ötanazi Okulu 2 – 11.10.2022, 400 sayfa
  • Ötanazi Okulu 3 – 02.02.2023, 416 sayfa

Yazarın ilk kaleme almış olduğu Meral Atmaca “Yarasalar” kitabı serisinin 1. Eserinin açıklaması şu şekilde yapılmaktadır. “Yetiştirme yurdunda büyüyen Sedef, bir gece kimsesiz yirmi dokuz çocukla beraber “damgalanır”. Artık bu kimsesiz çocukların tamamı Yarasa’dır ve damgacıyı gören tek çocuk Sedef’tir. Sedef, o gece yaşananlardan sonra yurttan kaçarak sokaklarda yaşamaya başlamış ancak kötü şans peşini bir türlü bırakmamıştır. Düştüğü bu çukurdan çıkması için eline bir fırsat geçen Sedef'in iki seçeneği vardır: Ya kaçıp kurtulacak veya bundan sonraki hayatına sokaklarda devam edecektir. Ancak beklenmedik bir olay her şeyi alt üst eder. Damgacı yıllar sonra ortaya çıkmış ve damgaladığı otuz Yarasa'nın peşine düşmüştür. Bir köşeye çekiliyorsun, belki de bir duvar dibine.." “Yarasalar I” kitabının tanıtım bülteninden alınan bu yazı okurlara kitap hakkında bilgi iletmektedir. 

Yazarın büyük ilgi toplayan “Yarasalar” serisini ikinci kitabı ise 2021 tarihinde kitabevlerinin e-ticaret sitelerinde yerini aldığı bilinmektedir. “Yarasalar II” eserinin okurlar için düzenlene tanıtım bülten açıklamasında ise şu satırlar kendini göstermektedir. “Bir zamanlar olduğum o çocuğu çok özlüyordum. İzin vermediler ki Sedef olayım. Beyazı içinde barındıran bir isimden çekip almışlardı beni ve sen artık Yankı’sın demişlerdi. Çektiğin acıların çığlıklarını adında taşı dercesine Yankı koymuşlardı adımı. Çığlıkların kulaklarda yankılansın fakat kimseler duymasın dercesine Yankı yapmışlardı beni. Oysaki ben bir zamanlar Sedef’tim. İleride başıma gelecek onca şeyden habersiz bir şekilde yaşayan Sedef’tim. Ne eksik ne fazla... Ben Sedef’tim.” 

Yazar Maral Atmaca’nın özellikle genç okurların beğenisini toplayan “Yarasalar” serisinin, yazarın bir sonraki serisi olan “Ötanazi Okulu” için de heyecan duyulmasına zemin hazırladığı belirtilmektedir. 2022 yılında okurlarla buluşan “Ötanazi Okulu I” kitabının açıklaması için şu kelimeler kullanılmaktadır. “Ötanazi Okulu, adını bile ölümden almış karanlık bir girdaptır. Kimi ruhlar masumiyetin kokusunda çiçek açacak, kimi ruhlar ise günahın tortusunda solmaya yüz tutacaktır. Yeşil, olmaması gereken bir ailenin, hayatın ve okulun içinde yaşam mücadelesi vermektedir. İdam mahkûmlarının içinde yer aldığı Ötanazi Okulu gibi karanlık bir okulda hayata tutunmak Yeşil için hiç kolay değildir. Sırlarla dolu bir kalbin taşıyıcısı olmaya zorlanan Yeşil’in kalbi birçok kişi tarafından istenmektedir. Bu kişilerden biri de bizzat öz babasıdır. Babası, Yeşil’in kalbi için okula gizemli bir suikastçı gönderdiğinde işler daha da kızışmaya başlayacak, Yeşil için bu korkutucu savaşta galip gelmek beklediğinden çok daha zor olacaktır…” kitap bilgisi bu şekilde devam etmektedir. 

Sayın yazar Maral Atmaca’nın kaleme almış olduğu ikinci serisinin ikinci kitabı olan “Ötanazi Okulu II” yapıtı için okurlar keyifle okunan bir serinin devam kitabı niteliği taşıdığı yorumunu dile getirmektedir. “Ötanazi Okulu II” kitabının bilgilendirmesi şu şekilde yapılmaktadır. “…
Ötanazi Okulu’nda yalnızlığın içinde solmayı bekleyen Yeşil için hayatına giren suikastçı bir durak gibiydi. Ölmeden önce uğrayacağı ıssız, çorak ama güvenli bir son durak... Belki de ayrılmak istemeyeceği tek duraktı bu. Az da olsa nefes alabileceği tek durak… Fakat zaman daralıyordu, göğsünde saatli bir bomba gibi taşıdığı kalbin ömrü tükeniyor, Yeşil’i de beraberinde tüketiyordu. Herkesin ölesiye istediği bir kalbin taşıyıcısı olmanın bazı bedelleri vardı ve Yeşil, belki de en ağır bedeli ödüyordu. O kalbin içinde yaşamayı…
Tehlike ve gizemin iç içe geçmiş duvarlarıyla örülü Ötanazi Okulu, serinin ikinci kitabıyla yeni sırlara kapı aralamaya devam ediyor. Kabul etmek istemediğim tek şey onun beni yaşattığı ve benim dışımdaki herkesi öldürdüğüydü. Cennet ve cehennem tek bir vücutta hüküm süremezdi.” 

Maral Atmaca “Ötanazi Okulu” serisinin III. kitabı da serinin diğer eserleri gibi ilgiyle karşılandığı vurgulanmaktadır. “Ötanazi Okulu III” eserinin okuyucu kitlesi içinde yazarın akıcı dili, ayrıntılara boğmayan anlatımı ile başarılı bir anlatıma sahip seri olduğu yorumlarına denk gelinmektedir. Ayrıca okurlar seri için sonunu merak ettiklerini her fırsatta belirtmektedir. Bu bakımdan 2021 yayın tarihine sahip olan “Ötanazi Okulu III” kitabı açıklaması da kitap hakkındaki merakı arttırmaktadır. Yazar Atmaca eseri olan bu yapıtın tanıtım bülteninde “Ölüm en büyük korkum olmuştu ve ben ölümü her saniye yaşarken yeni korkulara kucak açamazdım, biliyordum…” söylemlerine yer verilmektedir. Türk genç roman yazarları arasında bulunan Maral Atmaca’nın bir solukta okunduğu vurgulanan bu serinin son kitabında açıklamasında bir de “Yeşil, arkadaşlarıyla birlikte Ötanazi Okulu’ndan kaçma girişiminde bulunur. Bu girişimi kurtuluş olarak gören genç kız, aslında kendini hiç de olmak istemeyeceği bir yerde bulacaktır. Yeşil’in artık saklanması gerekmektedir ve onu saklayacak kişi hiç ummadığı birisi olacaktır.” ifadelerine yer verilmektedir. 

 

Maral Atmaca Kaç Kitabı Vardır?

Yazar Maral Atmaca’nın kaç kitabı olduğuna dair inceleme yapıldığında “Yarasalar” serisine ait 4 adet ve “Ötanazi Okulu” serisine ait ise 3 adet kitabı olduğu gözlenmektedir. Toplamda basılmış 7 adet kitabı bulunan Sayın Atmaca’nın, wattpad adlı kitap internet platformunda ise “Saka ve Sanrı” ile “Medusanın Ölü Kumları” adında 2 adet hikâyesinin yer aldığı gözlenmektedir. 

Etiketler: Maral Atmaca hayatı, Maral Atmaca kitapları
Mart 08, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı