Leo Buscaglia Kimdir?

leo-buscaglia

Tam adı Felice Leonardo Buscaglia olan İtalyan asıllı Amerikalı yazar için motivasyon konuşmacısı ve Güney Kaliforniya Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünde profesör bilgilerine ulaşılmaktadır. Leo Buscaglia emekli olduktan sonra Büyük Profesör unvanını aldığı da okunmaktadır. Leo Buscaglia Sevgi başlıklı ilk kitabının çıkması ve Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde “sevgi dersleri” vermesiyle ününün yayılmasıyla adını duyurmaya başlamaktadır. Kendisine “Dr Love” isminin verilmesinin yanı sıra derslerine farklı fakültelerden ve farklı bölümlerden de öğrencilerin katıldığı eklenmektedir. Sevilen ve insanların hayatına dokunan Leo Buscaglia eserleri dünyanın birçok ülkesinde basıldığı ve farklı dillere çevrildiği vurgulanmaktadır. “Sevmek Yaşamak ve Öğrenmek” Buscaglia’nın kitaplarından biri ve hayat felsefesi olarak tanımlanmaktadır. 

 

Leo Buscaglia Hayatı

Leo Buscaglia hayatı incelendiğinde İtalyan asıllı bir ailede 31 Mart 1924 yılında Los Angeles, Kaliforniya ABD’de dünyaya geldiği öğrenilmektedir. Ailesi İtalyan göçmeni olan Dr Love’ın annesinin isminin Rosa Luigia Cagna Buscaglia, babasının isminin Rocco Bartolomeo Barcagila ve kardeşinin de Marge Macagno olduğu bilgilerine ulaşılmaktadır. Ailesinin Felica Leonardo doğduktan sonra İtalya’ya gittiği ve erken çocuk dönemini İtalya’nın Aosta kendinde geçirdikten sonra eğitimi için tekrar ABD’ye döndüğü ifadelerine rastlanmaktadır. 

Sayın Buscaglia Theodore Roosevelt Lisesini bitirdikten sonra II. Dünya Savaşı sürecinde ABD ordusunda görev yapmış ve hiç çatışmalarda yer almadığı, hastanelerde yaralılarla ilgilendiği belirtilmektedir. Daha sonra Güney Kaliforniya Üniversitesine giren Dr. Love, insanlığın sarılma ihtiyacı kavramını ilk kez dile getiren ve destekleyen olarak tarihe geçmektedir. Leo Buscaglia USC Rossier Eğitim Okulunda öğretmenlik yaparken bir öğrencisinin intihar etmesi ile insan bağlantısızlığını ve hayatın anlamını irdelemeye başladığını çoğu yerde ifade etmektedir. Bunun üzerine “Sevgi A1” adında kredisiz bir derse başladığının da altı çizilmektedir. Ayrıca Buscaglia’nın bu dersine ait notlarından ve dersin temelinden “Sevgi” adlı ilk kitabını kaleme aldığını da bilinmektedir. 

Leonardo Buscaglia’nın dinamik konuşma tarzı Public Broadcasting System (PBS) tarafından fark edildiği ve televizyonda verdiği derslerin 1980 yıllarında büyük bir popülerlik kazandığı okunmaktadır. Bu noktada yazar ve motivasyon konuşmacısı Sayın Leo’nun konuşmalarının, tüm PBS programları içinde en çok bağış toplayan program olduğu bilgisi uzmanlar tarafından aktarılmaktadır. Buscaglia’nın kitaplarının kalpten hikâye anlatma tarzı ve PBS ile ulusal anlamda tanınması sayesinde tüm eserlerinin en çok satanlar listesine girdiği de çevrelerce doğrulanmaktadır. İnsan olmaya dair ne varsa, ondan bahseden kitaplarının New York Times En Çok Satanlar Listesinde yer bulması ve Sayın Leo’nun Düşkünler Bakımevinden 1988 senesinde Ömür Boyu Başarı Ödülü’ne layık görülmesi de aktarılmaktadır.   

 

Leo Buscaglia Doğum Tarihi Nedir?

Leo Buscaglia’nın doğum tarihi için 31 Mart 1924’tür bilgisi edinilmektedir. 

 

Leo Buscaglia Ne Zaman Öldü?

Aşk ve sevgi yazarı statüsü ile tanınan Buscaglia, 12 Haziran 1998 senesinde Glenbrook Nevada ABD’de bulunan evinde hayata gözlerini yumduğu öğrenilmektedir.  

 

Leo Buscaglia Ölüm Nedeni Nedir?

“Leo Buscaglia nasıl öldü?” ve “Leo Buscaglia neden öldü?” sorularına kalp krizi nedeniyle ifadesi cevap niteliği taşımaktadır. 

 

Leo Buscaglia Nerelidir?

Leo Buscaglia’nın ABD Los Angeles Kaliforniya’da dünyaya gözlerini açtığı yazılmakta ve profesörün aslen İtalyan olduğu da eklenmektedir. 

 

Leo Buscaglia Eğitim Hayatı

Dr. Love ismiyle ün yapmış olan Buscaglia, lise eğitimini Los Angeles Theodore Roosevelt Lisesi’nde tamamladığı iletilmektedir. II. Dünya Savaşı sırasında ABD Donanma görev yaptığı ve sonrasında Güney California Üniversitesi’ne girdiği öğrenilmekte ve doktorasını da 1963'te yaptığı bilinmektedir.

 

Leo Buscaglia Mesleği Nedir?

Asıl mesleği Güney Kaliforniya Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünde profesör ve Eğitim Fakültesinde Felsefe Doktoru olan Sayın Buscaglia’yı kişiler ülkesi, dünya ve sevgi üzerine yazdıkları ile tanımaktadır. Sevmek, motivasyon, mutluluk üzerine yoğunlaşan, konferanslar veren, insanı, insan ırkını çok önemseyen Leo Buscaglia, mutluluğun insanlara çok yakın olduğunu sadece ulaşılması gerektiğini savunmaktadır. Derslerine giren sayısız öğrenci ile sevgi hakkında konuştuklarını derlediği “Sevgi” adlı yapıtında, sevginin ne olduğundan daha çok nasıl olduğundan, nasıl olması gerektiğinden bahsetmektedir. 

 

Leo Buscaglia Kaç Kitabı Vardır?

Dr. Love unvanı ile tanınan Sayın Buscaglia’nın 15 adet kitabı vardır bilgisine ulaşılmaktadır. 

 

Leo Buscaglia Kitapları

Leo Buscaglia kitapları listelenmek istenirse aşağıda ülkemizde Türkçe bulunan yapıtlarına yer verilmektedir. 

  • Sevgi – 1972
  • Boğanın Yolunda – 1973
  • Yaşamak Sevmek ve Öğrenmek Leo Buscaglia - 1982
  • Leo Buscaglia Birbirimizi Sevebilmek - 1984
  • Leo Buscaglia Kişilik – 1986
  • 9 Numaralı Otobüsle Cennete – 1986
  • Leo Buscaglia Sevgili Babam – 1989
  • Çünkü Ben İnsanım – 1972
  • Sevgi İçin Doğmak – 1992
  • Sevgi Öyküleri - 1995
 

Leo Buscaglia İlk Kitabının Adı Nedir?

Leo Buscaglia’nın yapıtları arasında ilk kitabı merak edilmekte ve 1972 yılında basımı gerçekleşen “Sevgi” (Love) kitabıdır bilgisine ulaşılmaktadır. Sayın Buscaglia’nın “Sevgi” yapıtı hakkında “Sevmek, Leo Buscaglia ile birlikte yaşam dolu ve mükemmel bir deneyimdir. Sevgi, insan yaşamındaki bu en büyük deneyim üzerine yazılmış bir kitaptır. Tüm bildiklerimizle sevgi üzerine pek az bilgiye sahibiz. Bu kitabı okuyun, çok şey öğreneceksiniz.” İfadeleri kullanılmaktadır. 

 

Leo Buscaglia Sözleri

Leo Buscaglia’nın eserleri incelendiğinde Leo Buscaglia şiirleri ve Leo Buscaglia sözleri de ilgi uyandırdığı gözlenmektedir. Sevgili Babam kitabında “Babanıza bir kez olsun seni seviyorum deyin.” ifadesine yer verdiği ve Sevgi kitabında da “İnsanın kendi sevgisi üzerine aldatmacalar yapması, yapabileceği en kötü hiledir. Bu hile, o anda ya da sonsuza değin onarılamayacak sürekli kayıplara neden olur.” sözlerinin beğeni topladığı vurgulanmaktadır.

İnsanların önce kendisini sevmesi gerektiğini, böylece başkalarını da seveceğini vurgulayan Leo Buscaglia’nın sözlerinden ve şiirlerinden örnekler aşağıda bulunmaktadır. 

  • “Etiketleri bırakın, özgürleşin, baskı dolu o tablodan ayrılın veya en önemlisi baskının yaratıcısı olmayın.”
  • “Riskler alınmalıdır, çünkü hayatımızın en büyük riski hiç risk almamaktır.”
  • Birçok kez bir dokunuşun, bir gülümsemenin, bir kelimenin, dinleyen bir kulağın, içten söylenmiş güzel bir sözün ya da değer veren en ufak bir davranışın gücünü küçümseriz.”
  • “Aşk hayattır. Aşkı ıskalarsanız hayatı ıskalarsınız.”
  • “Severek yaşamak hayattaki en büyük meydan okumadır.”
  • “Gerçek sevgi, kimin daha karlı çıkacağını düşünmeden bir canlıya gerekli değeri ve içtenliği vermektedir.”
  • “Derin derin düşüncelere dalmayın. Yaşamaya ve sevmeye koyulun. Sonsuza dek yaşamayacaksınız.”
  • “İnsanlar servet isterler. Ama tatmine ihtiyaçları vardır.”
  • “Sahip olduğunuz tek varlık kendi varlığınızdır.”
  • “Bütün kitapları okumaya çalışırsam, gerçekten büyük olan eserlere pek vaktim kalmayacağını anlattı.”
  • “Tek bir gül benim bahçem olabilir. Tek bir arkadaş, tüm dünyam.”
  • “Garanti arayışlarıyla zincirlenmiş bir köle olarak yaşarken, bedelini; özgürlüğünü kaybederek öder. Sadece; riski göze alabilen kişi hürdür.”
  • “Birini sevdiğiniz zaman onu her dakika tam aynı şekilde sevemezsiniz. Her zaman aynı şekilde sevmek mümkün değildir.”
  • “Yaşlanmanın en güzel yanı yaşadığımız bütün diğer yaşları kaybetmemektir.”
  • “Hiç kimse sizin istediğiniz gibi olamaz ve davranamaz. Her şey size bir sürpriz olarak ulaşır ve eğer biraz düşünürseniz, bütün düş kırıklıklarınızın, insanların sizin beklentilerinize uymamasından kaynaklandığını anlarsınız. Düşünün bunu!” 
Etiketler: Leo Buscaglia Kimdir? Leo Buscaglia Hayatı, Leo Buscaglia Kitapları
Şubat 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı