İdil Yazar Kimdir?

idil-yazar

İdil Yazar, 8 Temmuz 1985 yılında Bursa’da dünyaya gelmiştir. Son yıllardaki yemek tarif videoları ile sosyal medyada oldukça geniş bir kitleye sahiptir. Çıkartmış olduğu yemek kitapları ile yemek yapmayı sevenler için kılavuz rolünü üstlenmektedir. Kendisi yemek programları sunmuş ve yemek tarifi videolarını sosyal platformlarda yayınlamaktadır. Yemek videoları ile tanınmadan önce farklı programları da sunmuştur. Spor spikerliğinden, yemek programlarına kadar bir çok alanda sunuculuk deneyimi yaşamıştır. Ancak kendisi en çok yemek alanında çektiği ve ya okuyuculara sunduğu yemek kitapları ile  bilinen bir içerik üreticisidir.

 

 

İdil Yazar Hayatı

İdil Yazar kimdir sorusu son günlerde merak edilen sorulardan birisidir. Yazar, 8 Temmuz 1985 yılında Bursa’da doğmuştur. Lise öğrenimini Koç Lisesi’nde tamamlayarak lisans eğitimi için yurtdışında eğitim görmeyi tercih etmiştir. Amerika’ da Babson College Pazarlama ve Girişimcilik bölümünü de başarıyla bitirerek lisans eğitimi tamamlamıştır. Eğitimini tamamladıktan sonra kozmetik alanında dünyanın en büyük şirketlerinde birisi olan Coty’de iki yıllık bir iş deneyimi edinmiştir. Amerika’da yaşadığı dönemlerde restoranlara sık sık giderek yemeğe olan tutkusunu fark etmiştir ve şekilde yemek tutkusu daha da alevmiştir.

Amerika’daki iki yıllık iş deneyiminin ardından 2009 yılında Türkiye’ye dönen Yazar, Ondemand Grup ve Digitürk şirketlerinde içerik bölümlerinde çalışmıştır. İçerik bölümünde deneyim kazandıktan sonra kariyerine Lig Tv'de spor spikerliği yaparak devam etmiştir. 2013 yılında iş insanı Tolga Tatari ile hayatını birleştiren Yazar’ın 2015 yılında bu evlilikten Ali adında oğlu dünyaya gelmiştir. İdil Yazar ve eşi 2017 yılında evliliği bitirme kararı alarak beraberliklerini sonlandırmışlardır. İdil Yazar, sunuculuk deneyimi ile tutkusu olan yemek alanında olan tutkusunu bir araya getirerek 2015 yılında sosyal medya uygulamalarından biri olan Youtube’da İdil’in Mutfağı adlı bir yemek kanalı açarak bu kanalda yemek tarifi videoları çekmiştir. Çektiği yemek videoları ile geniş kitlelere ulaşan Yazar, giderek kitlesinin genişletmiştir. 

Sosyal medya konusunda Türkiye’nin takip edilen yemek kanallarından birisine sahip olan İdil Yazar, Türk mutfağını dünyaya tanıtmak amacıyla Eat And Shine adıyla ingilizce bir kanal açarak kitlesinin giderek artmasına neden olmuştur. Böylelikle hem Türk mutfağını tanıtmış hem de kendi kitlesinin çeşitlenmesini sağlamıştır. Sadece sosyal medya ile kalmayıp pek çok televizyon kanalında da yemek programı sunuculuğu yapmıştır. BEIN GURME, CNNTÜRK kanallarında yemek programlarının sunuculuğunu üstlenirken, TRT’de yemek konulu çekilen belgeselin de sunuculuğunu yapmıştır. Sunuculuk dışında bir çok gazetede de köşe yazarlığı yapan Yazar’ın 4 adet yemek kitabı bulunmaktadır. 2019 yılında ilk yemek kitabını çıkaran İdil Yazar’ın son yemek kitabı ise 2022 yılında okuyucularına sunulmuştur.  

 

 

İdil Yazar Aslen Nereli?

İdil Yazar kimdir sorusuna cevap arayanlar insanlar öncelikle Yazar’ın aslen nereli olduğunu merak etmektedirler. Yazar, 8 Temmuz 1985 yılında Bursa’da dünyaya gelmiştir. Aslen de Bursalı olan yazar, eğitim hayatı için yurtdışına çıkmış olsa da günümüzde İstanbul’da ikametgah etmektedir.

 

İdil Yazar Nerede Yaşamaktadır?

1985 yılında Bursa’da dünyaya gelen Yazar, aslen Bursalı olsa da günümüzde yaşamak için İstanbul’u tercih eden insanlardan birisidir. Sık sık yurtdışına çıksa da hayatını genellikle  İstanbul’da sürdürmektedir.

 

 

İdil Yazar Ne Mezunu?

1985 yılında Bursa’da dünyaya gelen Yazar, lise eğitimini Koç Lisesi’nde başarı ile tamamlamıştır. Liseyi başarıyla tamamladıktan sonra lisans eğitimi için yurtdışına gitmeyi tercih eden yazar, Amerika’da bulunan Babson College’te Pazarlama ve Girişimcilik bölümünü de başarı ile bitirerek lisans eğitimini de tamamlamıştır.

 

 

İdil Yazar Evli mi?

İdil Yazar’ın hayatını merak edenlerin cevap aradıkları sorulardan birisi de Yazar’ın evli olup olmadığıdır. Günümüzde bekar olan Yazar, 2013-2017 yılları arasında iş insanı olan Tolga Tatari ile hayatını birleştirmişti. 4 yıllık evliliğin ardından 2017 yılında ayrılan Yazar’ın Tolga Tatari ile evliliğinden 2015 yılında dünyaya gelen Ali adını verdiği bir oğlu vardır.

 

 

İdil Yazar’ın Çocuğu Var mı?

İdil Yazar, günümüzde bekar bir anne olarak hayatına devam etmektedir. Yazar, 2013 yılında hayatını iş insanı Tolga Tatari ile birleştirmiş, ancak 2017 yılında evliliği bitirme kararı alarak ayrılmışlardır. Yazar’ın bu evlilikten 2015 yılında Ali adında bir oğlu dünyaya gelmiştir. 

 

 

İdil Yazar Kaç Yaşında?

İdil Yazar hakkında en merak edilen sorulardan birisi olan Yazar’ın kaç yaşında olduğudur. Yazar, 8 Temmuz 1985 yılında Bursa’da dünyaya gelmiştir. Günümüzde yani 2023 yılı itibari ile 38 yaşına adım atmıştır. 

 

 

İdil Yazar Kitapları

İdil Yazar yemek kitapları kategorisinde kitaplar yazmaktadır. İlk önce yemek tarif videoları ile geniş kitlelere hitap etmiş ve etmeye devam eden ulaşan Yazar, yazdığı kitaplar ile de kitlesini giderek genişletmektedir. Yazarın yazmış olduğu kitap sayısı ise günümüzde 4 adet ile sınırlı kalmaktadır. İlk kitabını 2019 yılında son kitabının ise 2022 yılında okuyucuları ile buluşturmuştur. Yazarın yazmış olduğu kitaplar ise şunlardır;

  • 30 Dakikada Atıştırmalıklar
  • 30 Dakikada Ana Yemekler
  • 30 Dakikada Tatlılar
  • Çikolata
  Kitapların içeriğine değinmek gerekirse;
  • 30 Dakikada Atıştırmalıklar: İdil Yazar, özellikle kahvaltı ve çay saatleri için olmazsa olmaz atıştırmalıklar için özenle hazırladığı bu kitabıyla pratik hazırlanabilecek tarifleri yemek severlere sunmaktadır. 30 dakika içerisinde hazırlanabilecek olan 80 adet atıştırmalık tarifini içerisinde bulunduran bu kitap 2019 yılında kullanıcılara sunulmuştur 
  • 30 Dakikada Ana Yemekler: İdil’in Mutfağı adıyla insanlarla yemek tarifi videolarını paylaşan Yazar’ın bu kitabın kolayca hazırlanabilecek, kitabın adından anlaşılacağı üzere 30 dakika içerisinde hazırlanabilecek 80 ana yemek tarifi bulunmaktadır.
  • 30 Dakikada Tatlılar: Bir seri haline gelen 30 dakikada yemek kitaplarının tatlı kitabında kısa sürede  lezzetli tatlı tariflerinin bulunduğu bu kitap Yazar’ın diğer kitaplarında olduğu gibi 80 tarif içermektedir. 
  • Çikolata: İdil Yazar yemek kitapları arasında içeriği ile insanları en çok mutlu edecek kitap bu kitap olacaktır.Çikolata’nın insandaki mutluluk hormonu arttırması kitabı mutluluğu arttırmasının bir nedeni olacaktır. Yazar’ın çikolata ile yapılabilecek olan 53 tatlı tarifinin yer aldığı bu kitap 2022 yılında piyasada yerini almıştır. Özellikle çikolata severlerin tercih edebileceği yemek tarifi kitapları arasında yer alacaktır. 

 

 

İdil Yazar’ın Kaç Kitabı Vardır?

İdil Yazar yemek kitabı kategorisinde kitaplarını okuyucuları ile buluşturan Yazar’ın günümüz itibari ile 4 adet yemek kitabı bulunmaktadır. İlk kitabını 2019 yılında son kitabı olan Çikolatayı ise 2022 ile okuyucuları buluşturmuştur. Yazar’ın yazdığı, okurları ile buluşturduğu kitapları ise  kitaplar ise şunlardır; 

  • 30 Dakikada Atıştırmalıklar
  • 30 Dakikada Ana Yemekler
  • 30 Dakikada Tatlılar
  • Çikolata

 

 

İdil Yazar’ın Sunduğu Programlar

İdil Yazar yemek kitapları veya yemek tarif videoları ile tanınıyor olsa da farklı programlarda sunuculuk yapmıştır. Sunuculuk kariyerine Lig Tv’de spor spikerliği ile başlamıştır. Tecrübe edindiği sunucu birikimi ile tutkusu olan yemek alanını birleştirerek Youtube kanalı açmıştır. Kendi Youtube kanalında yemek tariflerini paylaşarak geniş kitleler hitap etmektedir. Sosyal medya haricinde çeşitli televizyon kanallarında da sunuculuk yapmıştır. CNN TÜRK, BEIN GURME kanallarında yemek programları sunmuştur. Aynı zamanda TRT'de yemek üzerine yayınlanan bir belgesel in sunuculuğunu da yapmıştır. 

Etiketler: İdil Yazar, İdil Yazar hayatı, İdil Yazar kitapları
Mart 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı