Ender Saraç Kimdir?

ender-saraç

 

Ender Saraç Kimdir merak edilen soruların başında gelmektedir. Ayurveda tıp alanında 90’lı yılların başından bu yana çalışmaları olan Ender Saraç, aile hekimi ihtisası da bulunan bir doktordur. Ayurveda kökenleri bin yıl öncesine dayanan antik tedavi yöntemidir. Bu tedavi yönteminde yoğun bitkisel tedavi ve sağlıklı yaşam tarzı uygulanmaktadır. Dr Ender Saraç Sağlık Bakanlığı onaylı akupunktur sertifikası olan bir hekimdir. Doğal ve sağlıklı yaşam adına televizyon programları da yapmıştır. 

 

Ender Saraç Hayatı

Ender Saraç kaç doğumlu sorusu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Doktor Ender Saraç 1959 yılında dünyaya gelmiştir. Ender Saraç Biyografi incelemesinde doktorun Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra doktor olarak ilk görevini Erzurum ili İspir İlçesi Kırık Nahiyesi ve köylerinde yaptığı görülmektedir. Doktor Çorluda askerliğini görevini yerine getirmiştir. Askerde Tabip Asteğmen olarak görevlendirilmiştir. Ender Saraç Ne doktoru, Tıp Fakültesinde Aile Hekimliği alanında ihtisas almıştır. 

Şarkıcı Nükhet Duru ile birlikte Uniform Sağlık ve Estetik Merkezinde çalışmıştır. Hindistan, Almanya, Hollanda, İsviçre ülkelerinde 1989-1995 yılları arasında ayurveda ve alternatif tıp bilimi konusunda eğitimler almıştır. 1994 yılında Hay Sağlık Merkezini kurmuştur ve bu merkez de doğal sağlık ve estetik üzerine çalışmalar yapmıştır. Ayrıca Türkiye’nin ilk doğal arınma merkezinin de kurucusu olarak bilinmektedir. Show TV, TRT, ATV, CNN TÜRK gibi kanallarda toplum sağlığı konusunda programlar yaparak halkı bu konularda bilinçlendirmiştir. 

Posta gazetesinde sağlık konusunda bir köşesi bulunan yazar gazetede sağlık konulu yazılar yazmaktadır. Aynı zamanda Ender Saraç Ürünleri alternatif tedavi için ilgi gören ürünlerin başında geldiği için bu alanda çalışmalarını da sürdürmektedir. Romatizma ve eklem ağrısı için satılan Deniz Hıyarı ağrı kremi bulunmaktadır. 



 

Ender Saraç Nereli?

Ender Saraç Nereli sorusu da yazarın kitaplarını okuyan hayatını inceleyenler için merak edilen konulardan biridir. Doktor Ender Saraç İzmir doğumludur. Üniversite öğrenimi sonrasında doktorluk mesleği gereği İzmir’den ayrılmıştır.  



 

Ender Saraç Kaç Yaşında?

Dr. Ender Saraç kaç yaşında, 1959 doğumlu doktor 63 yaşındadır.



 

Ender Saraç Kaç Kez Evlendi?

Ender Saraç kaç evlilik yaptı. Ünlü doktor iki kez evlilik yapmıştır. Sevgi Saraç isimli ilk eşi ile 1988 yılında evlenmiştir. İlk eşinden Özcan Saraç isminde oğlu vardır. 2004 yılında ayrı yaşamaya başladığı, boşanma davası açtığı eşinden 2011 yılında resmi olarak ayrılmıştır.  Benan Saraç isimli eşi ile ise 7 Ekim 2013 tarihinde dünya evine girmiştir. 

 

Ender Saraç Eşi Kim?

Ender Saraç 2013 yılından bu yana Benan Saraç ile evlidir. Eşi Benan Saraç ile olan evliliğinden çiftin bir oğlu bir de kızı dünyaya gelmiştir. 



 

Ender Saraç Kaç Çocuğu Var?

Ender Saraç Kaç çocuğu var, ilk eşinden bir ikinci eşinden ise iki olmak üzere ünlü doktorun üç çocuğu bulunmaktadır.  



 

Ender Saraç Hangi Okullarda Eğitim Almıştır?

Dr Ender Saraç İlköğretimini İzmir Karşıyaka Ankara İlkokulunda orta öğrenimini ise İzmir Bornova Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. Lise Öğrenimi sonrasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Bölümünü kazanmıştır. Bu üniversitede Aile Hekimliği alanında ihtisas görmüş ve mezun olmuştur. Sağlık Bakanlığı onaylı Estetik Medikal Hekimliği sertifikası ve akupunktur eğitim sertifikası da bulunmaktadır.  Ayrıca doktorun Türk Tabipler Birliğinin vermiş olduğu eğitim sonrası aldığı işyeri hekimliği eğitimi sertifikası da bulunmaktadır. Doktorun meditasyon, yoga, astroloji, reiki, NLP gibi spiritüel eğitim programlarına da katılarak eğitimine katkı sağlamıştır.



 

Ender Saraç Eserleri

Ender Saraç kitapları ve kitap içerikleri şu şekilde sıralanmaktadır.

Ayurveda Sağlıklı ve Uzun Yaşamanın Sırları (2000): Kitapta günlük hayatta kolaylıkla uygulanabilecek beslenme, toksinlerden arınma kürleri yer almaktadır. Doğal ve sağlıklı yaşamla ilgili ilk Türkçe kitap olma özelliği bulunan kitap en çok okunan kitaplar listesinde yer bulabilmiştir.

 

Ayurveda Sağlıklı Zayıflamanın Yolları (2002): Yazar kitabında 21. Yüzyılın en büyük probleminin stresle mücadele ve zayıflama olacağını vurgulamıştır. Bu mücadele de nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattığı kitabında, on binden fazla hastasında uyguladığı yöntemlere ilişkin doktorun deneyimleri bulunmaktadır.

 

Doğanın Şifalı Eli (2005): Sağlıklı yaşamın sırlarını hep doğada arayan Doktor Ender Saraç bu kitabında ilaçlara yüz çevirmeden sağlığı korumak için bazı bitkilerden bahsetmektedir. Kitabı Vitaminler, Antioksidanlar, Oligo Elementler ve gıda destekleri olarak dört bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlerin tanımlamasını yapmaktadır. 

  

Ruhsal Gelişim ve Kader (2007): Kitapta insanoğlunun boşuna yaratılmadığı, hiçbir şeyin tesadüfen oluşmadığı vurgulanmaktadır. İnsanın neden yaratıldığı, neden bu dünyaya gönderildiği ve ölümü herkesin yaşayacağı vurgulanmaktadır. Bu ana hazır mı değil mi, maddi değerleri bu boyut değiştirmede işe yarayacak mı, bu maddi değerler bir sınav mı, maddesel dünyadan da kopmadan ruhsal yapının, özün nasıl beslenebileceği anlatılmaktadır.  

Ramazanda Sağlıklı ve İnce Kalın (2008): Bilinenin aksine Ramazanda kilo vermekten ziyade bilinçsiz beslenme sonrası yağlandığını kilo aldığı fark eder insanlar. Ramazanın arınma dönemi olduğu bu arınmanın kilolardan arınma ile pekiştirilebileceği anlatılmaktadır kitapta.  Kilo vermede önemli olan irade kavramının ramazanla pekişerek sonrası için alt yapı oluşturması gerektiği anlatılmaktadır.  

 

İlaç Gibi Yemekler (2011): Dr Ender Saraç bu kitapta diyet ve beslenmede sadece sebze ağırlıklı beslenmenin yetmeyeceği sağlıklı da olmadığı vurgulanmaktadır. Doğru pişirme teknikleri ile sağlıklı beslenerek kebap, pizza, lahmacunda yenebileceği anlatılmaktadır.

 

Artık Ruhunu da Besle (2012): Ender Saraç sağlıklı beslenme veya alternatif tıp tedavisi ile tanınmakta ise de bu kitabında ruhun doğru beslendiğinde bir çok hastalığı kendiliğinden tedavi edeceğini vurgulamaktadır. 

 

Çocuğunu Doğru Besle (2015): Çocuğunu doğru beslemek isteyen anne ve babalar için önemli bir hap bilgi kitabıdır. Ender Saraç hekimlik bilgisi, tecrübesi ile yardım aldığı diyetisyen ve şeflerle birbirinden güzel lezzetli, sağlıklı tariflerin olduğu kitabı okuyuculara sundu.  

 

Mumiyo Yüksek Dağlardan Gelen Şifa (2018): Himalaya dağlarında milyonlarca yıl içerisinde oluşan ve aslında bitki olan, kuruduğunda siyah rengini alan bir maddeye verilen isimdir Mumiyo. Eski Sovyet ülkelerinde ve Rusya da tedavi amaçlı oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Alternatif tıpla ilgilenen yazar bu kitabında bu maddenin nasıl kullanılması gerektiğini ve nelere iyi geldiğini anlatmaktadır.   

 

2020 Astroşifa Ajandası (2019): Astrolog Aygül Aydın ve Ender Saraç bu kitapta eskiye sünger çekilmesi ve yeni bir sayfa açılması gerektiği vurgulanmaktadır. Mutlu bir yaşamın anahtarı ile beden ve ruh uyumunun şifreleri bu kitapta verilmektedir.

 

2021 Astroşifa Ajandası (2020): Bu yıl yapılacak olan seçimlerin gelecek yirmi yılını etkileyeceğinin vurgulandığı kitapta, 20221 yılını özenli bir şekilde ilmek ilmek dokuyarak geçirilmesi gerektiği anlatılmaktadır.  

 

2022 Astroşifa Ajandası (2021): Kitapta 2022 yılı öngörüleri ve önerileri okuyucuya aktarılmaktadır. Dr Ender Saraç tekbir öneri ile mükemmel sağlığa kavuşmanın mümkün olmadığı belirtmektedir. Ruhunu bedenini arındırmak isteyenler için yol gösterici bir kitap olarak öne çıkmaktadır.

 

2023 Astroşifa Ajandası (2022): Ender Saraç ve Aygül Aydın kitapta 2023 yılını herkesin kendi sınırlarını çizdiği bir yıl olarak tasvir etmektedir. Hareket geçmek için bir söz beklendiği, kendisine inanılmasının beklediği anda aslında hiçbir şeye ihtiyaç olmadığı ve bu kitapta belirtilen işaretlerin takip edilmesinin yeterli olacağı anlatılmaktadır.  

 

 

Ender Saraç’ın Kaç Kitabı Vardır?

Doktor Ender Saraç’ın sağlıklı beslenme, alternatif tıp, astroloji ve ruhsal beslenme gibi farklı konularda yaklaşık 13 eserde imzası bulunmaktadır.  

 

Ender Saraç İlk Kitabı

Yazarın yayınlanan ilk kitabı Ayurveda Sağlıklı Ve Uzun Yaşamın Sırları kitabıdır.


Ender Saraç Son Kitabı

Dr Ender Saraç’ın son kitabı 2022 yılı kasım ayında yayınlanan 2023 Astroşifa Ajandası kitabıdır.



 
Etiketler: Ender Saraç Hayatı, Ender Saraç Nereli?, Ender Saraç Eserleri, Ender Saraç İlk Kitabı, Ender Saraç Son Kitabı
Aralık 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı