Büşra Yılmaz Kimdir?

busra-yilmaz

 

Büşra Yılmaz senarist, yazar ve dizi oyuncusu olarak bilinmektedir. İnternette yayınladığı kitaplarla da adından sıkça bahsettirmektedir. Yazarın hikâyeleri Epsilon yayınları tarafından keşfedilmiş ve kitap olarak basılmıştır. Yazarın ilk kitabı olan 4N1K yayınladıktan sonra en çok okunan kitaplar listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Kitap ilk basımda birinci haftasında yüz bin satış gerçekleştirmiş ve geniş okuyucu kitlesine ulaşmıştır. 2016 yılında Elele Avon Kadın ödüllerinde kendisine yılın yazarı ödülü takdim edilmiştir. Yazarın 4N1K ve diğer eserleri beyaz perde ve televizyona da uyarlanmıştır.

 

Büşra Yılmaz Hayatı

Büşra Yılmaz 22 Haziran 1994 yılında Tokat'ta dünyaya gelmiştir. Yengeç burcu olan yazar suç ve kriminal konularını içeren kitaplar kaleme almaktadır. İdolünün Sevil Atasoy olduğu bilinmektedir. Üniversite eğitimi için yaşamakta olduğu ilden ayrılarak önce eğitimi için Düzce’ye daha sonrada ise İstanbul’a yerleşmiştir. Babası antrenör olarak bilinmektedir. Ayrıca yazarın anne ve babası uzun yıllar önce ayrılmıştır. Yazarın kendisinden küçük bir de kız kardeşi bulunmaktadır. Ayakkabı numarası 39 en sevdiği renk ise siyah ve pembedir. 

 

Büşra Yılmaz Ne Zaman Doğdu?

Büşra Yılmaz ne zaman doğdu, 22 Haziranda 1994 yılında dünyaya gelen yazar Yengeç burcudur.  

 

Büşra Yılmaz Kaç Yaşında?

Büşra Yılmaz yaş olarak genç bir yazardır. 1994 doğumlu olan yazar günümüzde 28 yaşındadır.

 

Büşra Yılmaz Nereli?

Büşra Yılmaz nereli sorusu sevenleri tarafından merak edilmektedir. Bu sorunun cevabı ise asma yaprağı ile meşhur Tokat ilidir.

 

Büşra Yılmaz Evli mi?

Yazar evli değildir. Paul adında sevgilisi ile birliktedir.

 

Büşra Yılmaz Hangi Okullarda Eğitim Almıştır?

Büşra Yılmaz lise eğitimini memleketi Tokat'ta tamamlamıştır. Tokat Gaziosmanpaşa Lisesi’nden mezun olan yazar, üniversite eğitimini Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümünde tamamlamıştır.

 

Büşra Yılmaz Kariyer Hayatı?

Büşra Yılmaz ilk yazma yeteneğini Wattpad isimli roman, hikâye ve şiir paylaşım sitesinde deneyimlemiştir. Bu platformda paylaşılan hikâyeleri daha sonrasında bir yayınevinin dikkatini çekerek ve derlenerek kitap haline getirilmiştir. Depresyonlu bir ruh halinde iken yazdığını belirttiği kitabı 4N1K kitabı ile geniş kitlelere hitap ederek pek çok kişi tarafından tanınmıştır. Eski haber spikeri Fatih Portakal’ın haber sunumu esnasında adından bahsettiği yazar, için 13-17 yaş kitlesinde okunan ve kitabı oldukça ilgi gören genç yazar olarak ifade edilmiştir. İlk kitabı en çok okunan kitaplar listesine girmiş ve yüz bin satış barajını yayınlandığı ilk hafta geçmiştir. Senaristler tarafından kitapları beğenilerek film ve dizilere uyarlanmıştır. 2016 yılında Avon firmasının düzenlediği ödül töreninde kendisine yılın yazarı ödülü verilmiştir. Bu ödül yazarın kariyerindeki ilk ödülüdür. Fenomen olan yazar gençlik yazarı lakabı da almıştır. Aynı zamanda senaryo da yazmaktadır.  

 

Büşra Yılmaz Kitapları

Büşra Yılmaz Kitapları mizahla birlikte kendi kuşağına yönelik, romantik gençlik romanları yazmaktadır. Yazar yazmak istediği bir diğer türün ise psikolojik dram olduğunu belirtmektedir. Yazarın kitapları her yaştan kesim tarafından ilgiyle takip edilmektedir. Ancak genç kuşak kitaplarına biraz daha fazla ilgi göstermektedir. Yazarın kitabı ve içerikleri şu şekilde sıralanmaktadır.

 
  • 4N1K (2015): 4N1K kitabı yazarı kimdir diye yazarın merak edildiği, keşfedildiği ve tanındığı kitaptır. 4N1K kitap yazarı Büşra Yılmaz bu kitapta sıradan bir kız iken birlikte büyüdüğü çılgın dört erkek arkadaşı sayesinde akranlarından biraz farklı olan bir kızı ve onunla birlikte arkadaşlarının hikâyesini anlatmaktadır.
  • Ölüme Fısıldayan Adam (2016): Ölüme Fısıldayan Adam konusu itibari ile hayattan umudunu kesmiş inancını kaybetmiş adeta yaşayan bir ölü olan yosun ile acı bir geçmişe sahip zeki bir dolandırıcının mafyadan para çalıp kaçarken yosunun kapısını çalması ve kızın ona yardım etmesi ile başlamaktadır. İki karakterin hikâyesi fırtınalı bir aşka dönüşmektedir. Ölüme fısıldayan adam kaç seri olarak yayınlanmıştır. Yazarın kitabı serinin devamı niteliğinde olan Ölüme Fısıldayan Adam Kibrit Çöpü Mezarlığı adıyla iki kitap halinde yayınlanmış ve satılmaktadır.
  • 4N1K 2 On İkiden Sonra (2017): 5 Kişilik bir arkadaş grubunun maceraları anlatan kitapta birbirinden farklı beş karakter bulunmaktadır. Hayatının aşkını arayan ve bunun için gizemli bir sanal karakter yaratan Sinan. Kıskançlık, sinir ve öfke problemleri ile uğraşan Gökan. Aşk için yapılacaklar listesi hazırlayan Yaprak. Çeteyi bir arada tutmaya çalışan Ali. Ortalığı karıştırmakta maharetli Oğuz. Ayrıca Yaprağın geçmişten gelen ve çözülmeyi bekleyen gizemi. Sürükleyici hikâyesi ile ilgi gören bir kitap.
  • Ölüme Fısıldayan Adam 2 Kibrit Çöpü Mezarlığı (2019): Kibrit Çöpü Mezarlığı yazarı Büşra Yılmaz bu hikâyede, serinin ilk kitabında sevdiğini kaybeden ancak cesedini bulamayan yosun karakterinin sevdiğini aramaya koyulma hikâyesini anlatmaktadır. Bu hikâyede karakter geçmişine dair her şeyin yalan olduğunu, yalan bildiği her şeyinde aslında eksik olduğunu öğrenecektir. 
  • Sonsuzluğun Ötesinde - Büşra Yılmaz- Şevval Sarı (2019): Hayatı yalnızca Dünya boyutuyla sınırlı olan genç bir kızın sonsuzlukla mücadelesi anlatılmaktadır.  Büşra Yılmaz’a bu kitabın yazımında Şevval Sarı eşlik etmektedir. 
  • Aşkın De Hali (2022): Aşkın De Hali Büşra Yılmaz’ın romantik kitap seven okuyucularına bir armağanıdır. Kitap romantizm vadetmektedir. Kitapta altı ana karakter vardır ve bunların hikâyesi anlatılmaktadır. Kitabın ana karakteri Mert ve Defnedir. Kitap kapağının pazıl şeklinde ilginç bir tasarımı vardır. Kapaktaki eksik pazıl parçası kitapla birlikte okuyuculara verilmektedir. Kitapta konu nerde geçiyor ise o bölüme hitaben ve o bölümü anlatan bölüm başı resmi bulunmaktadır. Bu resimler kitapta aslında aşkın bir yer ‘DE’ arandığını anlatmaktadır. Okurlarını mutlu eden bir o kadar da şaşırtan bir kitaptır. Gereksiz betimlemelerden uzak ve okuyucu sıkmayan bir kitaptır.
 

Büşra Yılmaz İlk Kitabı

Yazarın ilk kitabı 2015 yılında yayınlanan 4N1K kitabıdır.

 

Büşra Yılmaz Son Kitabı

Yazarın son yayınlanan kitabı ise 2022 Mart ayında okuyucular ile buluşan Aşkın De Hali Kitabıdır.

 

Büşra Yılmaz Kaç Kitabı Vardır?

Yazar Büşra Yılmaz'ın kendi kaleme aldığı beş kitabı bulunmaktadır. Birlikte yazılan ise bir seri bulunmaktadır.

 

Büşra Yılmaz Kitapları Okuma Sırası

Büşra Yılmaz kitapları yayınlanma tarihine göre şu şekilde sıralanmaktadır. Okuyucular yazarın sevdiği beğendiği kitaplarını kendi sıralamaları ile de okuyabilirler.

  • 4N1K (2015) 
  • Ölüme Fısıldayan Adam (2016)
  • 4N1K 2 On İkiden Sonra (2017)
  • Ölüme Fısıldayan Adam 2 Kibrit Çöpü Mezarlığı (2019)
  • Aşkın De Hali (2022)
 

Büşra Yılmaz Senaryosunu Yazdığı Diziler

4N1K İlk Aşk Büşra Yılmaz imzası taşıyan dizi olarak öne çıkmaktadır. Yazarın senaryosunu yazdığı diziler şu şekilde sıralanmaktadır.

 
  • 4N1K (TV Dizisi - 2017)
  • 4N1K 2 (TV Dizisi - 2018)
  • 4N1K Yeni Başlangıçlar (Fox Play – 2018-2019)
  • Külahta Erimiş Dolunay (Puhu TV - 2019)
 

Büşra Yılmaz Rol Aldığı Diziler

Büşra Yılmaz’ın rol aldığı diziler şu şekilde sıralanmaktadır.

  • Aşk Ve Gurur-Tuğba Karakteri (2015)
  • No:309 (TV Dizisi-2016)
  • Şahin Tepesi (TV Dizisi-2018)
  • Zengin Ve Yoksul (TV Dizisi-2019)
  • Vuslat (TV Dizisi-2019-2020)
  • Evlilik Hakkında Her Şey- Zeynep karakteri (TV Dizisi-2021-2022) 

 
Etiketler: Büşra Yılmaz Hayatı, Büşra Yılmaz Nereli?, Büşra Yılmaz Kitapları, Büşra Yılmaz Son Kitabı
Aralık 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı