Beyza Alkoç Kimdir?

beyza-alkoc

Beyza Alkoç Kimdir?

Beyza Alkoç kimdir sorusunun cevabı, Beyza Alkoç çağdaş Türk yazarlarındandır.

 

Beyza Alkoç Hayatı

Beyza Alkoç hayatı ve Beyza Alkoç hakkında bilgi edinmek isteyen okurlar için Beyza Alkoç biyografisi bir kaynak olabilmektedir. Beyza Alkoç 15 Şubat 1996 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan beri farklı türde eserler vermeye başlamıştır. Edebiyata ve kurgu oluşturmaya daha okuma yazma bilmediği dönemden beri ilgi duymaya başlamıştır. İlkokul, ortaokul ve lise dönemi boyunca kendisini hep yazma deneyimleri ile geliştirmeye çalışmıştır. Beyza Alkoç ülkede düzenlenen bir çok hikaye yarışmasında ödüller almıştır.

 

Beyza Alkoç Nerelidir?

Beyza Alkoç nereli sorusunun cevabı İstanbulludur.

 

Beyza Alkoç Kaç Yaşındadır?

Beyza Alkoç kaç yaşında sorusunun cevabı 1996 doğumlu olan Beyza Alkoç şu an 26 yaşındadır. 

 

Beyza Alkoç Evli midir?

Beyza Alkoç evli midir sorusunun cevabı, Hakan Aydın ile evlidir. 

 

Beyza Alkoç Hangi Alanda Eğitim Almıştır?

Beyza Alkoç Mütercim Tercümanlık bölümünde ve yan bir dal olarak sosyoloji bölümünde eğitim görmeye devam etmektedir.

 

Beyza Alkoç Nerede Yaşamaktadır?

Beyza Alkoç nerede yaşıyor sorusunun cevabı İstanbul’da yaşamaktadır.  

 

Beyza Alkoç Hangi Türde Kitaplar Yazmaktadır?

Beyza Alkoç kitapları hangi türde yazılmaktadır sorusunun cevabı çeşitli ve çok sayıda türü içermektedir. Daha çok modern edebiyat türünde olan Beyza Alkoç romanları macera, bilim kurgu, gerilim, korku ve aşk temalı eserlerdir. Beyza Alkoç tüm kitaplarını seri olarak yayınlamaktadır. Kitaplarında tüm karakterlerin hikayesi yer almakta ve bu karakterlerin tahlillerine yer vermektedir. Kitapları modern edebiyatın özelliği olarak süslü anlatımdan uzak, sade ve rahat okunacak türdendir.

 

Beyza Alkoç Kitapları Nelerdir?

Beyza Alkoç kaç kitabı var ve kitapları nelerdir diye merak eden okurlar için Beyza Alkoç kitapları sırasıyla şunlardır:

·   Sınır: Bu kitap İndigo Yayınlarından 2018 yılında çıkmış, 400 sayfalık bir kitaptır. Kitabın kahramanları Bora ve Nehir olup, kitapta karakterlerin hayatı konu edilmektedir. Nehir küçükken geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştur. Nehir’in babasının işleri nedeniyle, Bora’yla hayatları zoraki bir şekilde kesişir.

 

·   Sınırsız: Bu kitap İndigo Yayınlarından 2018 yılında çıkmış, 336 sayfalık bir kitaptır. Kitabın kahramanları Cihan ve Deniz’dir. Yanı sıra Sınır kitabında yer alan Nehir ve Bora karakterleri de bu kitapta yer almaktadır. Çünkü Sınır ve Sınırsız kitapları bir seriyi oluşturmaktadır. Bora’nın babası Cihan’ın babasının kardeşidir. Hikayenin başında Cihan’ın babası oğlunun kimsesiz ve kanser hastası olan Deniz ile evlenmesini ister ve hikaye devam eder.

 

·   3391 Kilometre: Bu kitap İndigo Yayınlarından 2018 yılında çıkmış, 472 sayfalık bir kitaptır. Kitabın isminin çıkış noktası iki sevgili arasındaki fiziksel mesafeden kaynaklanmaktadır. Romantik bir ilişki içerisinde bulunan bir çiftin arasında 3391 km mesafe bulunmaktadır. Yani kitap uzak mesafe ilişkisini ele almaktadır. Modern zamanların aşk hikayesini hayal bir ürünü bir dünya yaratarak anlatsa da okuyucuya bu insanların gerçekte var olduğunu hissettiren oldukça gerçekçi ve etkileyici bir eserdir.

 

·   Asansör: Bu kitap ilk olarak 2017 yılında basılmıştır. 384 sayfadan oluşmaktadır. Beyza Alkoç bu kitabı 15 yaşındayken kaleme almıştır. Bu kitap ilk olarak çevrimiçi olarak yayınlanmıştır. Burada Nefes, Enes, Murat ve Ceyda adında karakterler yer almaktadır. Yeni evlenen bu iki genç çift balayı için aynı otelde rezervasyon yaptırıyor ve kadın olan eşlerden biri ile erkek olan diğer eşlerden biri aynı asansörde mahsur kalıyor. Hikaye böyle başlayıp, farklı şekilde gelişmelere yol açıyor. “Hayran kurgu “ adında bir teknikle yazılan bu eser bir film senaryosu gibi yazılmıştır. Bu anlamda oldukça dikkat çekici bir özelliğe sahiptir.

 

·   Karantina: Mahşerin Dört Atlısının Hikayesi: Bu kitabın ilk baskısı 2018 yılında İndigo Yayıncılık tarafından basılmıştır. İşlenen gizli bir cinayetle başlanan bu romanda gerilim, aksiyon, aşk ve hayal gibi temalar öne çıkmaktadır. Bu cinayete tanık olan iki kişi ve olaylara daha sonradan dahil olan diğer iki kişi ile birlikte cinayeti ortadan kaldırma girişimleri yapılır. Bu ortaklık üzerinden bir araya bu dörtlü ‘mahşerin dört atlısı’ ismiyle birbirleriyle bağ kurarlar ve güzel bir dostluk geliştirirler.

 

·   Karantina: Mahşerin Dört Atlısı Dördüncü Perde: Bu kitabın macera türünde bir eser olduğu söylenebilir. 2019 yılında İndigo Yayıncılık tarafından basılmıştır. Romanın kahramanları Mert, Onur, Burak ve Zeynep’tir. Z kuşağı çocuk ve ergenlerin dünyasını anlatan bu kitap bu kuşağın dilini ve dünyasını anlamak açısından ebeveynlerin ve yetişkinlerin oldukça işine yarayacak bir eserdir.

 

·   Sıfır Kilometre: Yine bir gençlik romanı olan bu eser 2019 yılında yine İndigo Yayıncılık tarafından basılmıştır. 360 sayfadan oluşmaktadır. Ege ve İzmir kitabın ana karakterlerini oluşturmaktadır. Bu iki genç sanal platformda tanışıp, birbirine aşık oluyor. Fakat çoğu ebeveyn ve yetişkin tarafından kabul görmeyen bu sanal uygulamalardan tanışmaları onların karşısına ne tür engeller çıkaracaktır? Kitap tam olarak bu iki gencin karşılaştığı bu zorlukları oldukça duygu yüklü bir biçimde okuyucuya aktarmaya çalışmıştır.

 

·   Kar Küresi: 384 sayfalık bu kitap 2020 yılında basılmıştır. Eylül ve Mert’in maceralarını anlatmaktadır. Aşk temalı bir eser olmasının yanında bir ilaç firmasından ve bu firmanın ilaçlarını insanlar üzerinde denemesinden, yan etki durumunda denekleri ölüme terk etmesinden bahsetmektedir. Kitap Eylül adındaki karakterin rahatsızlığı nedeniyle ailesi tarafından psikoloğa götürülmesi ile başlıyor. Özellikle gençlerin ilgisini oldukça çekecek bu kitap sade ve akıcı bir dille kaleme alınmıştır.

 

·   No. 26: Toplam 480 sayfadan oluşan bu kitap İndigo Yayıncılık tarafından basılmıştır. Kitabın kahramanı olan Mine’nin hayatına getirdiği düzen ve mücadeleci ruhu anlatılmaktadır. Kitap Mine’nin Efe adında bir müzisyeni internette araştırmasıyla başlıyor.

 

Beyza Alkoç İlk Kitabının Adı Nedir?

Beyza Alkoç ilk kitabını 18 yaşında yazmaya başlamıştır. Beyza Alkoç tüm kitaplarını daha önce çevrimiçi olarak yayınlarken 18 yaşına geldiğinde eserlerini okuyucuya fiziksel baskıda sunmuş ve  sonrasında büyük ilgi görmeye başlamıştır. İlk kitabı “Sınır” adlı kitabıdır.

 

Beyza Alkoç Son Kitabının Adı Nedir?

Beyza Alkoç son kitabı 2021 yılında yayınlanan No. 26 kitabıdır. Bundan sonra henüz başka bir eseri yayınlanmadığı için bu kitabı Beyza Alkoç yeni kitabı olarak değerlendirilmektedir.

 

Beyza Alkoç'un Kitabı "Karantina" Kaç Yaş İçin Uygundur?

Beyza Alkoç aynı zamanda çok bilinen karantina yazarıdır. Karantina serisi tıbbi gerilim türünde eserlerden oluşmaktadır. Karantina kaç yaş için uygundur diye merak edenler için bu eser Z gençlik kuşağına hitap eden bir kitap olduğu için yalnızca gençler için uygun, çocuklar için uygun olmamaktadır. 

 

 


 
Etiketler: Beyza Alkoç, Beyza Alkoç kitapları, Beyza Alkoç eserleri
Kasım 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı