Barış İnce Kimdir?

baris-ince

Barış İnce, 1982 yılında İzmir’de dünyaya gelmiş yazar ve senaristtir. Eğitimini İktisat ve Siyaset Bilimi üzerine alan yazar, gazetecilik alanında layık görüldüğü ödüller ile işini iyi yaptığını kanıtlamaktadır. BirGün gazetesinde editörlük yazarken yılın gazetecisi seçilmiştir. Edebiyat alanında ise yazmış olduğu öyküler, romanlar ve hikayeler bulunmaktadır. 2016 yılında evlenmiştir. Aynı zamanda bir çocuğa sahiptir. Yazarın  kaleme almış olduğu 4 roman, 1 hikaye ve 1 çocuk kitabı bulunmaktadır. Barış İnce yazıları incelendiğinde farklı yaş kesimlerine hitap ettiği görülmektedir.

 

 

Barış İnce Hayatı

Barış İnce, 17 Ağustos 1982 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Eğitimin ilk kademesi olan ilköğrenimi İzmir Mustafa Reşit Paşa İlköğretim Okulu’nda tamamlamıştır. Ortaöğrenimini ise İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. Barış İnce, yükseköğretimi için önce İstanbul Üniversitesi’nde İngilizce İktisat bölümünden mezun olmuştur. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde yüksek lisans yaparak lisansüstü eğitimi de tamamlamıştır. 

Eğitim hayatının ardından iş hayatına ise uluslararası ekonomi dergisi olan BusinessWeek dergisinde muhabir olarak atılmıştır. 2007 yılında ise BirGün gazetesinde editör olarak iş başı yapmıştır. Editörü olduğu gazetede haber müdürlüğü, yazı işleri müdürlüğü görevlerini de yerine getirmiştir. 2013 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından, 2014 yılında ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Yılın Başarılı Gazetecisi Ödülü’ne layık görülmüştür. Çıkarmış oldu Yedi Yetmiş çocuk edebiyat dergisinin yanında tiyatro alanında ise Neye Göre isimli oyunu bulunmaktadır. Dergi ve gazetelerde halen makale, öykü ve denemeleri yayınlanmaya devam etmektedir. Yazar ilk romanı olan Çelişki’yi ise 2017 yılında okuyucuları ile buluşturmuştur.

 

 

Barış İnce Kaç Yaşında 

Barış İnce kimdir sorusuna cevap arayan okuyucular ilk olarak yazarın yazarın yaşının kaç olduğunu öğrenmek istemektedir. Yazar 17 Ağustos 1982 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. 2023 yılı itibari ile 41 yaşına adım atmıştır.

 

 

Barış İnce Nereli?

Barış ince nereli sorusu yazar hakkında merak edilen sorulardan birisidir. Yazar aslen İzmirli olmakla birlikte eğitim hayatının ilk ve ortaöğretimini de doğmuş olduğu İzmir’de tamamlamıştır. 

 

 

Barış İnce Evli mi?

Barış İnce hakkında en çok merak edilen bilgilerden birisi de yazarın evli olup olmadığıdır. Yazar, 2016 yılında Sevil Gemici ile hayatını birleştirmiştir. Yazarın evliliği halen devam etmekte olup bir çocuk sahibidir.

 

 

Barış İnce Babası Kimdir?

Barış İnce nereli diye sorular olduğu için yazarın babası da merak edilen konular arasında yer almaktadır. Yazar özel hayatını çok paylaşmadığı ve haberler çok sık yer almadığı için babasının kim veya babasının hayatta olup olmadığı hakkında yorum yapmak doğru olmayacaktır.

 

 

Barış İnce Hangi Türde Eserler Yazar?

Barış İnce yazıları söz konusu olduğunda hem çocuklar için hem de yetişkinler için yazmış olduğu eserler bulunmaktadır. Roman, hikaye, öykü, makale alanlarında yazarlık yapan Barış İnce’nin bu alanlarda yazmış olduğu eserleri kitap severlerin beğenisine sunulmuştur. Yazmış olduğu bazı kitaplarla ile çocuklara hitap ederken bazı kitaplarında da yetişkinleri, gençleri düşündüren, merak ettiren bir kaleme sahiptir. Yazarın kitaplarının yanı sıra Yedi Yetmiş adında çıkardığı çocuk edebiyat dergisi ve Neye Göre ismin vermiş olduğu tiyatro oyunu da bulunmaktadır. 

 

 

Barış İnce Kitapları

Romanları ile tanınan Barış İnce, eserlerinde işlemiş olduğu tema ile ön plana çıkmaktadır. Eserlerindeki amaç bireysel ve toplumsal olanı buluşturmaktadır. Bu amaç ile pek çok roman kaleme almıştır. Yazarın 2023 yılı itibari ile kitap piyasasında kaleme almış olduğu 4 roman, 1 hikaye, 1 çocuk kitabı  bulunmaktadır. Bu kitaplar ise şunlardır;

  • Çelişki (Roman)
  • Sarsıntı (Roman)
  • Umutlu Öyküler (Hikaye, Derleme)
  • Köksüzler (Roman)
  • Kıyıdaki Çocuklar (Çocuk Kitabı)

Barış İnce kitapları incelendiğinde;

Çelişki: Yazarın ilk romanı olan Çelişki 2017 yılında okuyuculara sunulmuştur. Bu romanda yazar, toplum ve birey yönünde yapmış olduğu tahliler ile ön plana çıkmıştır. Romanda siyasi noktalara da değilmiştir. Doksanlı yılların sonlarında yaşayan bir delikanlının toplumla hesaplaşma çabasını anlatmaktadır. Kitapta zaman olarak ele alınan doksanlı yılları cesurca anlatan Barış İnce bu kitabıyla kaleminin korkusuz olduğunu okuyuculara göstermiştir. 

Sarsıntı: Barış İnce, ilk romanından sonra yayınlamış olduğu bu kitap ile adından da anlaşılacağı üzere okuyucuları oldukça sarsmıştır. Kitapta isimsiz bir adada esrarengiz cinayetlerin olduğu, adada yaşayan insanları korkutan mafyalaşmış dini bir grup, bir masanın etrafında toplanmış üç arkadaşın hesaplaşmaları ve tüm gizemlerin ışığı olan bir günlük yer almaktadır. Oldukça merak uyandıran ve gizem içeren bu romanla Barış İnce, okuyuculara soluksuz okuma alışkanlığı kazandırmıştır. 

Umutlu Öyküler: 2021 yayınlanmış olan bu kitap Barış İnce’nin derlediği bir öykü kitabıdır. Bu kitapta Şükrü Erbaş, Ercan Kesal, Barış İnce, Ahmet Büke, Özgür Çırak gibi edebiyat hayatında yer alan yazarların umutlu öyküleri ve yazılarının yer aldığı görülmektedir. Aynı zamanda İzmir Yazı Atölyesi’nde Barış İnce eğitmenliğinde üç aylık çalışmalarını tamamlamış katılımcıların da yazıları bulunmaktadır. 

Köksüzler: Yazarın bu eseri 2022 yılında okuyuculara sunulmuştur. Kitapta define arayışında olan üç kardeş; Sinan, Vedat ve Hakan’ ın ana kahramanları olduğu olaylar anlatılmaktadır. Geçmişlerindeki izleri, hayallerini, tehlikeli yollardaki arayışları devam ederken karşılarına çıkan bir kadınla yolları kesişir ve hayat onlar için bambaşka olmaktadır. Yazarın yazmış olduğu bu eser merak uyandıran bir yapıya sahiptir. Yayınlandığı dönemde oldukça ses getiren romanlardan birisi arasında yer almıştır. 

Kıyıdaki Çocuklar: Genellikle romanları ile okuyucular tarafından tanınan Barış İnce, kaleme almış  olduğu Kıyıdaki Çocuklar ile ilk kez çocuklar ve gençlere yönelik bir eseri okuyucuların beğenisine sunulmuştur. Kitap üç çocuğun , bir kıyıyı kendilerine yer edinmesi ile başlamakta olup kitapta bu kıyıya yeni gelenler ile yaşadıkları hikayeler, olaylar anlatılmaktadır. Kitabın kahramanlarının eğlenceli keşif yolculuğuna okuyucular da eşlik etmektir.

 

 

 

Barış İnce Kaç Kitabı Vardır?

Barış İnce kitapları denildiğinde yazarın bugüne kadar kaleme almış olduğu 6 adet kitabı mevcut bulunmaktadır. Bu kitaplara arasında çocuklara ve gençlere yönelik kitaplarda olduğu kadar yetişkinlere yönelik kitapları da bulunmaktadır. Yazarın yayınlamış olduğu kitapların 4 tanesi roman, 1 tanesi hikaye, 1 tanesi ise çocuk kitabıdır. Yazar çocukları öykülerle farklı yolculuklara çıkarırken, gençlerin ve yetişkinlerin merak duygusunu harekete geçirerek soluksuz okuma alışkanlığını kazandırmaktadır. 

 

 

Barış İnce Hangi Ödülü Almıştır?

Barış İnce yazıları ile ön plana çıkan yazarlardan birisidir. Gazetede çalıştığı sıralarda 2013 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından, 2014 yılında ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Yılın Başarılı Gazetecisi Ödülü’ne layık görülmüştür. 2019 yılında ise Sarsıntı romanı ile Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü’nü almaya layık görülmüştür. 

 

 

Barış İnce Hangi Gazetede Yazıyor?

Barış İnce, muharbirlik ile başladığı iş hayatına gazete editörü olarak devam etmiştir. 2007 yılında editör olarak işe başladığı BirGün Gazetesinde halen yazılarını yayınlamaktadır. 

Etiketler: Barış İnce hayatı, Barış İnce kitapları
Mart 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı