Aslı Arslan Kimdir?

asli-arslan

Aslı Arslan son zamanların popüler genç yazarlarından biri olarak bilinmektedir. 1995 yılında Mersinde dünyaya gelen Aslı Arslan wattpad yazarı olarak okurlarının karşısına çıkmıştır. Küçük yaşlarında başlayan yazarlık deneyimleri genç yaşlarında okuyucuları ile buluşturulmuştur. Bu kapsamda özellikle gençler tarafından ilgi gören, Aslı Arslan kimdir sorusu sıkça aratılmaktadır. Hikâyeleri ile beğeni kazanan Aslı Arslan yazar olarak geniş okuyucu kitlesine ulaşmış kitapları ile çok satanlar listesinde yerini almıştır. 

 

Aslı Arslan Kaç Yaşındadır?

Türk Edebiyatının genç yazarlarından biri olan Aslı Aslan, 15 Ocak 1995 yılında dünyaya gelmiştir. Genç olmasından dolayı Aslı Arslan kaç yaşında sorusu merak edilmektedir. Yazar 2023 yılı itibari ile 28 yaşındadır.

 

Aslı Aslan Doğum Tarihi Nedir?

Yazar 15 Ocak 1995 doğumludur. 

 

Aslı Arslan Nereli?

Türk Edebiyatına son dönemlerde yazmış olduğu kitaplar ile giriş yapan genç yazarlardan biri de roman yazarı Aslı Arslan’dır. Yaşının genç olmasından dolayı genç kuşak tarafından ilgi ile takip edilmektedir. Gerek yazmış olduğu romanlar gerekse Aslı Arslan hayatı arama motorlarında sıkça araştırılmaktadır. Bu kapsamda merak edilen bir konuda yazarın nereli olduğudur. Edebiyatçı, roman yazarı Aslı Arslan’ın memleketi Mersin’dir.

 

Aslı Arslan Evli mi?

Aslı Arslan biyografi yazılarında yer alan sorulardan biri de yazarın medeni halidir. Genç popüler yazarlardan biri olan Aslı Arslan bekârdır.

 

Aslı Arslan Hangi Bölüm Mezunudur?

Aslı Arslan Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden mezun olmuştur. 

 

Aslı Arslan Mesleği Nedir?

Günümüz yazarları arasında genç kuşağa hitap eden yazıları ile ilgi odağı haline gelmiş Aslı Arslan’ın mesleği yazarlıktır. Yazmış olduğu hikâyeleri ile Aslı Arslan Wattpad’te kendini tanıtma fırsatı bulmuştur. Genç yaşına rağmen yazmış olduğu romanları ile çok satan kitaplar listesinde uzun süre kalmayı başarmıştır. Aynı zamanda çeşitli sosyal medya platformlarında binlerce takipçiye ulaşarak, hayranları ile etkileşim halindedir. 

 

Aslı Arslan Hangi Şehirde Yaşamaktadır?

Aslı Arslan şimdi nerede sorusu okurları tarafından merak edilen bir başka sorudur. Yazar eğitimi için geldiği Eskişehir ilinde ikamet etmektedir.

 

Aslı Arslan Kaç Kitabı Vardır?

Yazarın yayınlanan 5 kitabı bulunmaktadır. Aslı Arslan yayınlanan ilk kitabı Emare –Sarmaşık kitabı ile adından söz ettirmiştir. Bu kitap 2019 yılında yayınlanmıştır. Emare Aslı Arslan isminin ilk duyulduğu kitap olarak öne çıkmaktadır. Yazarın seri halinde yayınlanan kitabı olan Emare isimli eserin ikinci kitabı olan Emare-Pusula yine 2019 yılında okuyucusu ile buluşmuştur. 

 

Aslı Arslan İlk Kitabı Nedir?

Aslı Arslan kitapları genç kuşak yazarlar arasında ilgi gören kitaplar olarak öne çıkmaktadır. Yazarın 2019 yılında yayınlanan ilk eseri Emare-Sarmaşık kitabıdır. Seri şeklinde yayınlanan kitabın ilk romanıdır. Aslı Arslan yazar olarak kendisinden ilk kez olarak Wattpad isimli hikâye roman paylaşım platformunda söz ettirmiştir. Bu platformda paylaştığı hikâyeler sonrası 2019 yılında ilk romanı olan Emare-Sarmaşık kitabını yayınlamıştır. 

Aslı Arslan imzalı bu kitapta Minel ve Korel karakterleri bulunmaktadır. Minel karakteri geçmişin hatırlamamaktadır. Korel karakteri de Minel karakteri gibi psikolojik sorunlar yaşamaktadır. Klinikten yaşadıkları sorunlar için destek alırken iki karakter tanışmaktadır. Hikâye okuyucuyu gerçekle hayal arasında bırakarak yaşananların gerçek mi yoksa hayalden ibaret mi düşüncesinde bırakmakta ve merak uyandırmaktadır. Bazı sırların ortaya çıktığı kitap yine okuyucuda merak uyandıran bir sırla noktalanmaktadır.

 

Aslı Arslan Son Kitabı Nedir?

Aslı Arslan yeni kitap olarak Emare serisinin devamı niteliğinde olan Maske kitabını yayınlamıştır. 2022 yılında yayınlanan bu kitap serinin devamı niteliğindedir. Korel ve Minel karakterlerinin psikolojik sorunları keşfedilmeyi bekleyen sırlarla birlikte romanda anlatılmaktadır. Korel karakterinin ortadan kaybolması ile Minel karakteri bunalıma girmekte ve kafasında soru işaretlerine cevaplar aramaktadır. Korel karakterinin tekrar dönüşü ile sırlar birer birer ortaya çıkmaktadır. Romanda Korel’in dönüşü aslında büyük kıyametleri de beraberinde getirmektedir. Aklın sınırlarını zorlayan gerçekler ve olaylar, adeta cehennem azabına dönüşen yüzleşmeler okuyucuyu bu romanda beklemektedir.

 

Aslı Arslan Kitapları

Aslı Arslan yazar olarak son yıllarda okurları ile buluşmuştur. Küçük yaşlarda başlayan yazma deneyimlerini Wattpad ’de yayınlayarak tanınma fırsatı bulmuştur. Wattpad, makale, hikâye ve çeşitli şiirlerin paylaşıldığı okur ve yazar topluluğudur. Çeşitli alanlarda yazılar yazan yazarların yazılarını paylaşma imkanı bulduğu bu site pek çok yazarın popüler olmasını sağlamıştır. Aslı Arslan Wattpad sonrasında ise kaleme aldığı kitapları oldukça geniş okuyucu kitlesine ulaşmıştır. Aslı Arslan kitapları şu şekildedir:

  • Emare-Sarmaşık (2019):  Aslı Arslan’ın ilk kitabı olan Emare- Sarmaşık kitabında kişisel sorunlar ile psikolojik düşünceler anlatılmıştır. Etkileyici betimlemelerle olayı anlatan yazarın popüler olmasında oldukça etkili olan bir kitaptır.
  • Emare-Pusula (2019):  Emare serisinin ikinci kitabıdır. Yazar bu hikâyesinde yine psikolojik sorunlardan bahsetmekte ve karakterlerin psikolojik sorunlarını anlatmaktadır. Farklı zamanlarda yaşanan psikolojik sorunlar anekdotlar şeklinde okuyucuya sunulmaktadır. Okuyucular tarafından sürükleyici ve heyecanlı bir roman olarak tanımlanmakla birlikte kitap 447 sayfadan oluşmaktadır.  
  • Emare-Maske (2022): Serinin 3. Kitabı olarak yayınlanmıştır.  Kitap serisinde sırların ortaya çıktığı yüzleşmelerin yapıldığı kitap olarak tanımlamak mümkündür. Anlatımı açık ve akıcı bir kitap olarak nitelendirilmektedir. Farklı duyguları bir arada sunan yazar okurlarını gizem ve kasvetli bir duygu durumu içine sürüklemektedir.
  • Sokak Nöbetçileri (2021): Kitap Önder isimli karakterin yetimhaneden evlat edindiği birbirinden farklı karakterde altı çocuğun hayatını ve yaşanmışlıklarını anlatmaktadır. Tramvaylar üzerine kurulmuş hayatlarda çocukluklarını yaşayamamış bu çocukların sokak nöbetçisi olarak yaşadıkları kaleme alınmıştır. 
  • Sokak Nöbetçileri 2 (2021): Helin adlı ana karakterin yaşadıkları ve psikolojisi anlatılmaktadır. Ana karakter kitapta ajan olarak yer almaktadır. Ana karakterin yaşadıkları olaylar ilginç ve fantastik şekilde anlatılmaktadır.  
 

Aslı Arslan’dan Alıntılar

Son yıllarda yazmış olduğu Emare seri ve Sokak nöbetçileri adlı romanları ile adını duyuran genç yazarın çeşitli platformlarda yer alan alıntıları özlü söz olarak kullanılmaktadır. Özellikle genç okurlara hitap eden yazar, romanlarında oluşturduğu kurgu ile de geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştır. Teknolojinin yeniliklerini iyi bir şekilde kullanan ve kendini tanıtma olanağı bulan Aslı Arslan yazar olarak beğenilen romanları okurlarına sunmuştur. Gerek romanlarında gerekse çeşitli internet sitelerinde yazdığı yazılardan derlenen alıntılarından bazıları şu şekilde sıralanabilir: 

  • Gerçek adalet kalbinin sesinden ibarettir.
  • Ve lütfen kendini en çok kendine ada. Bir başkasına değil.
  • Gözlerimiz en kıdemli şahidimiz, en yüce sırdaşımız, en sessiz çığlığımızdır.
  • Çocuklar, geleceğin anne ve babaları. Doğru yetiştiremezsek bizim en büyük günahımız.
  • İyi insanlar kötü insanlara en büyük cezaydı.
  • Güvenmediğin birisini kendinden uzak tutman en büyük aptallıktır.
  • Birisi ölür, ardından başkaları da ölür, yaşamaya devam eden sadece zamandır.
  • Bazı ilkler son kez yaşanırdı ve bazı sonlar ilkler kadar acıtmazdı.
  • Seni şimdi sevmedim. Seni hep sevdim.
  • İnsan mutsuz olduğu yerde durmamalı. Ya her yerde mutsuzsa!
  • Bir insanı yangınların içinden çıkarabilirsiniz ama kendi içinde yarattığı yangınından hiçbir zaman kurtaramazsınız.
  • İnsanın çocukluğu bazen yaradır bazen de yanıktır.
  • Ne olacak bu senin durmadan titreyen ellerin, dizlerin ve sesin? Ne olacak bu senin karşında defalarca aklımı kaybedişim.
Etiketler: Aslı Arslan Kimdir?, Aslı Arslan Hayatı, Aslı Arslan Kaç yaşında?, Aslı Arslan Kitapları
Şubat 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı