Anthony Robbins Kimdir?

anthony-robbins

 

Kişisel gelişim dünyasının tanınan ismi için“Anthony Robbins kimdir?” sorusuna verilecek yanıt Amerikalı motivasyon konuşmacısı, yaşam koçu, yazar ve hayırsever bilgilerini içermektedir. Ünlü olarak Tony Robbins ismiyle bilinen Anthony Robbins, kariyer basamaklarını “Sınırsız Güç” ve “İçindeki Devi Uyandır” kitapları ile çıktığı ve Anthony Robbins kitapları dünyanın 4 bir yanından okuyucular ile buluştuğu vurgulanmaktadır. Otoritelerce dünyanın en ünlü motivasyon konuşmacısı olan Tony Robbins’ın 1987 yılında ilk baskısı yapılan “Sınırsız Güç” ve 1993 yılı çıkışlı “İçindeki Devi Uyandır” kitapları tüm ülkelerde halen ilgi görmeye devam etmektedir. 

 

Anthony Robbins Hayatı

Anthony Robbins hayat hikayesi ve Anthony Robbins biyografi incelendiğinde 29 Şubat 1960’ta Kuzey Hollywood, Kaliforniya’da Anthony J. Mavoric olarak doğduğu ve Hırvat kökenli olduğu görülmektedir.  Çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olarak dünyaya gelen Robbins’in anne ve babası o henüz 7 yaşındayken boşanmıştır. Daha sonra annesinin evlendiği kişinin soyadını alan Robbins, öğrenim hayatına çeşitli okullarda sürdürmüştür. Yetişkin olana kadar Kaliforniya’da yaşayan motivasyon konuşmacısı, Glendora Lisesi bitirmiş ve üniversite eğitimi almamıştır. Lisesinde son sınıfta öğrenci başkanlığı yapmış ve kardeşlerine destek amaçlı tamirci olarak çalışma hayatına başladığı belirtilmektedir.

Robbins’in öncesinde ufak bir dairede bulaşıklarını küvette yıkayarak ve gelecekten beklentisi olmayan bir kişi olarak nitelendirilmektedir. Anthony Robbins hayatı 17 yaşında motivasyon konuşmacısı ve yazar Jim Rohn ile kesişmesi sayesinde değiştiği ve yazarın seminer tanıtımlarına başladıktan sonra ondan dersler aldığı vurgulanmaktadır. Bu noktadan sonra kendi yolunu çizmeye başlayan Anthony Robbins, kendi kariyer akademisini kurduğu da söylenmektedir. 1987 yılında “Sınırsız Güç” kitabı ile kitlelere ulaşmaya başladığı ve daha sonra piyasaya sürülen “İçindeki Devi Uyandır” kitabı sayesinde de sınırlarını aştığı birçok kaynakta yer almaktadır. 

Birçok uzman tarafından performans koçu olarak görülen Robbins sağlık ve enerji, korkuların üstesinden gelme, ikna edici iletişim ve kişisel ilişkileri geliştirme konularını hep gündeminde tutmaktadır. Kitaplarında okuyucularına kişisel gelişim tekniklerini sağlamaya çalışırken kendi tekniği olan “Nöro-İlişkisel Koşullandırma”yı ön plana çıkardığı bilgisi verilmektedir. Kişisel yaşamında da Anthony Robbins 1982 yılında Becky Jenkins ile evlendiği ve bu evliliğinden 3 çocuk sahibi olduğu, 9 yıl sonra ise bu evliliğinin bittiği söylenmektedir. Robbins’in ikinci evliliğini Sage Robbins ile yaptığı ve evliliklerinin devam ettiği de eklenmektedir. 

 

Anthony Robbins Doğum Tarihi

Anthony Robbins doğum tarihi kaynaklarda 29 Şubat 1960 olarak belirtilmektedir. 

 

Anthony Robbins Kaç Yaşında?

1960 yılında doğmuş olan yaşam koçu için “Anthony Robbins kaç yaşında? sorusuna 62 yaşındadır cevabı verilmektedir. 

 

Anthony Robbins Evli mi?

Anthony Robbins 2001 yılında 1972 yılı doğumlu Sage Robbins ile evlenmiştir. Ünlü yazarın ikinci evliliği günümüzde de sürmektedir. 

 

Anthony Robbins Nereli?

Amerikalı olduğu bilinen motivasyon konuşmacısının California Los Angeles doğumlu olduğu bilinmektedir. 

 

Anthony Robbins Mesleği Nedir?

Anthony Robbins’in mesleklerini 40 yıl boyunca sürdürdüğü ifade edilmesi ile birlikte motivasyon konuşmacısı, danışmanlık, yaşam koçu ve yazarlık unvanlarını taşıdığı belirtilmektedir.  

 

Anthony Robbins Kariyer Başlangıcı Nasıl Olmuştur?

Anthony Robbins’in kariyerine henüz 17 yaşındayken adım attığı vurgulanmaktadır. Yaşam koçu Robbins, motivasyon konuşmacısı ve yazar Jim Rohn seminerlerinin tanıtımı ile işe başladığı bununla beraber Jim Rohn’dan dersler de aldığı yazılmaktadır. Bu eğitimler sonrasında ilerleyen dönemlerde kendi kariyer akademisini ortaya çıkarttığı da bilgiler arasında yer almaktadır. 

 

Anthony Robbins Kitapları Hangi Türdedir?

Yaşam koçu Anthony Robbins’in kitapları kişisel gelişim ve motivasyon sağlayıcı yapıtlar türüne girmektedir. Ayrıca uzmanlara göre yazarın eserleri, kişisel gelişim kitapları içerisinde dünya çapında ilk akla gelenler arasında yer almaktadır.  



 

Anthony Robbins Kitapları

Anthony Robbins ülkemizde Türkçe yer alan kitapları aşağıda sıralanmaktadır. 

  • Anthony Robbins Sınırsız Güç (1987)
  • Anthony Robbins İçindeki Devi Uyandır (1993)
  • Anthony Robbins Dev Adımlar (1994)
  • Anthony Robbins Bir Dosttan Pusulalar (1995)
 

Anthony Robbins Başarıları

Anthony Robbin başarılarına göz atmak gerekirse ilk olarak dünyanın dört bir yanından lider, başarılı, kariyer sahibi ve popüler unvanlarına sahip birçok insanın hayatlarının kalitesini arttırmak amacıyla motivasyon konuşmacısının seminerlerine katıldıkları belirtilmektedir. Bill Clinton’un da danışmanlığını yaptığı bilinen Robbins’in, İngiliz Kraliyet Ailesi bireylerinden milletvekillerine, profesyonel sporculardan ünlü hekimlere, ABD’deki büyük firmaların CEO’’larından Aerosmith’e, Green Day’den ABD’li 3 başkana, üst düzey şovmenlerden Serena Williams’ a kadar sayısız kişi ile çalıştığı bildirilmektedir. 

Anthony Robbins sınırsız beyin gücü ve Anthony Robbins ateş üzerinde yürüyen insanlar etkileşimleri, yaptığı danışmanlıklar ile yaşam koşu dünyaca tanınan bir küresel yönetim şirketi tarafından “Dünyanın En İyi İş Entelektüelinden” biri olarak nitelendirilmektedir. Aynı zamanda Harvard Business Press tarafından “En İyi 200 İş Gurusu” ndan biri ve de American Express de Robbins’i “Dünyanın En İyi Altı İş Liderinden” biri sıfatları ile onurlandırdığı yazılmaktadır. Anthony Robbins ayrıca, art arda 3 yıl boyunca Worth Magazine’in küresel finans sektöründe en güçlü 100 kişisi arasına seçildiği de ifade edilmektedir. 

Otoriteler onu liderler tarafından çağrılan bir lider olarak tanıtmaktadır ve Robbins’in 40 yıl içinde hemen hemen tüm sosyo-ekonomik kategorilerden 50 milyondan fazla insanın bakış açısına katkı sunduğu da vurgulanmaktadır. Anthony Robbins bütün bunların yanında uluslararası bestseller niteliği taşıyan kitapların da yazarı olmakta ve eserlerinin dünya çapında 14 dile çevrildiği bilgisi iletilmektedir.  Çalışmalarından Time, Newsweek, Life gibi dünyaca tanınan birçok dergi bahsetmekte,  ayrıca kişisel ve kurumsal danışmanlık çalışmaları dışında farklı ülkelerden yaklaşık 1.5 milyon kişinin katıldığı seminerlerinin de başarıyla sürdürüldüğü okunmaktadır. 

 

Anthony Robbins'in Hayırsever Olarak Yardımları

Hayırsever kimliği ile de tanınan Anthony Robbins, kaynaklardan edinilen bilgilere göre yardımlarını Feeding America ile olan ortaklığı sayesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı öğrenilmektedir. Yaşam koçu son 5 yılda ihtiyaç sahibi olan 500 milyondan fazla kişiye yemek ulaştırdığı ve önümüzdeki 5 yıl boyunca da 1 milyar insana yemek sağlamayı hedeflediğinin de bilgisi geçilmektedir. Bütün bunların yanında Robbins, 1.500’den fazla okulda, 700 hapishanede ve 50.000 hizmet organizasyonunda, sığınma evinde başlattığı programlarla da hayırseverliğini göstermektedir. Hindistan’da günde 250.000 yakın kişiye tatlı su sağlayan projeler gerçekleştirdiğinin haberleri okunmaktadır. 

 

Anthony Robbins Sözleri

Anthony Robbins sözleri milyonlarca kişinin hayatına dokunduğu ve o kişilerin yaşamlarında değişimlere neden olduğu bilinmektedir. Robbins’in bilinen bazı sözleri de aşağıda yer almaktadır.

  • Kelimelerin hislerimizi değiştirme gücüne sahip oldukları bir gerçektir.
  • Unutmayın ki değerleriniz sizi nihai kaderinize doğru götürecek olan pusulanızdır.
  • Karar verdiğimiz anlar, geleceğimizin şekillendiği anlardır.
  • Sorun hiçbir zaman çevrede değil. Hayatımızdaki olaylarda da değil. Sorun, bizim o olaylara verdiğimiz anlamlarda. Bizim onları nasıl yorumladığımızda.
  • Sınırlı inançlar, sınırlı insanlar yaratır.
  • Her birey, Afrika’da da olsa Amerika’da da yaşasa, cahilde olsa, zeki de, medeni de olsa, ilkel de, gençte olsa, yaşlı da önemli olduğunu hissetmek arzusuna sahiptir.
  • Beyninizi kontrol edebileceğinizi unutmayın; yoksa o sizi kontrol etmek zorunda kalır.
  • Geçmiş geleceğiniz değildir.

 
Etiketler: Anthony Robbins Hayatı, Anthony Robbins Doğum Tarihi, Anthony Robbins Evli mi?, Anthony Robbins Mesleği Nedir?, Anthony Robbins Kitapları
Aralık 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı