Yabancı Dil Öğretimi: Geliştirme ve Yenilemeye Yönelik Anlayışlar
Yabancı Dil Öğretimi: Geliştirme ve Yenilemeye Yönelik Anlayışlar

Yabancı Dil Öğretimi: Geliştirme ve Yenilemeye Yönelik Anlayışlar (9786258182415)

0,00
Marka : Kolektif


 تعليمية اللغات الأجنبية حلقة مهمة في بنية المجتمعات المعاصرة لما تجمّع عندها من ثقافات ووسائل اتصال تفرض هذا التنوع التعليمي؛ إذ تتميز المجتمعات الحالية باستعمال لغات متعددة، ولا تشكل المؤسسات التعليمية استثناء من هذه القاعدة؛ حيث أصبحت قضية التعدد اللغوي مركزية في الاهتمامات الحالية للباحثين والمدرّسين من مجالات وحقول معرفية متعددة كاللسانيات واللسانيات الاجتماعية وتعليمية اللغات. كما لا يمكن لأحد أن ينكر أو يتجاهل أهمية تعليم اللغات في هذا العصر، فلقد عرفت تعليمية اللغات تطورا واسعا، واستطاعت أن تشكل مدونة معرفية ومنهجية مرتبطة بخصوصية اللغات وتعليمها، حيث أقبلت أعداد كبيرة من الأفراد في مختلف دول العالم على تعلم اللغات. 
إنّ أعمال المؤتمر الدّوليّ الثّالث: تعليم اللغات الأجنبيّة: آفاق التطوير والتجديد تبسط النقاش فيما تقدّم كلّه، في سياق مدروس يجمع بين التنظير والتطبيق.
بمشاركة 35 عالما من 14 دولة، تم نشر أعمال المؤتمر بعد مراجعتها من قبل الحكام والمحررين ككتاب في دار نشر Aktif الدولية.


Yabancı dil öğretmek, bu eğitim çeşitliliğini dayatan kültürler ve iletişim araçları nedeniyle çağdaş toplumların yapısında önemli bir bağlantıdır.mevcut toplumlar, birden çok dilin kullanılmasıyla karakterize edilir ve eğitim kurumları bu kuralın istisnası değildir. çok dillilik konusu, dilbilim, sosyal dilbilim ve dil eğitimi gibi birçok bilgi alanından araştırmacıların ve öğretmenlerin mevcut çıkarlarının merkezinde yer almıştır. Dil eğitiminin geniş bir gelişme gösterdiği ve dünyanın çeşitli ülkelerinde çok sayıda bireyin öğrenmeyi kabul ettiği dillerin özgüllüğü ve eğitimleriyle ilgili bir bilgi ve metodolojik kod oluşturabildiği için, bu çağda dil eğitiminin önemini kimse inkar edemez veya görmezden gelemez diller.
Üçüncü uluslararası konferans Bildirileri: Yabancı Dil Öğretimi: Geliştirme ve Yenilemeye Yönelik Anlayışlar, teori ve pratiği birleştiren düşünceli bir bağlamda yukarıdakilerin tümünü tartışmayı basitleştirir.
14 ülkeden 35 bilim insanının katılımıyla, kongredeki bildiriler hakem ve editör incelemesinden geçildikten sonra, uluslararası bir yayınevi olan Aktif Yayınevi’nde kitap olarak basıldı.


Basım Ayı/Yılı : 7/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 364
Ağırlık : 364
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı