Küresel Politikada Yükselen Afrika
Küresel Politikada Yükselen Afrika

Küresel Politikada Yükselen Afrika (9786053441687)

0,00
Marka : Kolektif
Yayinevi : Gazi Kitabevi

Mekan olarak Afrika, yüzyıllar boyunca kaşiflerin, tacirlerin, maceraperestlerin, araştırmacıların, arkeologların, misyonerlerin vb. grupların ilgisini çeken bir kıta olmuştur. Ancak bu ilgi, birtakım olumsuz tabirlerle de pekiştiği görülmüştür. Buna göre Afrika'ya 'Kara Kıta' denmesi, kimilerine göre keşfedilmemişliği, kimilerine göre talihsizliği, kimilerine göre gizemi, kimilerine göre geri kalmışlığı, kimilerine göre ise Batı Uygarlığını takip etmesi gereken 'ilkel bir yapıyı' nitelendirmesinden kaynaklanmaktadır.

Afrika'ya yönelik olumsuz bu değerlendirmeler yapılırken, kıtayla ve burada yaşayan insanlarla ilgili olarak gerçekçi bilgiye ulaşabilmek için çok boyutlu araştırmaların yapılması gerekmiştir. Söz konusu bu kitabın oluşturulmasındaki amillerden birisi de Afrika'yla ilgili gerçekçi bilgiye ulaşmak içindir.

Bu araştırmanın bünyesinde ekonomi, siyaset, tarih, kültürel, etnisite, iktidar, değişim, ordu, ideolojiler, hammadde, güvenlik vb. nitelikler olmakla birlikte birçok alt birleşeni de bulunmaktadır. Böylelikle Afrika kıtasının incelenmesi, inter-disipliner bir çabayı beraberinde getirmiştir.

Elinizdeki bu kitap ekonomi, kültürel, sosyal ve politik olarak büyük bir tarihi mirasa sahip Afrika'yı biraz olsun açıklayabilme gayretindedir. Elbette ki, Türk akedemiyasına ve uluslararası ilişkiler literatürüne mütevazı bir katkı sağlaması niyetiyle hazırlanan bu kitap ne ilk, ne de son olacaktır. Ancak bu kitabın, Afrika'ya yönelik yapılacak yeni çalışmalara bir nebze olsa da katkı sağlayacağı umudu taşınmaktadır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 636
En / Boy : 15,5 / 24
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 11.2014

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı