Uyku ve Uykusuzluk Sorunları
Uyku ve Uykusuzluk Sorunları

Uyku ve Uykusuzluk Sorunları (9789752753969)

0,00

Uyuyamamak, uykusuzluk çok kötü bir deneyimdir. Sorun, dinlenememek, güne zinde ve enerjik bir şekilde  başlayamamaktan ibaret değildir. Süre giden uykusuzluk hali tükenmişlik ve stresle birlikte zihinsel ve ruhsal çöküntüye kadar gidebilir. Bozulan sağlık ve düşen yaşam kalitesi aile ilişkileri ve iş yaşamını da olumsuz etkiler.

Günümüzde her on yetişkinden biri ve 65 yaş üstündekilerin beşte biri uykusuzluk çekmekte ve iyi bir uyku için her yıl milyarlar harcanmaktadır. Oysa son yıllarda yapılan araştırmalar ve geliştirilen tedavi yöntemleri Bilişsel Davranış Terapisi’nin bu konuda da çok etkili olduğunu ortaya koymuştur.25 yıldır bu alanda çalışmalar yürüten klinik psikolog Prof. Colin A. Espie uykusuzluğun nasıl bir sorun olduğunu açıklamanın yanı sıra Bilişsel Davranış Teknikleri’nin uygulandığı basit pratikler ve egzersizler yardımıyla nasıl üstesinden gelineceğini de anlatıyor.

Yatak odasının nasıl olması gerektiğinden başlayarak uykuya hazırlanmaya, en etkili gevşeme tekniklerinden zihni dinlendirmeye, yeni uyku modelleri geliştirmekten uyurgezerlik sorunlarına kadar akla gelebilecek hemen her konuyu bir uzman olarak ele alan Prof. Espie’nin bu kitabı uykusuzluktan mustarip olanlara çok yararlı olacaktır. Ayrıca sağlık çalışanları için de güvenilir bir kaynaktır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 240
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı