Hemen herkes dünyanın bildiğimiz dünya olmadığını, adeta dünyanın çivisinin çıktığını, kurumların içinin boşaldığını ve geleceğin fazlasıyla belirsizleştiğini söylüyor. Gerçekten nasıl bir dönemden geçiyoruz?
Çağımızın önde gelen sosyal bilimcilerinden Immanuel Wallerstein “Ütopistik”te bu soruya, kapitalizmin uzun vadeli eğilimlerinden hareketle yanıt veriyor. Kapitalizmin ötesinde bir tarihsel sisteme sancılı bir geçiş çağında yaşadığımızı ileri sürüyor Devletlerin mafyalaşmasını, kitlesel göçleri ve etnik-dinsel köktenci hareketleri, bu geçiş çağının dışavurumları olarak yorumluyor.
1. Wallerstein bu süreçte pasif özneler olmadığımızı, 21. yüzyıldaki etik ve politik tercihlerimizin, kapitalizm sonrası nasıl bir dünyada yaşayacağımızı da büyük ölçüde belirleyeceğini söylüyor.
Amerika, Portekiz, İspanya, Almanya, Kanada, Rusya ve Fransa'dan sonra Türkiye'de!
Arap Baharı'ndan Amerikan Sonbaharı'na ve nicelerine, yeni bir küresel halk hareketi doğuyor. İmkansız şeyler birdenbire daha mümkün görünmeye başladı. Tüm dünyada, sıradan insanlar, yaşadıkları yerlerde zafer kazanmak için yeni araçlar ve taktikler kullanmaya başladı. Kabullenilmiş çaresizliğin ve küresel krizlerin gölgesinde öncelik kazanan bu siyasi akım için öfkeyi, etkili eylemlere dönüştürecek kaynaklara ihtiyaç var. Bela İyidir bir sonraki devrim için gerek duyduğunuz her şey! Hem sanatçılar hem de aktivistler sanatsal yaratıcılıkla kurnaz siyasi taktikleri bir araya getiren bu kılavuzdan yararlanacaklar. Bela İyidir daha güzel, daha adil, daha yaşanası bir dünya arzulayan ve bu hayallerini nasıl gerçekleştireceğini öğrenmek isteyen herkes için.
“Mevcut siyasi durum, hayal gücüne yürekten inanmayı, yeni örgütlenme biçimleri geliştirmeyi ve meydan okumayla kutlama yapmanın korkusuzca harmanlanmasını gerektirmekte.
Bela İyidir… hem incelikli hem kışkırtıcı hızlandırılmış bir kurs.”
- Naomi Klein, No Logo'nun Yazarı
Gıda Güvenliği Konusunda Uygulayabileceğimiz Basit, Uygulanabilir Yöntemleri Bulabilirsiniz.İnsanların yaşamak, fiziki ve ruhi gelişimlerini sağlamak için yeterli miktarda gıdayı alabilmeleri ve bu gıdaların sağlık yönünden güvenli olması insan haklarının esasını oluşturmaktadır.Devlet vatandaşımızın can güvenliğini sağlamaktan sorumludur. Yiyecek kirliliği, bozuk gıdalar, gıda zehirlenmeleri can güvenliğini tehdit etmektedir.
• Gıda etiketlerini okumayı biliyor muyuz?• Alacağımız tat mı, yoksa daha uzun ve sağlıklı bir ömür mü?• Katkı maddelerinin insan sağlığına etkileri ne boyuttadır?• Gıda güvenliği konusunda uygulayabileceğimiz basit, uygulanabilir yöntemler nelerdir?
Tüm bu soruların cevapları ve insan hakları ihlallerinin en önemlilerinden biri olan gıda güvenliği ile ilgili diğer konular çarpıcı analizlerle bu kitapta ele alınıyor.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.