Ömür Bahçesinin Gülü Solmadan
Ömür Bahçesinin Gülü Solmadan

Ömür Bahçesinin Gülü Solmadan (9789759957964)

0,00

İstanbul dergahları ve şeyhleri hakkında bilgi veren Mecmû‘a-i Tekaya adlı eseriyle tanınan Mehmed Şükrü Efendi’nin Mecmû‘a-i İlahiyyat adlı eseri, bugüne kadar varlığı bilinmeyen ve tek nüshası İsmail E. Erünsal’ın özel kütüphanesinde bulunan bir eserdir. İlk kez okuyucuyla buluşan eser, Mehmed Şükrü Efendi’nin muhtelif makamlardan derlediği ilahilerin güftelerinden oluşuyor.

Mecmû‘a-i İlâhiyyat, ilahi güftelerini bir kitap halinde toplaması, bu güfteleri makamlarına göre ayır-ması bakımından “klasik” anlamda bir “güfte mecmûası”nın bütün unsurlarını taşımaktadır. Onu benzer mecmûalardan ayıran en önemli özellik ise, güfte ve beste sahipleri hakkında biyografik bilgilere yer vermesidir. Bu yönüyle eser, “yegâne”lik hüviyeti kazanmakta ve musiki tarihimiz bakımından kaynak niteliği taşımaktadır.

Kitap iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümde önce Mehmed Şükrü Efendi’nin biyografisi ve eserleri verilmiş, ardından Mecmû‘a-i İlâhiyyat’ın konusu ve özelliği üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde ise Mecmû‘a-i İlahiyyat’ın metni günümüz alfabesine aktarılmıştır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 182
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı