Namaz Irmağında Arınmak
Namaz Irmağında Arınmak

Namaz Irmağında Arınmak (9786055365301)

0,00

“Sana vahyedilen kitabı oku. Namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, edebsizlikten, her türlü kötülükten alıkor. Allah’ı zikretmek elbette en büyük ibadettir. Muhakkak Allah, yaptıklarınızı bilir.”

(Kur’âan-ı Kerim, Ankebut, 45)

Rüku, Yusuf ilinden gömlek kokusudur..
Ruh ve gönül namazlaşınca, artık bu nurani keyfiyet evirir-çevirir, her zamanki amelimizin yerine kendi ahengini, kendi şiirini ve kendi semaviliğini getirir ikame eder.

-M. Fethullah Gülen

Namaz kılan adam lisân-ı hâliyle der ki: “Yarabbi! Pek çok kimseye hürmet ettim fakat hiç kimseye secde etmedim, başımı yere koymadım. Bütün büyüklükleri yaratan Sen’sin. Sen her şeye hâkimsin. Sana secde ediyorum.”

-Hekimoğlu İsmail

Kafir - Meşhur beş şarttan birini, mesela namazı ele alalım! Kuzum, bu asırda insan, hem de her biri saatinde olmak şartıyla beş vakit namaz kılabilir mi?

Mümin - Bu asırda siz, sabah ve ikindi kahvaltıları ve icap ederse gece yemeği ile beraber beş öğün, midenize hizmet edebiliyor musunuz?

Kafir - İyi ama o yemek! İnsan yemek yemeden yaşayabilir mi?
Mümin - İnsan asıl, namaz kılmadan yaşayamaz! Fakat namazın hayati zarureti kavranamayınca, işte böyle, kabahat beş vakte bulunur.

-Necip Fazıl Kısakürek

Namaz İslâm’ın ruhudur. Ruhsuz Müslümanlık ve hayat olmadığı gibi namazsız da Müslümanlık olmaz.

-M. Zahid Kotku

“Ey namazdan kaçarcasına uzaklaşan kardeşim! Daha değerli ne var ki ona doğru koşuyorsun. Elindeki inciyi darıyla değiştirmek için bunca acele etmen ne tuhaf!”

-Cihan Okuyucu

 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 296
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2015

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı