Ervehe - Annemin Kitabı
Ervehe - Annemin Kitabı

Ervehe - Annemin Kitabı (9786258437546)

0,00


Balkanların en önemli yazarlarından Luan Starova, Babamın Kitapları’nda hayatında derin izler bırakmış, Osmanlı mirasının son temsilcilerinden babasını anlattığı kitabına evin içinden bir başka figürle, annesiyle mukabele ediyor. Babası gibi alim, literatüre geçmiş bir şahsın yanında annesini çokça ihmal etmiştir. Starova annesinin vefatından ve babasının hikâyesini yazdıktan sonra aile tarihinde annesinin oynadığı sessiz ve cefakâr rolün azametini giderek daha farkedecektir. Ervehe: Annemin Kitabı yetim bir Arnavut kızın 20. yüzyıldaki serüvenini ele alıyor.
 
Selanik’te büyüyen bir yetimin Yugoslavya’da bulunabilecek en sıradışı adamla hayatını birleştirişini yüzyılın büyük savaşları ve şiddetli dönüşümleri şekillendirecektir. Ailesinin tüm yükünü sırtlayan, evlerine bomba düşecekken çocuklarını kurtaran, sürgün hayatı boyunca yerleştiği her eve bir önceki evin anahtar tomarıyla giren bir anne. Kıtlık zamanlarında yalnızca bir çuval un ile her gün farklı bir yemek çıkarır, bombalar yağarken hayata alan açmak için yoktan imkânlar var eder.
 
Savaşın ve sürgünün zor şartlarında evlenip, beş çocuk yetiştiren, çokça eşinin gölgesinde kalmış bir kadının portresi Ervehe.
 
Luan Starova’nın ustalık döneminde yazdığı bu kitap, ünlü yazarın annesine vefa borcu. Savaşların, mucizelerin, komünizm ve faşizm arasında gidip gelen hayatların, Balkanların tarihi genç bir kadının macerasında dile geliyor.


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 267
Ağırlık : 267
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı