Bütün canlılırın olduğu gibi, insanların da doğal gereksinmelerinin başında beslenme gelir. Her ne kadar "Yemek için yaşanmaz, yaşamak için yenir" sözü doğru ise de özenilerek hazırlanmış bir yemeği düzenli bir sofrada yemek, günümüz insanının vezgeçemeyeceği bir gereksinmedir. bütün milletlerin yüzyıllar boyunca yerleşmiş bir mutfak geleneği vardır. Bir Fransız mutfağı, bir Ingiliz, ya da Italyan mutfağı bunlar arasında sayılabilir. Fakat hiç kuşkusuz bu zengin ve renkli mutfaklar arasında Türk mutfağı, Türk yemekleri, özellile baklava ve tatlıları, nefis börekleriyle seçkin bir yer alır. Türk, ağzının tadını bilir. Ancak Türk yemekleri ne kadar lezzetli ise, hazırlanlmaları da bir od kadar marifet ve hüner ister. Ninelerimiz, bu alanda dünya kadınlığının erişemediği bir hamaratlık,ev kadınlığı ve âdeta bir kadınlık dehası göstererek büyük ün kazanmışlardır. Bu kitap, EKREM MUHİTTİN YEĞEN gibi herkesin tanıdığı, en azından işittiği-- bir aşçı ustası değil-- bir yemek uzmanı tarafından, her reçetesi defalarca ve titizlikle denenerek hazırlanmış MÜKEMMELbir eserdir. Eser, 2 çilt halinde yayamlanmıştır. Birinci cildin Birinci ve İkinci Kesimi: Alaturka - Alafranga YEMEK ÖĞRETİMİ, SOPRA DÜZENİ ve SOPRA GÖRGÜSÜ. İkinci cildin Birinci ve İkinci Kesimi: Alaturka - Alafranga TATLI --PASTA ÖĞRETİMİ, SOĞUK YEMEKLER, MEZELER veSALATALAR, bölümlerini kapsar. Kitaplar, gayet sade ve herkesin anlayabileceği ybir dille yazılmıştır. Anlatımlarda pratik ölçü şekilleri verilmiştir. Her yemeğin kalorisi, ayrı ayrı gösterilmiştir. Açıklamalar şekillidir ve masaya takdim şekilleri de verilmeye çalışılmıştır. Kitap bu olğulnuğuyla yalnız Türkiye'nin değil, dünyanın her köşesinden, her ülkesinden hergün aranane rakipsiz bir eser olmuştur.


Sayfa Sayısı : 783
Basım Tarihi : Yok 2005
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 1. Hamur
Dili : Türkçe
₺332,50

Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren yemek kitapları konusunda en önemli çalışmaları Ekrem Muhittin Yeğen gerçekleştirmiştir. Yeni Türkçeyle yazdığı bu kitaplarda hem dünya mutfaklarından hem de Klasik Türk Mutfağı’ndan zengin örnekler vererek kaynak kitaplar yaratmıştır. Birkaç kuşaktır hemen her evde bulunan Ekrem Muhittin Yeğen’in Yemek Öğretimi kitapları tarifleri değiştirilmeden ancak çağdaş baskı teknikleri kullanılarak ve görsel zenginliği artırılarak okurların beğenisine sunulmaktadır. Bu ciltte yemeklerin vazgeçilmezi olan soslar, ünlü aşçının "Zevk ve özenle hazırlanmış bir salata, bir sofra yemeğe bedeldir." diyerek vurguladığı çeşitli salatalar ve mönülerin en önemli parçası olan çorbalar yer almaktadır


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 175
En / Boy : 20 / 27,5
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : .2007
₺163,10

Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren yemek kitapları konusunda en önemli çalışmaları Ekrem Muhittin Yeğen gerçekleştirmiştir. Yeni Türkçeyle yazdığı bu kitaplarda hem dünya mutfaklarından hem de Klasik Türk Mutfağı’ndan zengin örnekler vererek kaynak kitaplar yaratmıştır. Birkaç kuşaktır hemen her evde bulunan Ekrem Muhittin Yeğen’in Yemek Öğretimi kitapları tarifleri değiştirilmeden ancak çağdaş baskı teknikleri kullanılarak ve görsel zenginliği artırılarak okurların beğenisine sunulmaktadır. Bu ciltte çeşitli pilav, makarna ve hamur işlerine ait tarifler yer almaktadır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 175
En / Boy : 20 / 27,5
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : .
₺163,10

Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren yemek kitapları konusunda en önemli çalışmaları Ekrem Muhittin Yeğen gerçekleştirmiştir. Yeni Türkçeyle yazdığı bu kitaplarda hem dünya mutfaklarından hem de Klasik Türk Mutfağı’ndan zengin örnekler vererek kaynak kitaplar yaratmıştır. Birkaç kuşaktır hemen her evde bulunan Ekrem Muhittin Yeğen’in Yemek Öğretimi kitapları tarifleri değiştirilmeden ancak çağdaş baskı teknikleri kullanılarak ve görsel zenginliği artırılarak okurların beğenisine sunulmaktadır. Bu ciltte çeşitli kırmızı et, av etleri, kanatlılar ve yumurta yemeklerine ait tarifler yer almaktadır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 255
En / Boy : 20 / 27,5
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : .2008
₺163,10
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 767
En / Boy : 16 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .
₺327,60
Tükendi
Mücver (Ortalama kalorisi: 2.740, bir kişiye 913) 1000 gram kabak 200 gram soğan (2 büyük) 150 gram beyaz peynir 200 gram un (4 kahve fincanı) 4 büyük yumurta 2 demet dereotu 2 kahve kaşığı karabiber 225 gram rafine çiçekyağı (1 bardak) Tuz 1 - Üstleri kazınmış ve yıkanmış 100 gram kabağı makineden geçirmek ya da redelemek suretiyle bunları iyice ezik bir hale getirdikten sonra bu ezik kabaklara sırasiyle; yine makinedne geçirilmiş, ya da rendelenmiş 2 büyük soğan, kıyılmış 2 demt dereotu, 4 adet bütün yumurta, 2 kahve kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz ile 4 kahve fincanı da un koyarak hepsini iyice bir karıştırmak suretiyle bunları koyuca bir bulamaç haline getirmelidir. 2 - Sonra bu bulamaçtan, birer çorba kaşığı dolusu alarak, içinde; iyice kızdırılmış 1 bardak rafine çiçekyağı olan tavaya atmalı ve tavada bir tarafı kızaranları da bir delikli kepçe ile iyice süzülmüş olarak tabağa alamak ve diğer partiyi atmak suretiyle bütün mücverleri böylece kızartmalı, tabağa almalı ve servis yapmalıdır. NOT: Mücveri dolma içinden kalan iç baklalarla da yapılabilir. (Kitabın İçinden)
Sayfa Sayısı : 783
Basım Tarihi : 0
Kapak Türü : Ciltli
Kağıt Türü : 1. Hamur
Dili : Türkçe
₺17,94
Tükendi

Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren yemek kitapları konusunda en önemli çalışmaları Ekrem Muhittin Yeğen gerçekleştirmiştir. Yeni Türkçeyle yazdığı bu kitaplarda hem dünya mutfaklarından hem de Klasik Türk Mutfağı’ndan zengin örnekler vererek kaynak kitaplar yaratmıştır. Birkaç kuşaktır hemen her evde bulunan Ekrem Muhittin Yeğen’in Yemek Öğretimi kitapları tarifleri değiştirilmeden ancak çağdaş baskı teknikleri kullanılarak ve görsel zenginliği artırılarak okurların beğenisine sunulmaktadır. Bu ciltte yaş ve kuru sebzelerden yapılan yemeklerin değişik tariflerinin yanı sıra sebzelerin mevsimlerini, özelliklerini ve kalorilerini bulacaksınız.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 159
En / Boy : 20 / 28
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : .2006
₺125,30
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı