Baba İshak
Baba İshak

Baba İshak (9786052884447)

0,00

Köy, kentin üzerine yürüdü. Kölece çalışmanın perişan ettiği köylülerle, zulmedici feodaller arasındaki karşıtlıktan yükselen gerçek bir sınıf savaşımıydı. Eski düzen, köylüleri, barış zamanında feodal için çalışmaya, savaş zamanında ise onun uğrunda kan dökmeye zorluyordu?

Gordlevski

Babai ayaklanmasının, Türkmenliğin artan öneminin ve Sultanlığın feodal çözülüşünün ifadesi olduğu söylenmelidir. İsyan aynı zamanda anti-feodal özellikler edindi ve böylece bir sınıf savaşı kimliğine büründü?

Ernst Werner

2.Giyaseddin Keyhüsrev 1237 yılında tahta getirildi ve böylece Mahperi Hatun da istediğini elde etmiş oldu. Padişah çevresindekilere cülus dağıtarak şenlikliler düzenledi. Daha sonra bir fermanla padişahlığını dünyaya ilan etti.
Sadrazam,Sadeddin Köpek, çömez padişaha her istediğini yaptırdı. Sarayda kendisine muhalefetlik eden herkesi öldürttü. Sarayda tam hâkimiyet kurarak sarayı ele geçirmeyi başardı.

İkta adı altında yoksul göçerlerde alınan vergiler sonucunda göçerler her gittikleri yaylada biraz daha fakirleşerek döndüler.

Saraydaki kadınlar, oğullarını padişah yapmak için çırpınırken hem kendilerini, hem de oğullarını tehlikeye atıyorlardı.

Harzemşah krallığının Moğolların istilası sonucu Anadolu’ya göç eden göçmenler huzursuzdu.

Yerli göçer, halk ile İkta beyleri arasındaki çelişki gittikçe daha da derinleşmekteydi. Anadolu pimi çekilmiş bir bombayı andırıyordu. Babailer bu ortamda sadece bombanın pimini çektiler. Hazır olan bomba böylece 1237 yılında patlatılmış oldu.

Böylece büyük Babai İsyanı başlamış oldu. Bu kitap ,Babailerin düzene karşı isyanını anlatmakta. Bu kitap bir tarih kitabı değildir. Bütün konuları tarihin gerçekleri arasında seçilmiştir.

Kırşehir Malya ovasında kiralık Grek ve Gürcü orduları tarafında bastırılan, Anadolu’nun acıklı hikayesinin detayları ve tarihi gerçekleri akıcı bir roman dili ile bu kitapta anlatılmakta.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 612
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 6.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı