Borges’in Dediği Gibi
Borges’in Dediği Gibi

Borges’in Dediği Gibi (9786056595790)

0,00
Yayinevi : Nora Kitap

“Benim kendisinden çok hikayesini sevdiğim bu kitabın kendisini, belki sen hikayesinden çok seversin. Böylece bu tersten yaşanmış hayat da bir anlam kazanır ve ikinci kırk beş dakikada, eğer oyundan alınmazsam, gollerimi art arda sıralayabilirim.”

Borges’in Dediği Gibi, yazarın bazı kitaplara yazdığı önsözler, Kaygı, Ayraç ve BirGün Kitap gibi dergi ve eklerdeki yazıları ile IAN Edebiyat’a bir yıldan fazla her ay yazdığı edebî portrelerden oluşuyor. Kitapta hasımları ve hısımları, öncülleri ve ardılları, yıktıkları ve inşa ettikleri, meydan okudukları ve kendisine meydan okuyanlarıyla kanonik ilişkiler ağına dâhil olan üstad portreleri yer alıyor. Yeni yazarlarla tanışmak, önyargıları kırmak ve kendi okuma listelerini oluşturmak için okura kapı aralayan kitapta aralarında Balzac, Pessoa, Kafka, Cervantes, Oscar Wilde ve Jack London ile Ursula K. Le Guin, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Kemal Tahir’in de bulunduğu yirmi dört yazar sizi bekliyor.

“Bunca yıldır edebiyatın haz, heyecan ve mutluluktan ibaret olduğunu düşünüyorum. Bu üçünü vaat etmeyen bir edebiyat benim için hâlâ okunmaya değmez. Haz, heyecan ve mutluluk derinliğe mani değil, hatta aksine derinliği artıran temel prensipler. Bugün de, yazdığım ve senin de eline aldığın bu kitabın, okuruna haz, heyecan ve mutluluk vermesinden başka hiçbir şey ummuyorum!”


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 304
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 7.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı