Üçüncü Şempanze

Üçüncü Şempanze (9786051067346)

0,00
Fiyat : ₺28,90

Biz insanlar genlerimizin yüzde 98’ini şempanzelerle paylaşmaktayız. Fakat insan dinleri ve uygarlıkları kuran, iletişimin karmaşık ve çeşitli biçimlerini geliştiren, bilim öğrenen, şehirler inşa eden ve nefes kesici sanat eserlerini yaratan, gezegendeki egemen tür olmuşken, şempanzeler öncelikli olarak hayatta kalmaları için gereken temel gereksinimlerle ilgilenen hayvanlar olarak kalmışlardır. Evrimsel kuzenler arasında bu ayrımı yaratan Dna’ daki yüzde 2’lik farklılık neyle ilgilidir? Bu büyüleyici, kışkırtıcı, tutkulu, bitimsizce eğlendiren kitapta Pulitzer ödüllü Jared Diamond, sıradışı insan hayvanının dikkat çekecek kadar kısa bir zamanda, dünyayı yönetme ve onu geri dönülmez biçimde mahvetme yeteneğini nasıl geliştirdiğini keşfediyor...

 “Muhteşem.. Jared Diamond, davranışlarımız ve kökenlerimizle ilgili bu büyüleyici çalışmasını bir doğabilimci gözüyle ve filozof bilgeliğiyle ortaya koyuyor.”

-Diane Ackerman (A Natural History of the Senses kitabının yazarı)

 “Herkes bu enfes kitabı keyifle okuyacaktır. İnsan olmanın ne demek olduğunu anlamamıza yardım ediyor.”

-Paul Ehrlich (The Population Bomb kitabının yazarı)


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 490
En / Boy : 13.5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 6.2018

Benzer Ürünler
  • Kuantum kütleçekim, evrenin ilk zamanlarını ve kara delikler gibi ilginç nesneleri nasıl açıklayabilir? Evrenin görünümü nasıl hiçbir kuantum etkisi gözlenmeden Einstein’ın öngördüğü gibi olabilir? Zaman neden ileri gider de geri gitmez? Bu kitapta, iki farklı görüşteki fizikçi bu soruları tartışıyorlar. Penrose realisti, Hawking ise pozitivisti oynuyor. Penrose, Einstein gibi, kuantum fiziğinin tamamlanmış bir kuram olduğuna karşı çıkıyor. Hawking ise tersine, genel göreliliğin evrenin nasıl başladığını açıklayamayacağını öne sürüyor. Hawking’e göre, sadece sınır koşulları olmayan bir kuantum kütleçekim kuramı, küçük bir kısmını gözleyebildiğimiz evren hakkında bize bir şeyler söyleme şansına sahiptir. Penrose ve Hawking arasındaki tartışma bir bakıma, Einstein rolünü Penrose’un ve Bohr rolünü de Hawking’in üstlendiği eski fikir ayrılığının uzantısıdır.

    ‘’Son otuz yılda Stephen Hawking ve Roger Penrose kütleçekimin ve kozmolojinin doğasını anlamak için herkesten daha çok uğraştı... Zamanın ve Uzayın Doğası bu çabanın kitaplaştırılmış halidir....’’

    –John Barrow, New Scientist

    “ Hawking ile Penrose arasındaki tartışma okuyucuyla etkileşim sağlıyor... Hawking’in mizah anlayışı kitabı renklendiriyor.’’

    –Joseph Silk, The Times Higher Education Supplement

    “Bu ilginç kitap, gelecek nesil fizikçiler için daha da ilginç olmaya aday.’’

    –Robert M. Wald, Science


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : İstanbul
    Sayfa Sayısı : 165
    En / Boy : 13.5 / 20
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 1.2022
    ₺77,90
  • İnsanlar şempanzelerden değil şempanzeler insandan türemişlerdir.İnsanlar ve kuyruksuz maymunlar bir atayı paylaşırlar.Halk dilinde söylersek, kuyruksuz maymunlardan türemişiz. Ancak DNA’mızın neredeyse hepsini şempanze ve gorillerle paylaşıyor olduğunuza dair bulgular bizi yeniden düşünmeye zorlamaktadır. 1997 yılında Avustralya Ulusal Üniversitesi’nde en son moleküler biyoloji tekniklerini kullanılarak elde edilen DNA bulgularının yorumları, insan ile kıllı kuyruksuz maymunlar arasındaki genetik akrabalığın 3,6 ila 4 milyon yıl önce ortak bir atayı paylaştığız yönünde olduğunu göstermiştir. Bu sansasyonel bir haberdi, çünkü öne sürülen tarih atalarımızın dik yürümesini öğrenmelerinden sonrasına denk gelir. Bu demek oluyor ki, şempanze ve goriller de dik yürüyebilen kuyruksuz maymun benzeri bir yaratıktan (yaygın kullanımıyla ‘insansı maymun’) türemiş, sonrasındaysa ormandaki yaşamalarına geri dönerek dik yürüme özelliklerini yitirmişlerdir. Yalnızca ortak atamızın çok daha genç, diğer bir deyişle 20 değil 4 milyon yaşında olması değil, hikâyenin tamamı baştan yazılmalıdır. 4 milyon yaşındaki bir kuyruksuz maymun dik yürüdü. Peki, neden kuyruksuz maymunlar ağaçlara geri dönerken insanlık büyük adımlarla ilerlemeye devam etti? DNA’daki yüzde birlik fark insan uygarlığının anahtarı olabilir mi? Türkçeye birçok kitabı çevrilen ünlü popüler bilim yazarı astrofizikçi Dr. John Gribbin ve hayvan davranış bilimcisi Dr. Jeremy Cherfas bilimin en zorlu dedektiflik hikâyesinin, bizlerin ortaya çıkış hikâyesinin izini sürüyorlar.
    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : İstanbul
    Sayfa Sayısı : 328
    En / Boy : 13.5 / 21
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 9.2012
    ₺94,30
  • 1964 A. Einstein Ödülü ve 1965 Nobel Fizik Ödülü sahibi Profesör R. Feynman sadece fizik yasalarının kavranışına yaptığı katkılarla değil, fiziği fizikçi olmayanlar için de çekici kılma yeteneğiyle tanınır.

    "Olağanüstü ... bu kitapta büyük bir fizikçinin düşünme biçimini gö­rüyorsunuz."

    - Times Literary Supplement

    "Feynman'ın "hiç kimse o kadar akıllı değildir" saptaması bana şunları çağrıştırıyor: Feynman'ın başarılarında "sihirli" bir yan yok­tur, ama doğru düşünmek, doğanın gerçekliğine doğru bir şekilde yaklaşmak, doğru soruları sormak, geleneksel olmayan cevapları denemek, sahte seslere ve kanıtlanamaz varsayımlara karşı dikkatli olmak vardır."

    - Philip W. Anderson

    Dick'in [Richard Feynman] fiziğinin insanlar tarafından anlaşılma­sının zor yanı matematiksel denklem kullanmamasıdır. Nevvton'dan bu yana teorik fizikçiler denklemler yazarlar ve sonra bu denklemle­rin çözümleri üzerine çalışırlar. Hans [Bethe], Oppy [Oppenheimer] ve Julian Schvvinger bu şekilde fizik yapmışlardır. Dick ise denk­lemleri yazmadan çözümleri kafasında yapar. Neler olup bittiğini kafasında canlandırır ve minimum matematik kullanarak çözümün ortaya koyduğu resmi çıkartır. Hayatları boyunca denklem çözme­ye uğraşanların onun karşısında şaşırıp kalmalarını anlayabiliyorum. Onların zihinleri analitik çalışırken, Feynman'ınki resimseldir.

    - Freeman Dyson


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : İstanbul
    Sayfa Sayısı : 200
    En / Boy : 13.5 / 21
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 8.2019
    ₺73,80
  • Feynman’ın 1964 yılında Caltech’de verdiği bir dersin notları sonradan kaybolmuş ve unutulmuştu. "Gezegenlerin Güneş Çevresindeki Hareketi" adı verilmiş olan bu ders, Isaac Newton’un Principia Mathematica’sındaki elipsler yasasının geometrik kanıtına alışılmamış bir yaklaşımdı. David ve Judith Goodstein’ın tekrar derlediği ve yayıma hazırladığı bu ders tek bir olgu hakkındadır, ama kesinlikle küçük bir olgu değil. Bir gezegen ya da bir kuyrukluyıldız veya herhangi bir cisim uzayda kütleçekimin etkisi altında çok özel bir matematiksel bir yay çizerken, neden çok özel bir matematiksel eğri izlediğini, doğanın neden bu zarif geometrik yapıların izlenmesini "seçtiğini" basit bir geometriyle açıklamaktadır? Problem sadece derin bilimsel ve felsefi anlamdan ileri gelmekle kalmayıp, ayrıca büyük tarihsel öneme sahiptir. Çok önemli bir konu, güzel anlatılmış bir öykü üzerine büyüleyici bir kitap bu. Goodstein’lar temel bir problem üzerine çok hoş bir şekilde yazılmış bir el kitabı üretmişler. Bu kitap, biraz temel matematik ile uğraşmak cesareti gösterecek tüm okurlara ödüllendirici bir deneyim sağlayacaktır. Yazarlar, her şeyden önce, kayıp bir belge için heyecanlı bir kovalamaca sunmuşlar ve büyük fizikçi Richard Feynman’ın ve onun düşünme yönteminin çok sıcak ve ilginç bir resmini vermişler. -I. Bernard Cohen - Harvard Üniv. Bilim Tarihi Emekli Profesörü-


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri :
    Sayfa Sayısı : 200
    En / Boy : 13.5 / 21
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 10.2020
    ₺77,90
  • İnsanlaşmanın ardından gelen 2 milyon yılın izini süren bu kitapta bir çok primat uzmanı, aşktan töre cinayetlerine, insan davranışlarının evrimsel kökenini araştırıyorlar. Australopiteklerden bu yana birçok farklı insan türü evrimleşti, ancak bunlardan sadece biri günümüze kadar yaşayabildi: Bizler, yani Homo sapiens. Şüphesiz insanlar diğer primatlardan çok farklıdır. Bu fark nereden gelmektedir? Evrimin hangi aşamasında diğer primatlardan radikal olarak ayrılmaya başladık? Hem dişinin hem de erkeğin rastgele cinsel ilişkide bulunmayı bırakmasına yol açan çiftler arasındaki bağın evrimini nasıl açıklayabiliriz? Bu ayrışmada genetik, çevresel ya da kültürel faktörler ne kadar rol oynadı? Köken Ağacı bu soruların yanıtlarını irdeleyen bilimsel bir çalışmaların bir özeti.

    "Geçtiğimiz birkaç on yılda primat davranışları araştırmalarında büyük ilerlemeler elde edildi. Bu kitapta dünyanın en seçkin uzmanları bunların insan evrimini hangi yönde aydınlattıklarını anlatıyor."
    Jane Goodall

    "Büyüleyici bir derleme…"
    Laura Spinney, New Scientists

    İster insanın kökenlerini merak ediyor olun, ister diğer hayvanların yaşamlarını; bu kitap, doğadaki en yakın akrabalarımızla ilgili şu anki görüş ve araştırmaların harikulade bir bileşimi.
    Susan Okie, Washington Post Book World


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : İstanbul
    Sayfa Sayısı : 635
    En / Boy : 13.5 / 21
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 9.2013
    ₺53,30
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı