Türk Eğitim Sisteminde Uygulanan Spor Politikalarının Yapısal ve Kurumsal Olarak İncelenmesi
Türk Eğitim Sisteminde Uygulanan Spor Politikalarının Yapısal ve Kurumsal Olarak İncelenmesi

Türk Eğitim Sisteminde Uygulanan Spor Politikalarının Yapısal ve Kurumsal Olarak İncelenmesi (9786253981228)

0,00


Toplumların en değerli varlıkları, devletlerin en önemli kaynakları ve toplumun geleceği bilgili, donanımlı, yenilikçi ve öz güveni yüksek gençlerdir. Ülkemiz 20 milyonun üzerindeki genç nüfus potansiyeli ile Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip ülkesidir. Bu minvalde, ülkemizin geleceği olan bu kadar yüksek potansiyelli bir öğrenci kitlesinin doğru bir şekilde yönlendirilmesi ve zihinsel, fiziksel gelişimlerinin spor aracılığı ile sağlanması hususunda politika yapıcılara ve uygulayıcılara önemli görevler düşmektedir.
Bu araştırma ile en az 10 yıl eğitim-spor ekseninde deneyimi bulunan yöneticiler/akademisyenler/öğretmenler ile yüz yüze görüşerek Türk millî eğitiminde spor politikalarını yürüten çatı kuruluşlarının (GSB ve MEB) birbirleri ile olan koordinasyonları, izlenen politikalar ve sahadaki uygulamaları hakkındaki görüşlerine başvurulmuş ayrıca elit spor politikalarından sorumlu Gençlik ve Spor Bakanlığının örgüt olarak kurumsal yönetim ilkelerini uygulama yönünde ve sporu tabana yayma ve gençliği spora teşvik etme noktasında izlemiş olduğu politikalar tespit edilip değerlendirmeye çalışılmıştır.
Araştırma sonucunda güncel, etkileyici ve bir o kadar da düşündürücü sonuçlara ulaşılmıştır. Araştırma ile elde edilen sonuçların geleceğe yönelik Avrupa'nın en yüksek genç nüfus potansiyeline sahip ülkemizin, spor alanında daha nitelikli, donanımlı ve öz güveni yüksek nesiller yetiştirme hususunda karar verici mekanizmalarımıza yol gösterici bir fonksiyona sahip olacağı düşünülmektedir.


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 204
Ağırlık : 204
En / Boy : 16,5 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı