Tapu ve Kadastro Genelgeleri ve Duyurular
Tapu ve Kadastro Genelgeleri ve Duyurular

Tapu ve Kadastro Genelgeleri ve Duyurular (9789750282362)

0,00


Ülkemizde yılda 14 milyon tapu işlemi yapılmaktadır. Satış, intikal, ipotek, haciz ve daha sayabileceğimiz onlarca tür hukuk işlemi tapu uygulamalarıyla karşımıza çıkmaktadır.
Sadece satış işleminin elliden fazla türünü tespit edebilmekteyiz.
Tapunun hukuki boyutunun yanı sıra; insana, ekonomiye, topluma, aileye, kadına, çocuğa ve daha birçok konuyu düzen altına alan dışsal bir yönünün olduğunu da biliyoruz.
İpotek işlemleri üzerinden iş dünyasının sermayeye ulaşması, aile konut şerhi ile ortak yuvanın güvenceye alınması, imar uygulamaları ile kentin yönetilmesi, miras işlemleri ile aile mallarının devamlılığı, ve daha saymakla bitmeyecek çeşitlilikteki hukuk işlemi ile taşınmaza ait tüm koruma tapu sicili üzerinden sağlanmaktadır. İşaret ettiğimiz bu önemli konuların sağlıklı şekilde uygulanabilmesi için mevzuatın basit ve net olması gerekiyor. Ancak, ne yazık ki tapu mevzuatı ne basit ne de net! Onlarca kanun, tüzük ve yönetmelikle ilişkili olan tapu işlemlerini daha rahat uygulayabilmek adına TKGM tarafından düzenli olarak genelgeler ve duyurular yayınlanmaktadır. Ancak bugüne kadar TKGM'nin yayınladığı genelgeler ve duyurular kitaplaştırılarak satışa sunulmamıştır.
Bu eser ile TKGM tarafından yayınlanan genelgeleri ve duyuruları konularına göre tasnif edilmiş şekilde inceleyebileceksiniz.
Aynı zamanda bu zamana kadar yayınlanmış ama mülga hale gelen genelgelerin listesini de kitabın ekinde bulabileceksiniz.
Bu kitap ayrıca ilgililerine birçok başlıkta rehber olacaktır, zira kitaptaki başlıklar hukuk dünyamızda çok sık karşılaşılan konulardır.
Bu konuların mevzuatla ilişkisine yine bu kitapla ulaşabileceksiniz.

Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 818
Ağırlık : 818
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı