Öz Şefkatli Farkındalık
Öz Şefkatli Farkındalık

Öz Şefkatli Farkındalık (9786056812378)

0,00
Fiyat : ₺96,00

“Acı kızgın bir boğa gibidir. Onu küçük bir yere kapatırsanız iyice vahşileşir ve kaçmaya çalışır. Ama açık bir alana koyduğunuzda sakinleşir. Farkındalık, acı için duygusal bir açık alan yaratır.”

“Neşelen.” “Bu kadar abartma.” “Kendin için üzülmeyi bırak.” “Her şeyi berbat etme.”

Tedirgin, üzgün, öfkeli ya da yalnız hissettiğinizde kafanızın içinde bu eleştirel sesleri duyuyor musunuz? Kendinize karşı yargılayıcı olmak yerine zorlu duyguları kabul etseydiniz hayatınız hangi noktada olurdu, hiç düşündünüz mü?

Dr. Christopher Germer yıllar süren bilimsel çalışmalarında mantığa aykırı gibi görünen bir sonuca ulaştı: Hepimiz acıdan kaçınıyoruz ama acıyı kabul etmek ve utanç duymadan ve yargılama olmaksızın kusurlarımıza, eksiklerimize şefkatle karşılık vermek, iyileşme yolunda olmazsa olmaz adımlardır. Bu bilgece ve anlamlı kitap öz şefkatin gücüne ışık tutarken, öz şefkat çalışmalarının nasıl uygulanabileceğini gerçekçi, bilimsel ve yaratıcı stratejilerle dile getiriyor.

Klinik Psikolog Dr. Christopher Germer Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde psikiyatri alanında öğretim üyesidir. Psikoterapi temelli farkındalık ve şefkat konularında, dünyanın dört bir tarafında seminerlere katılıp eğitimler vermektedir. Psikoterapi ve Meditasyon Enstitüsü ile Şefkat ve Farkındalık Merkezi’nin kurucularındandır. Kitabı 18 ülkede yayınlanan Dr. Germer, uluslararası alanda öz şefkatli farkındalık konusunun tanınmasında öncü olmuştur.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 336
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2018

Benzer Ürünler
  • Bir davranışı, insanın kendi inisiyatifiyle belirlediği bir seçimi olarak kabul etmesi, kendisini daha sorumlu hissetmesine ve hayatının kontrolünü ele geçirmesine yol açar. Gerçeklik Terapisi, insanların kendi davranış şekillerini seçmeleri ve bu davranışların temel güdü ve hedeflerini ne kadar doyurduğu ve gerçekleştirdiği ile ilgilidir. Danışanların kendi isteklerini keşfetmesini sağlamak, bu isteklere ulaşmak için ne yaptıklarına bakmak, yapılanların hedeflere uygun olup olmadığını değerlendirmek ve son olarak gerekiyorsa bu davranışları değiştirebilmeleri için plan yapmada yol gösterici olmak esastır.

    William Glasser, 1950-60’lı yıllarda seçim kuramının temel mantığını formüle ederek, Gerçeklik Terapisi’nin dayanağı olan görüşü geliştirmiştir. Günümüzde, uluslararası arenada Gerçeklik


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : İstanbul
    Sayfa Sayısı : 240
    En / Boy : 13,5 / 21
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 4.2015
    ₺245,00
  • Eugenio Borgna bu kitabında insan olma halinin iki yapıtaşını, bekleyişi ve umudu fenomenolojik bir yönelimle ele alıyor. Klinik deneyimlerinin sağladığı içgörüyle ru­hun kuytularına nüfuz etmenin yollarını arayan yazar, okuru bekleyiş ve umudun felsefi ve edebi imgeleri arasında umut dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

    “Sadece günlük hayattaki karşılaşmalarımızda değil, kaygı ve huzursuzluğa ka­pılmış hastalarla yaşadığımız karşılaşmalarda da ve hatta özellikle bunlarda, sessizlik içinde diyalog kurmanın gizemli anlamını kavramamız gereklidir; bu, onların ne hissettiklerini ve ne duyduklarını, huzursuz bekleyiş ve umutlarının neler olduğunu, hayatlarının ufuklarına inen gölgeleri sezmek amacıyla yapıl­malıdır.”


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : İstanbul
    Sayfa Sayısı : 276
    En / Boy : 13,5 / 21
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 4.2015
    ₺77,00
  • Nöro Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Güleç, “aşka son sözünü” söylemeye hazırlananlar için “Aşkın son Sözü”nü yazdı.

    • Çağdaş romantizm ve aşk efsaneleri
    • Evlilik ve aşk ilişkilerinde sorunlar
    • Evlilik krizlerinin kaynağında yer alan kontrol yanılsamaları
    • Tutkulu aşklar neden uzun süreli olmuyor?
    • Evlilik ve ruh sağlığı
    • Aşkın metafiziği
    • Sosyal psikolojide aşk ve cazibe…

    …Aşkı tatmak, yaşamak ve aşk acısı çekmek insan ruhunun olmazsa olmaz sihirli yaşantısıdır. Geçmişte düş kırıklığı yaşamış olsak da, yeni bir aşka düştüğümüzde (ya da yükseldiğimizde) aşkın süreceğine ve bu olağanüstü heyecan veren deneyimi bir hayat başarısı olarak yaşayacağımıza dair derin bir umut içine gömülürüz. Sevilen, değer verilen, özenle ilgilenilen olmak egomuzu besler. Çoğaldığımızı, benlik alanımızın genişlediğini hisseder, dünyaya iyimser bir gözle bakmaya başlarız. Bize olağanüstü duygular yaşatan sevgilimize minnet ve şükran duyarız. Rüya sonsuza kadar sürecekmiş gibi hisseder, korkularımızı gizleyerek iyimserliğe bürünürüz. Bu defa aşkın sonsuza kadar süreceğine “iman” ederiz.

    Ancak bu “bulutlarda gezme” hali çoğu zaman uzun sürmez ve büyü bozulur. Ayrılık çanları çalmaya başlar. İlişki, sıklıkla sadakatsizlik ve aldatma ile sonuçlanır ve acı çekmek kaçınılmaz hale gelir….


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : Ankara
    Sayfa Sayısı : 232
    En / Boy : 13 / 19,5
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 2.2014
    ₺68,85
  • Kendinizi ve çevrenizdekileri daha yakından tanımak için…

    Kim istemez kendi öz kişiliğinde göremediklerini öğrenmek?

    • Eksiklerini, yeteneklerini, eğilimlerini, zayıf ve güçlü yönlerini bilmek…
    • Başarılı olacağı girişimlerde bulunmak…
    • Başarısız olacaklarından uzak durmak…
    • Uyum sağlayacağı kişi ve çevreleri bilip onlarla doğru ilişkiler kurmak…
    • Dostlarını bilinmeyen yönleriyle tanımak…
    • Çevresindeki kişilerin içyüzlerini görmek…
    • İnsanları tanımak, öğrenmek, yön vermek ve yönetmek…
    • Sosyal ilişkilerinde bilinçli ve kararlı davranmak…

    Psikolog Tuncel Altınköprü, İnsan Tanıma Sanatı serisini işte bu amaçla kaleme aldı. Şahsiyet ve Karakter Analizi’nde insanın psikolojik yapısını konu alan bütün önemli kuramları bir araya toplamayı amaçlayan yazar serinin diğer kitapları olan; Beden ve Yüz Yapısı ile Karakter Analizi, El Yazısı ile Karakter Analizi ve Psikolojik Testler ile Karakter Analizi’ni de okurlarının yararına sunuyor.

    İnsanı Tanıma Sanatı’yla kendinizi ve çevrenizdekileri daha yakından tanıma fırsatını bulacaksınız.

     


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : İstanbul
    Sayfa Sayısı : 184
    En / Boy : 13,5 / 21
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 3.2015
    ₺67,50
  • İlham perisinin size hiç uğramışlığı var mı?

    Uğrama ihtimali var mı?

    Peki olur da bir gün gelirse; eviniz, zihniniz, bedeniniz, kısacası siz hazır mısınız?

    “Yaratma Savaşı”, olduğu yerde duran, erteleyen, hayal edip de harekete geçmeyen, güvensiz ve üşengeç olan herkes için. Bu durgun ve tembel ruh hali sizi giderek hayallerinizden uzaklaştırmadan, direncin ne olduğunu öğrenin. Bu kitapla birlikte, kafanızın içinde volta atan cümleler, hatta havada asılı kalanlar varsa, bilgi aldığınızın farkına bile varmadan, hepsinin dizginlenip bir bir yerine oturduğunu hissedeceksiniz. Aldığınız bilgileri evirip çevirip, hayatınız boyunca kullanabilirsiniz.

    Kendinizi aşmanın değil kendinizi olduğu gibi ortaya koyabilmenin yolunu öğrenin. Yaratma Savaşı, bu özelliği nedeniyle, basıldığı 2003 yılından beri, bestseller listelerindeki yerini koruyor, okuyucusu bitmiyor. Hem profesyonel hem popüler psikoloji çevrelerinde tavsiye edilmeye devam ediyor. Steven Pressfield, Amerika’nın en çok okunan savaş romanlarının yazarı. Bir yazar olarak; ilham perisinin, yaratma isteğinin ve başarı hayallerinin önündeki tek engelin “direnç” olduğunu biliyor. Hayatını dirence teslim etmiş insanların önündeki perdeyi kaldırmak adına, elinizdeki bu kitabı kaleme aldı. Yaratma Savaşı, yaratıcılığın doğasını, harekete geçmenin dirençle savaşını; mitolojiden, popüler kültüre, günlük hayatımızdan, en büyük hayallerimize kadar geniş bir alanda inceliyor. ‘Yaratıcı’ bir kişiliğin -ister yazar, ister ressam, ister mühendis olsun- başarıya ve mutluluğa giden yolunun haritasını çıkarıyor, cesaret veriyor.


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : İstanbul
    Sayfa Sayısı : 172
    En / Boy : 13,5 / 19,5
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 1.2015
    ₺178,50
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı