Meraklı Zihinler
Meraklı Zihinler

Meraklı Zihinler (9786052998342)

0,00

“Bu Kitap, Insanı Kendine Çeken Bir Ziyafetten Farksız.” 

New Scientist 

 “Çok Güçlü Bİr Eser… matematik Kamplarını Unutun, Bir Bilim Insanının Kariyeri Bir Televizyon Dizisi Ya Da James Bond Filmiyle De Başlayabilir. meraklı Zihinler eğlenceli Hikâyelerle Dolu…”

Popular Science dünyanin En Büyük Bİlİm İnsanlarindan Bazilari, Yeteneklerİnİ hangİ yollardan Keşfettİklerİnİ ve Hayatlarini Bİlİme Adamaya Nasil Karar Verdİklerİnİ anlatiyor.

Meraklı Zihinler, Aralarında Richard Dawkins, Robert M. Sapolsky, Steven Pinker, V. S. Ramachandran, Mihaly Csikszentmihalyi, Daniel C. Dennett, Freeman Dyson, Murray Gell-Mann, Nicholas Humphrey Ve Lynn Margulis’in De Bulunduğu Yirmi Yedi Bilim Insanının Özgün Otobiyografik Hikâyelerinden Oluşuyor. 

Her Yazar, Bilim Insanı Olma Kararlılığını Tetikleyen Anı Ya Da Çocukken Etkisi Altında Kaldığı Kişileri, Olayları Ve Ortamları Tanımlamaya Çalışıyor. Onları Birer Bilim Insanı Olmaya Iten Olaylar Mı Yaşadılar, Yoksa Şartlar Mı Öyle Şekillendi? Bilimi Seçmelerinde Anne Ve Babalarının, Akranlarının Veya Öğretmenlerinin Payı Neydi? Neden Psikolojiyi Değil De Matematiği Ya Da Neden Biyolojiyi Değil De Fiziği Seçtiler? Bilim Insanı Olma Yolundaki Dönüm Noktaları, Hataları Ve Aydınlanma Anları Nelerdi? 

Açık Yüreklilikle Kaleme Alınmış, Son Derece Içten, Tutkulu Ve Ilgi Çekici Yaşam Öykülerinden Oluşan meraklı Zihinler’in Bize Yalnızca Bilim Değil, Hayat Hakkında Da Öğreteceği Pek Çok Şey Var. 

 “Merakli Zİhİnler, Bir Yetişkini Bilim Insanına Dönüştürecek Gizli Bir Tarif Vermek Yerine, Tarifi Oluşturan Malzemelerin Birbirlerinden Ne Kadar Farklı Olabileceğini Kanıtlıyor. Kısacası Bu Kitap Bütün Vuruculuğunu Kişilerin Mizaçlarından Alıyor.”

Discover 

“Bu Denemeler Bize Iyi, Hikâye Tadında Kaleme Alınmış Kişisel Geçmişlerden Beklediğimiz Samimiyeti Ve Merak Unsurunu Güzel Bir Dille Harmanlanmış Olarak Sunuyor… Bütün Iyi Hikâyeler Gibi Sürükleyici Ve Ikna Edici.”

Nature

“Bu Eşsiz Derlemede, Aynı Zamanda Harika Birer Yazar Olan Bilim Insanlarını Kariyer Olarak Bilimi Seçmeye Iten Detaylar Anlatılıyor. İlham Verici.”

Sci Fi

“Önde Gelen Düşünürlerin Istisnasız Herkesi Büyüleyen Anıları… Sonuç: Tek Bir Fiyasko Bile Barındırmayan Bir Hikâyeler Koleksiyonu.”

Observer

“Dünyaca Ünlü Bilim Insanlarının Kaleme Aldığı Bu Otobiyografik Hikâyeler, Bilime Ilgisi Olanları Çok Mutlu Edecek.

Booklist

“Etkileyici Bir Denemeler Koleksiyonu… Komik Ve Insanı Düşünmeye Sevk Eden Hikâyelerle Dolu.”

Psychology Today

“İnce Detayları Içtenlikle Gözler Önüne Seren Keyifli Bir Okuma Deneyimi.”

Science News

“Büyüleyici… Canlandırıcı Bir Tartışma.”

The Washington Post Book World


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 272
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 2.2020

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı