Kültürel Miras (Kültür Varlıkları) Hukuku
Kültürel Miras (Kültür Varlıkları) Hukuku

Kültürel Miras (Kültür Varlıkları) Hukuku (9789750278365)

0,00
Marka : Kolektif


Bu eser; kültür varlıkları ile ilgili olarak temel hususları belirtmek, bu konudaki mevzuatı da esas alarak, konuyu hem hukuki yönden, hem de sanat tarihi, arkeoloji, şehir ve bölge planlama, mimarlık alanları açısından, disiplinlerarası bir yaklaşımla değerlendirmek amacıyla kaleme alınmıştır.
Bir hukukçunun restorasyon kavramını izah etmesi ya da arkeolojik yaklaşımları mevzuattan aktarması, okuyucuya geçmeyen bir yaklaşımdır. Zira kültür varlıkları hukuku salt hukuk bilgisiyle kaleme alınamayacak genişlik ve derinliktedir. Bu düşünceden hareketle kitapta; hukuki konuların ağırlıkta olduğu, fakat teknik alanların da ilgililerince ele alındığı bir yaklaşım benimsenmiştir.
Bu kitap, kültür varlıklarına ilişkin çalışmalar yürüten ve bu konunun hem pratiğine hem de teorisine dair bilgileri olan kimselerce kaleme alınmış bir eserdir. Yazarların birçoğu daha önce bu alanda çalışmalar yapmış, kurullarda görev almış veya akademik olarak değerlendirme ve önerilerini paylaşmış kimselerdir. Bir çoğu halen aktif biçimde planlama, restorasyon, danışmanlık hizmetleri veren yazarların aktardıkları, salt akademik bilgilerden ibaret olmayıp, mesleki tecrübelerini de kitaba yansıtmışlardır.


Basım Ayı/Yılı : 6/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 460
Ağırlık : 460
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı