Kelime Gezgini
Kelime Gezgini

Kelime Gezgini (9786257201391)

0,00


Kelime Gezgini bizleri sözcüklerin peşine takıp kültürlerarası bir seyahate davet ediyor. Bir taraftan uzayda gezegenden gezegene macera dolu heyecanlı bir yolculuk yaparken bir taraftan da metnin içine ustalıkla yerleştirilmiş kelimelerin kökenlerini öğreniyoruz.

Macera boyunca Atatürk’ün dilimize kazandırdığı kelimelerden, gezegenlere, jelibondan köfteye kadar uzanan geniş yelpazedeki sözcüklerin etimolojik açıklaması ile baş başa kalıyoruz.

Dertlerini uzun uzun konuşmak yerine kısaltılmış kelimeler ve emojilerle anlatan çocuklarımız ve gençlerimizin toplumla doğru bir iletişim kurabilmesi için dilimizi bilmesi çok kıymetli. Etimoloji alanına ilgi duyan çocuk ve yetişkinler için ilk kaynak sayılabilecek olan eser, aynı zamanda bir başucu ve başvuru kitabı olma özelliğine de sahip.

Eğlendirirken öğretme yönteminin başarılı bir örneği olan Kelime Gezgini, sürükleyici bir kurgu içinde ustaca işlenmiş kelimelerin kökenleri, bulmacaları ve göz alıcı çizimleriyle ailece elinizden bırakamayacağınız bir eser.

Döndü İçöz
Çocuk Gelişim Uzmanı


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 2
Sayfa Sayısı : 160
Ağırlık : 160
En / Boy : 13 / 20
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı