İmam-ı Gazali ve Gaziantep Risalesi
İmam-ı Gazali ve Gaziantep Risalesi

İmam-ı Gazali ve Gaziantep Risalesi (9786257505055)

0,00


Bu acizane çalışmamızdaki amacımız, İslam âleminin yüz akı ve üç medeniyetin; Fars (İran), Arap ve Türk kültürünün sembolü olan İmam-ı Gazali (Rahmetullahi Aleyh)’i, yeniden âlemi İslam için bir medar-ı iftihar olarak hatıralarını canlandırmak ve küllenmiş tarihin enkazı altında bize ait olan; altından daha kıymetli hazi-nemizi keşfedip insanlık âlemiyle paylaşmaktır.

Unutmayalım ki, Bâkî olan Allah’tır. O’nun dışındaki her şey fanidir. Allah’ın bakiliğine iman ile karşılık ver-mek ve fani olanları hayırla rahmetle ve miraslarına saygı gösterip yâd etmek mü’minlerin özelliklerindendir. İmam-ı Gazali, Müslümanlar için çok büyük bir kültür mirasıdır. Amacımız bu mirasın kalıntılarını âlemi İs-lam’ın tanımasına ve istifade edilmesine, saygı ile anıl-masına vesile olmaktır.

İslam aleminin Hz.Peygamber (s.a.s) ve Ashabından sonra; fıkıhta, kıvrak zekasıyla müslümanların meselele-rine cevap bulan İmam-ı Azam Ebu Hanife (rh.), yine müslümanları toparlayıcı ve kucaklayıcı idaresiyle siya-sette deha olan Ömer bin Abdulaziz (rh.), ve ahlak ve edeb de zirve yapmış -öyleki, şımarmış nefsini terbiye etmek için Emevi Camiinde yıllarca tuvalet temizlemiş. İmam-ı Gazali (rh.)’e hayran olmuşumdur. Gazali gibi değerli birinin şerefiyle müşerref olmak büyük bir şereftir anlayışıyla acizane bu kitabı terceme etmeye çalıştım. Emeği geçen, katkıda bulanan bütün dostlarıma teşekkür ederim.


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı :
Sayfa Sayısı : 84
Ağırlık : 84
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı