İmalat Sistemlerinde Çizelgeleme
İmalat Sistemlerinde Çizelgeleme

İmalat Sistemlerinde Çizelgeleme (9789750276743)

0,00
Marka : Emre Aslan

Atama - Sıralama - Zamanlama

Eser üretim planlamanın son aşaması olan çizelgeleme problemlerini ele almaktadır. Çizelgeleme görevler ve kaynaklar arasında bir atama, sıralama ve zamanlama problemidir. Bir imalat işletmesinde işlerin hangi makinelerde, hangi sıra ile ne zaman yapılacağı problemine cevap arar. İşleri sıralamanın çok sayıda olası çözümü olduğu için problemin zorluğu girdi sayısına bağlı olarak üssel şekilde artmaktadır.

Kitapta çizelgeleme ile ilgili teorik bilgiler ve karmaşıklık konularına değinildikten sonra çizelgeleme problemlerinin en basit hali olan tek makine çizelgeleme problemlerinden başlanarak sırasıyla paralel makinelerde çizelgeleme, akış tipi ve esnek akış tipi çizelgeleme, atölye tipi ve esnek atölye tipi çizelgeleme problemleri ve bunların bazı özel hallerine değinilmiş ve örnekler verilmiştir. Anlatılan konunun daha iyi anlaşılması için matematiksel modeller ve sezgisel yöntemlerle 16 örnek uygulama bulunmaktadır.

Örneklerin MS Excel ve Visual Basic for Applications yanı sıra LINDO ve GAMS gibi optimizasyon programları ile yazım ve çözümlerine de eklerde yer verilmiştir.


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 2
Sayfa Sayısı : 200
Ağırlık : 200
En / Boy : 13 / 19
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı