C Programlama Dili

C Programlama Dili (9786055100414)

0,00

Bilgisayar programlaması için kullanılan diller zaman içinde değişim ve gelişim göstermektedir. C Programlama Dili de bu değişime paralel olarak kendisini sürekli yenileyen ve günümüzde de yaygın olarak kullanılan bir dil olarak varlığını sürdürmektedir. Bu bağlamda hazırlanan kitap; C Programlama Dili’ni hiç bilmeyenlere hitap edecek düzeyde tasarlanmış, konu anlatımları çok sayıda örnek kodlamalarla ve şekillerle ayrıntılı olarak desteklenmiştir.

Kitabın ilk 10 bölümünde konu anlatımlarına yer verilmiştir. Bu bölümlerde C programlama dilinin yapısı tanıtılmış, C programlarında kullanılan operatörler, önişlemci komutları, giriş çıkış işlemleri, karşılaştırma ifadeleri, döngü yapıları, fonksiyonlar, işaretçiler (pointers) ve dosyalama işlemleri anlatılmıştır.

11. bölümde ise her konu için özel hazırlanmış uygulama sorularının çözümüne yer verilmiştir. Bu bölümde 38 genel problem algoritması, 24 dizi algoritması, 28 matris algoritması, 13 string algoritması, 11 sıralama ve arama algoritması ve 13 alt program içeren algoritma olmak üzere toplam 127 adet uygulamanın çözümüne akış diyagramlarına ve C dili ile kodlamasına yer almaktadır.

Kitap, programcılık eğitimi alan mesleki eğitim kurumları, yüksekokul ve fakülte öğrencileri için yararlı bir ders kitabı olma özelliğinin yanında bilişim sektöründe çalışanlar ve araştırmacılar için yararlı bir başvuru kaynağı olma özelliğindedir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 312
En / Boy : 16,5 / 23,5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 1.2015

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı