Bir Kadının Anıları
Bir Kadının Anıları

Bir Kadının Anıları (9786254197208)

0,00


Octave Feuillet tarafından yazılan bu roman, Şarlot adlı bir kadının sırlarını içeren günlükleri içermektedir.
Şarlot’un okul arkadaşı olan Sesil’in babası iş için Paris’ten gidince kızını halasının yanına yollar. Ancak bu durum, aslında Sesil’in iki eş adayı arasından birini tercih ederek evlenmesi için babası ve halasının organize ettiği bir oyundur.
Sesil, bunu fark edince Şarlot’u bu seçimde kendisine rehberlik etmesi için yanına çağırır ve Şarlot da büyükannesi ile oraya gider.
Sesil’in halası, savaş gazisi olan oğlu Roje ile yaşamaktadır. Şarlot, orada Roje’nin arkadaşı Mösyö d’Elbis’e âşık olur; ancak d’Elbis Sesil’e evlenme teklifi eder. Roje ise Şarlot’a âşık olmuştur.
Roje, sakat olmasından dolayı bir gece intihara kalkışır ve Şarlot bunu duyarak onunla evlenmeye karar verir. Sesil d’Elbis ile ve Şarlot da Roje ile evlenirler. Şarlot ve Roje’nin bir kızları olur. Roje evlendikten birkaç yıl sonra ölür.
Kocasının ölümünden sonra Sesil ve d’Elbis ile daha sık görüşmeye başlayan Şarlot, d’Elbis’in de yıllar önce Roje’nin Şarlot’a âşık olduğunu öğrendiği için Sesil ile evlendiğini öğrenir ve kendisi de d’Elbis’i sevdiğini itiraf eder. Daha sonra Sesil kocasını aldatır ve bunu Şarlot’a itiraf edip d’Elbis’e de anlatmasını vasiyet ederek intihar eder.
Roman, Şarlot’un küçük kızına fedakârlığın önemini anlatan bir not yazmasıyla biter.


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 128
Ağırlık : 128
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı